Veckan som förgick, v. 10

Vad har kvinnor, överfall, genusvetenskap, glaciärer, barnprogramledare, Kultur och Mötesplatser, Vladimir Lenin, Josef Stalin, Donald Trump, och vildvittrorna i Ronja Rövardotter gemensamt? De har alla figurerat i en synnerligen underhållande vecka, som nu äntligen gått till historien.

Kvinnodagen

lenin
I am the walrus

En gång om året, på den så kallade kvinnodagen, har världens alla män, det så kallade Patriarkatet, kommit överens om att låta kvinnor få komma till tals.* Den samlade kvinnligheten väljer då ut de allra skarpaste i sina led, och skickar fram dem i rampljuset för att dela med sig av sin kunskap. En av de framskickade var Madeleine Albright, fd. utrikesminister i USA, som höll ett tal i FN om flyktingkrisen. Som svar på Madeleine Albrights tal skickade sveriges feministiska och världens mest humanitära regering fram sin allra skarpaste hjärna: Alice Bah Kuhnke.

Alice fick frågan om man hade överraskats av flyktingkrisen:

Amanpour: Var det här en händelse som ni inte förutsåg?
Alice Bah Kuhnke: Nej, inte alls. Det var en händelse som vi inte förutsåg.

Alice poängterar vidare att systemet fullkomligt har maxats ut, och att problemen detta medför kan lösas med… Kultur och Mötesplatser. Och mer kultur. Ja, allt kan lösas med Kultur och Mötesplatser. Och det som inte kan lösas med Kultur och Mötesplatser kan lösas genom att Sverige nu ska spendera 3 år på att bygga ut så mycket som möjligt, så att Sverige kan ta emot ännu fler flyktingar om 3 år.

* Detta stämmer så klart inte. Kvinnodagen instiftades av Vladimir Lenin.

Kvinnor som hatar män

MTV tog tillfället i akt på kvinnodagen att hata män. Gamla klassiska myter om lönegapet togs upp, trots att det är en myt. De glömde ta upp att män är överrepresenterade bland annat i arbetsplatsdödsfall, arbetslöshet och hemlöshet. Det påstods även att de enda som systematiskt förtryckts under de senaste 1000 åren har varit kvinnor, men inget nämner att det är män som tvingats in i militärtjänst och dött i miljontals på slagfältet för något statsöverhuvuds politiska ambitioner. Fast enligt den amerikanska presidentkandidat som hela det svenska etablissemanget stöder, är det faktiskt kvinnor som alltid är krigets huvudsakliga offer, eftersom de förlorar sina män, söner och fäder på slagfältet.

Ingen nämner heller att den delen av världen där det faktiskt funnits ett systematiskt kvinnoförtryck de senaste 1000 åren, och som fortgår än idag, är den muslimska världen. Som Theodore Dalrymple poängterar: när två ”dygder”, det vill säga feminism och multikulturalism, hamnar i konflikt, går det endast att bevara båda genom en oanständig tysthet.

Eller så går man full mental retard och hävdar att det inte finns någon motsättning alls, utan kvinnoförtrycket är i själva verket ”en modig (och faktisk rebellisk) symbol för att motsätta sig patriarkala strukturer”, att ”det är en symbol för frigörelse”. Kommentarer av det här slaget behöver inte bemötas. De gör, så att säga, jobbet själv.

Heta glaciärer

För en normalt funtad människa kan det te sig som att glaciärer, klimatförändringar och genusvetenskap inte har direkt med varandra att göra. Nu är det dock så att vi lever i en tid där allt har med genusvetenskap att göra. University of Oregon hänger med i det senaste och publicerade en studie om feministisk glaciologi.

Feministiska och postkoloniala teorier berikar och komplementerar varandra genom att visa hur kön och kolonialism är sammanbeskaffade, samt genom hur både kvinnor och inhemska folk historiskt har marginaliserats (Schnabel, 2014). Feministisk glaciologi bygger på feministiska postkoloniala vetenskapsstudier, och analyserar inte enbart könsdynamik och belägen kunskap, utan även alternativ kunskap och folkglaciologier som generellt marginaliserars genom kolonialism, imperialism, ojämlikhet, ojämlika maktrelationer, patriarkatet, och den västerländska vetenskapens dominans. (Harding, 2009)

Vi kan inte säkert veta om ovanstående är en korrekt översättning av det engelska originalet, då vi inte förstår det. Varför är glaciärerna så uppenbart kvinnor då, undrar du? Jo, för att då glaciärer blir heta, blir de också våta.

En trumpen aftonsanning

Aftonpravda gick land och rike runt i jakt på en så kallad ”USA-forskare” som kunde uttala sig negativt om den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump. Den länkade artikeln är en uppvisning i meningslöshet. Det verkar nästan som att Donald Trump är involverad i en svensk valkampanj. Frågan är om hans kampanj gynnar SD.

Det är inte bara i Sverige som ängsligheten når nya nivåer för var dag som går. I USA har flera framstående republikaner sagt att de hellre skulle rösta på Hillary Clinton än Donald Trump. Max Boot, en rådgivare till den republikanska presidentkandidaten Marco Rubio, nöjer sig dock inte med det utan vill så klart vara värst. Han hävdar att han hellre hade röstat på Josef Stalin än Donald Trump. Det finns ändock några intressanta skillnader mellan dem. Den ene tillät aldrig val medan den andre går att rösta på. En annan skillnad är att den ene mördade miljontals människor, via dödsläger, avrättningar och organiserad svält. Den andre har kritiserat USAs krig i Irak, sagt att han vill bygga en mur mot ett grannland, samt kraftigt begränsa invandringen. Givetvis är Stalin bättre än Trump.

Det Nya Trygga Sverige

Polisen i Östersund kom under kritik i veckan då de gick ut och varnade kvinnor i staden från att röra sig ensamma på kvällarna, eftersom det inträffat en mängd övergrepp på kvinnor den senaste tiden. En rimlig och välmenande varning, kan tyckas. Men i Sverige, där allt är upp och ner, fick polisen istället kritik. Polisens uttalande skuldbelägger kvinnorna, hävdade Anita Heber. Som dessutom hävdar att det är mycket farligare att vara hemma med sin partner.

Uttalandet skapar dessutom i sig en otrygghet. Den logiska slutsatsen av detta är att om vi bara slutar tala om farliga saker så finns de inte, ungefär som vildvittrorna i Ronja Rövardotter.

Till råga på allt fick vi i veckan reda på att det aldrig tidigare funnits så få poliser på så många människor.

Inget av detta spelar dock någon roll, så klart. Det Nya Sverige blir bara tryggare och tryggare, så snart behöver vi ingen polis alls. Och ju snabbare vi slutar tala om problemen, desto fortare kommer Tryggheten.

Avslutning

Det var allt för den här gången. Precis som vanligt är vi tillbaka nästa vecka igen. Och till de som hävdar att det faktiskt var flera månader sedan senaste ”Veckan som förgick” publicerades, har vi bara en sak att säga: Ni har en fullkomligt förvrängd verklighetsuppfattning.

8 reaktioner på ”Veckan som förgick, v. 10”

 1. Apropå kvinnliga glaciärer, är verkligen deras resonemang att glasiärer är kvinnliga bara för att dom blir våta när dom smälter?
  Tror jag tappat förmågan att bli förvånad, men hur kan något så jävla efterblivet bli taget på allvar?

  Inte ens om jag försöker kan jag hitta på sån skit.

  1. Jag misstänker att våta kvinnor och glaciärer var ett skämt. Det blir dock extra roligt när man inte kan vara riktigt säker.

   1. Misstänker också det, men då och då kommer det ju saker som håller samma nivå.. Så om det är ett skämt så är det nog bara en tidsfråga innan någon säger det på allvar..

 2. Ha ha. För några veckor sen lyfte några av oss fram Leif G W Perssons ide om privatisering av Polisen.
  Leif GW Persson har även kommenterat varningen i Östersund genom att tycka att Polisen borde komma ut på gatan istället för att be kvinnorna stanna hemma. Han brukar annars vara bra på statistik och inte glömma att hemmet är farligare än ute.
  Kanske Östersund skall bli först med privatiseringen så kvinnor tryggt kan flytta sig från sina män?

   1. Skönt att höra!

    Man vet aldrig nu förtiden..

    Va ju någon kommunpolitiker mot slutet av veckan som lugnande sa att något finansieras till 100% med statliga medel, så inga skattepengar används..

    Visst, han menade nog inga kommunala skattepengar, men snälla..!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *