Introduktion av George Reisman-översättningar

Vi på mises.se är idag extra glada då vi kan meddela att vi har fått tillstånd att återpublicera Per-Olof Samuelssons översättningar av den amerikanske ekonomen George Reismans verk. George Reisman är en amerikansk ekonom i den österrikiska skolan vars Magnum Opus är verket Capitalism : A Treatise on Economics. Det går att läsa mer om honom på mises.org, och på hans egen webbsida capitalism.net. Han har även en blogg. Han har skrivit en stor mängd material till försvar för den fria marknaden och kapitalismen, och en del av detta finns tack vare Per-Olof Samuelssons ansträngningar tillgängligt på svenska, och kommer publiceras här som följetonger.

Först ut är ”Vederläggning av Smith och Marx” i två delar, som sedan följs av ”Den klassiska ekonomin versus utsugningsteorin” i fyra delar. Delarna kommer publiceras varannan måndag med start imorgon, den 18 Januari. Den som omedelbart vill sätta sig in i texterna eller vill läsa i förväg kan göra det hos Per-Olof Samuelsson. Slutligen vill vi tacka och lyfta på hatten för Per-Olof som lagt ned tid och möda på att göra dessa översättningar tillgängliga, och att vi fått tillstånd att återpublicera. För de som inte vet om det så har han drivit Nattvakt lång före mises.se uppstod, och argumenterat för kapitalism och liberalism innan undertecknad ens var född.

2 reaktioner på ”Introduktion av George Reisman-översättningar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *