Veckan som förgick, v. 11

Trots vad vissa kanske påstår, och trots att bevisen pekar i den riktningen, har vi ingen korruption i Sverige, och det engelska konceptet av en revolving door i politiken existerar helt enkelt inte. Det kan även verka som att morden och våldet ökar i Sverige, men det är en illusion, sannolikt iscensatt av främmande makter med avsikt att destabilisera Sverige. Men frukta inte, våra företrädare, ledda av Ledare Löfvén, står starka tillsammans, redo att skydda oss mot all världens ondska. Som kapitalismen. Låt oss avskaffa den och ersätta den med något annat. Ännu en vecka släpas ut bakom skjulet och avrättas humant för hets mot värdegrunden.

Från bänk till bank

ReinfeldtVi börjar med att gratulera Fredrik Reinfeldt som nu rest sig från avbytarbänken och tack vare sin gedigna bankerfarenhet landat ett nytt kneg som bankrådgivare hos Bank of America Merrily Lynch. Förlåt, senior bankrådgivare.

”Jag ska bidra med analyser av det politiska läget, naturligtvis med tyngdpunkt på Europa”, säger Fredrik Reinfeldt till Di.

Tips till Bank of Americas kunder: Ta ut pengarna och spring. Om Fredrik ska ge banken råd enligt samma visdom som han styrde det barbariska Fäderneslandet kommer hans seniora råd bli dyra för banken.

Fredrik blir alltså branschkollega med sin före detta vapendragare numera bankrådgivaren Anders Borg. En fråga i all ödmjuket: Vad är det med dessa politiker och banker? Blir man som politiker automatiskt fenomenal på bankverksamhet? Eller är det möjligen något annat man bidrar med..? Nej bort med den tanken. Dessa goda herrar är föredetta public servants, som amerikanerna kallar det. Eller på svenska allmänhetens underdåniga tjänare. De är så vana att ständigt uppoffra sig för undersåtarnas bästa och fortsätter göra så i sina nya jobb.

Eller till PR-firma

Blir det inte bank så blir det PR-firma, eller styrelsen i något företag som likt en glupsk jättebäbis suger skattepengar ur Moder Sveas allt magrare behag. Eller allt på en gång. Som Göran Hägglund. Alltid någon typ av RÅDGIVNING.

Göran lyckades inte få ett bankjobb, men det går ingen nöd på honom. Han får massa fina ”uppdrag” av polarna. Plus en fin statsrådspension av de tacksamma undersåtarna.

I dag sitter den förre KD-ledaren i styrelsen för vårdkoncernen Aleris och är en anlitad föreläsare.
Nyligen blev han rådgivare åt pr-byrån Narva samt fick ett uppdrag åt regeringen som handlar om pensionsfrågor. Trots alla uppdrag tar Göran Hägglund ut statsrådspension på 61 334 kronor i månaden.

Inom ett år hoppas han kunna skruva bort stödhjulen och klara sig själv som en stor pojke:

– Jag håller på att ställa om från lång tid i politiken till att klara mig på egna ben. Min ambition är att när det har gått ett år efter det att jag lämnade politiken så ska jag klara mig på egna ben, säger Göran Hägglund.

Vi har full förståelse. Efter så ”lång tid i politiken” kan det ta ett tag att klara sig själv. Men vi tror på dig Göran. Och du har många vänner. You go, Göran!

Kan trygghet mätas i rödvin?

Metro publicerade en artikel som visade på en kraftig ökning av mord i Sverige, en så kallad våldsspiral gick att skönja. I Göteborg, likt andra delar av Sverige, används nu automatvapen, sprängmedel och handgranater mer frekvent. Antalet mord ökade med hela 26% mellan 2014 och 2015, och detta inkluderade ett antal dubbel- och trippelmord. I Göteborg, som är det värst drabbade området, ökade antalet mord med hela 118%, en anmärkningsvärd siffra. Kan det vara så att det är anmälningsbenägenheten som lett till de högre talen? Eller kanske är det så att man ändrat definitionen av mord, vilket gör att flera saker klassas som mord? Vi låter det vara osagt.

Dessa siffror kommer samtidigt som en trend där färre kvinnor och barn i nära relation dödas, och samtidigt som alkoholrelaterade mord minskat. Vilket då innebär att en viss typ av mord har ökat ännu mer kraftigt. Det känns ibland som att man inte går en enda dag utan att man får läsa om en explosion, någon som skjutis ihjäl, om terrorister som levt i Sverige, eller om folk som blivit oprovocerat attackerade.

Men lugn, allt detta är dock troligtvis bara en konspiration iscensatt av Vladimir Putin för att få det svenska folket att tappa förtroendet på samhällets institutioner. Det enda du behöver göra är att gå till Systembolaget och kolla in hur dyrt rödvinet är, för att inse att ingenting, absolut ingenting, har förändrats.

Ersätt kapitalismen, med…?

Företrädare för SSU och FI i Norrland har hamnat i en hätsk debatt om kapitalismen, som så klart är ondskefull, och vad som ska ersätta den. Båda två håller med varandra om att ”ett annat system behövs”, som inte ”bygger på exploatering av människor för ökad vinst”. När det kommer till vad detta andra system är, som ska ersätta kapitalismen, håller de dock inte med varandra. FI å ena sidan vill inte ersätta kapitalismen med en planekonomi, då en planekonomi även den är patriarkal. De vill istället ersätta kapitalismen med, och detta är ett direkt citat, ”något annat”. Dock nöjer de sig med att ersätta den i Umeå. Resten av världen får fortfarande vara kapitalistisk.

SSU å andra sidan tycker inte planekonomin är patriarikal. Deras förslag innefattar ett globalt avskaffande av kapitalismen, så att man kan införa en global planekonomi. Problemet enligt debattörerna är FI inte går långt nog då de enbart vill avskaffa kapitalismen i en stad. Diverse argument som kan föras fram mot planekonomin avfärdas med att den inte prövats på samma globala skala som kapitalismen. Om bara planekonomin infördes över hela planeten, då skulle de oundvikliga massmorden, utrensningarna, svältkatastroferna (både planerade och oförutsedda), och arbetslägren förvandlas till kärlek, regnbågar, och rosa enhörningar.

Att förespråkare av kapitalismen förespråkar ett system som ”bygger på exploatering av människor för ökad vinst” är en typisk halmgubbe, och ett sätt att utmåla sina ideologiska motståndare som ondskefulla och lägre stående varelser, så klart för att senare kunna rättfärdiga våldsanvändande mot dem. Socialismen har ju aldrig förkastat aggressionsvåld som ett politiskt medel, utan upphöjer det snarare till det ultimata medlet. Som skribenterna skriver, ”vi tror att samhällsomdaningen sker genom att konsekvent använda den politiska makten”. Dessutom, att implicit hävda att socialismens historia inte är fylld av den allra mest hänsynslösa exploateringen av människor är att inte se skogen… för alla massgravar. Det är just vägran att förkasta våld som medel för att uppnå sina mål som är själva grundproblemet med socialismen, och orsaken till varför det alltid leder till förstörelse, massmord och kannibalism.

* Det ska erkännas att redaktionen hade en intern diskussion om huruvida detta inlägg var en parodi eller inte.

Permanent Earth Hour

Veckan innehöll även den dagen på året då rödvinspimplande godhetsprånglare hävdar att det bästa sättet att rädda jorden är genom att stänga av all elektricitet, dvs. den så kallade Earth Hour. Ironiskt nog sammanföll det med Venezuelas beslut att stänga ner landet i hopp om att spara el, då landet lider av elbrist. Det oljeproducerande landet Venezuela lider alltså av elbrist.

Man skulle kunna håna detta, likt många har gjort på internet, ex. med att återupprepa detta skämt:

Vad hade socialisterna innan de hade stearinljus?

Elektricitet.

… men att återupprepa detta vore dålig smak, och vi lider så klart med folket i Venezuela på deras till synes ofrånkomliga resa mot Permanent Earth Hour, likt Nordkorea. De rödvinspimplande godhetsprånglarna har säkerligen även fullt upp att komma på ursäkter till varför detta händer. Det har så klart inte med socialismen som sådan att göra, utan det måste ha att göra med kapitalismen, imperialismen, kolonialismen, George Bush Sr. eller Jr. (för Obama är ju godheten själv, inte kan det vara hans fel), den vita mannen, den arga vita mannen, den arga vita heterosexuella mannen, den arga vita heterosexuella medelålders mannen, den arga vita heterosexuella medelålders kristna CIS-mannen (!), eller kanske bara ren otur. Ja, ren otur är det nog. Konstigt nog har socialisterna alltid sådan himla otur, men det är nog bara en tillfällighet.

5 reaktioner på ”Veckan som förgick, v. 11”

 1. Simon Månskiöld

  ”Den arga vita heterosexuella medelålders kristna CIS- mannen”. Kan vi inte bara komma överens om att allt är Klaus fel och vara klara med frågan därvid..

 2. Det skulle vara alldeles utmärkt om vänstern och Fi fick driva ett planekonomiprojekt i Umeå eller några kommuner till. Man kan då jämföra det mot övriga delar av landet. Det skulle bara behövas någon kommun som får vara totalt anarkokapitalistiskt.

   1. Eller att projektet inte slutar med riktig planekonomi.

    Socialismen har en enastående förmåga att alltid bortförklara sitt misslyckande med att det aldrig är riktig socialismen/kommunismen, planekonomi eller vad det nu är man väljer att kalla det.

    Detta trots att samma idiotiska socialistiska ansats alltid leder till samma typ av misär, svält och död.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *