Mises. se i finpressen: Nej, det är fel att trycka mer pengar

Idag har glädjande nog Svenska Dagbladet publicerat en debattartikel ifrån oss på temat ”Nej, det är fel att trycka mer pengar”. Artikeln är
skriven av Hans Palmstierna och Martin Moraeus och var en replik på ”Tryck pengar för att lösa kriserna”. Utifrån hur SVD brukar sköta debatten så får de som publicerade första artikeln i debatten publicera en slutreplik. Det är fantastiskt roligt att SVD väljer att lyfta in ett annat perspektiv i debatten och förhoppningsvis så kan det vara en ögonöppnare för flera. Bra jobbat Hans och Martin!

5 reaktioner på ”Mises. se i finpressen: Nej, det är fel att trycka mer pengar”

  1. Det är märkligt att herrar professorer och andra titlar inte ens tycks har reflekterat över att företag över hela världen försöker sätta så låga priser som möjligt på sina varor för att få sälja före sina konkurrenter. Ska detta anses som ett förkastligt beteende och kanske rent ut sagt leda till böter?

    När då Riksbanken försöker öka kostnaderna för företag så att de måste höja priserna, då kommer företagen försöka minska sina kostnader genom att bli effektivare och effektivare innebär många gånger att man minskar på personalen. Nu blev det ett litet villospår.

    Slutsatsen blir således att Riksbanken måste föra sådan expansiv finanspolitik att företagen inte hinner med att rationalisera bort ökade kostnader. Och så hoppas jag att alla som läste meningen innan anser att jag har totalt förlorat förståndet.

  2. Mycket bra skrivet! Och kul att SvD publicerade er replik. Efter att läst den första debattartikeln gick mitt blodtryck upp så mycket att jag i går skrev in till SvD och påtalade märkligheterna i skribenternas slutsatser och tipsade om att dom borde fråga er på Misesinstitutet om en replik. Hade inga förhoppningar om att det skulle bli så men fick svar idag från SvD att dom helt oberoende redan publicerat en replik från just er! Fantastiskt, bra jobbat Hans och Martin!

  3. Jag bara måste rekommendera en kille på Youtube under signaturen Contrarian Dude. Här är en video med rubriken ”Technology Will Destroy Capitalism” (https://www.youtube.com/watch?v=qLvlHgBJk4I). Videon handlar om förbättrade produktivitet förbättrar levnadsvillkoren och i slutet på videon förklarar han riktigt bra hur inflation förstör för vanliga människor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *