Ny bokserie om Österrikisk ekonomi

Det nya brittiska förlaget Agenda Publishing har rivstartat med en bokserie om Österrikisk ekonomi. En bokserie handlar om att publicera ett gäng böcker på många års sikt, som har att göra med ett visst ämnesområde. Böckerna marknadsförs globalt, främst till bibliotek och akademin.

Bokseriens redaktör är ingen mindre än svenska Mises-institutets senior fellow Per Bylund! Och Per säger att han mer än gärna ser förslag (proposals) från svenska misesianer och libertarianer på allehanda ämnen. Bokserien kommer att publicera både teoretiska verk och applicerade sådana, så den som har ett brinnande intresse för något specifikt har möjlighet att bli författare – och publicerad av ett riktigt förlag.

Att skriva en bok kanske låter som ett enormt projekt förunnat ett fåtal intellektuella giganter, men faktum är att kontrakt med förlag ofta skrivs på ett eller ett par års sikt. Och om man skriver ett kapitel varannan månad så har man snart en komplett bok. Det är med andra ord inte omöjligt.

Mer information om bokserien finns på förlagets hemsida. Där finns även information om hur du skriver en formell ”proposal” om att skriva en bok. Kontakta Per för mer information.

Om du har intresse så ta chansen att bidra till bokserien. Svenska österrikare är redan framstående inom österrikisk teoribildning. T ex har Per nyligen utkommit med en bok om österrikisk teori, Problem of Production: A New Theory of the Firm (Routledge), samt arbetar på en mer lättillgänglig applikation av österrikiskt tänk i The Seen, the Unseen, and the Unrealized (Lexington). Men vi behöver fler röster och på fler områden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *