När Caroline King uppviglar till amning i Frihetsfaxen

Jag blev tipsad att lyssna på avsnitt 67 av Frihetsfaxen där de intervjuar Caroline King och pratar om föräldraskap. Jag måste bara skicka vidare tipset! För vissa är det enklast via YouTube, så hära:

https://www.youtube.com/watch?v=KeEkgkR8V0Y

Den som är det minsta nyfiken på hemskolning, avskolning eller nära och fredligt föräldraskap får här sitt lystmäte. Det är oerhört inspirerande att lyssna på någon som följt sitt hjärta och sina övertygelser och gett sig av från detta omänskliga land för att kunna ge barnen den uppväxt hon tror är bäst för dem. Du kan med fördel läsa om hennes och hennes familjs liv på resande fot på bloggen Den andra resan.

Jag tycker avsnittet blir alldeles extra spännande när de kommer in på amning. Jag borde väl inte spoila, men eftersom jag tycker att resonemanget kring varför amning är en subversiv verksamhet lämnas utan att riktigt slutföras vill jag fylla i med mina egna tankar kring detta:

En del av er känner kanske till att jag brukar uppmuntra till att snuva staten på barnens sinnen. Och som jag ser det är det detta som är den riktigt subversiva delen av amning. Visst, det är även att visa olydnad mot staten att amma förbi de rekommenderade sex månaderna, men det är främst genom den starka anknytning mellan barn och moder som det verkligen skadar staten. När ett barn föds inleds en kamp mellan staten och samhället om barnets sinne. Och även om staten har enorma resurser, bland annat en våldsapparat som tvingar på barnen statens läroplan, så har den svårt att tävla med barnets mor om att tidigt vinna barnets anknytning. Men bara om modern förstår att utnyttja det försprång som amningen kan ge henne. Ett barn som anknyter starkt till sin mamma och senare sin pappa och sina syskon är i stort sett immun mot statens giriga tentakler. Naturligtvis är det bäst om familjen följer upp med att vägra staten att ta barnen i förvar på dagis och skola, men det är inte strikt nödvändigt om anknytningen är stark och samtalet i hemmet ger barnet en chans att bearbeta statens indoktrineringsansträngningar.

Så, kära vänner av frihet, det är så här vi vinner: Lyss till Carolines stridsrop! Frihetsmödrar, amma er barn länge! Frihetsfäder, gör allt ni kan för att skapa förutsättningar för att era barn skall kunna ammas länge. Och låt alltid Klaus Bernpaintners mantra ringa i edra huvuden: ”Minst 3 barn innan 30!”

I avsnittet berörs även femminutersmetoden (den jag skrev om här om dagen) och de blir vederbörligt upprörda alla tre i studion.

3 reaktioner på ”När Caroline King uppviglar till amning i Frihetsfaxen”

  1. Inget gör mig så arg som när män påstår att kvinnor ska skaffa barn eller har åsikter om abort. Gör det själv eller håll käften!
    utöver det tycker jag ni har en trevlig blogg

    1. @Hanne: Jag tror det var en uppmaning till befolkningen i stort, och inte kvinnor specifikt. Eftersom det krävs två parter för att skaffa ett barn vore det ju relativt meningslöst att uppmana enbart kvinnor att skaffa barn…..

    2. Peter Strömberg

      @Hanne: Hans har rätt. Uppmaningen är till ”vänner av frihet”. (Även om jag inte kan se vad som skulle vara så farligt med om jag riktat uppmaningen till kvinnor.) Jag är en ganska konservativ typ så inbakat i uppmaningen är en idé om att barnen bör födas in i stabila förhållanden. Alltså har Hans även rätt i att det krävs dualitet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *