Vila i frid Irwin Schiff

I fredags dog den amerikanske skattevägraren Irwin Schiff, 87 år gammal, i fängelset. Han hade låtit bli att betala inkomstskatt och stridit för sin rätt att göra detta i domstol. För detta tog de inte bara hans sista år, utan också hans sista stund. När han låg på sin dödsbädd hade sjukdomen redan gjort honom blind, men trots det kedjades han fast i sjukhussängen.

Efter att först chockerats av hur det är möjligt att vara så ond och hänsynslös som staten är måste man imponeras av hur modiga vissa människor är i sitt motstånd mot detta monster. Förhoppningsvis kan vi inspireras av denna man.

3 reaktioner på ”Vila i frid Irwin Schiff”

  1. Vad jag har förstått finns det inte ens någon lag om att den federala staten får ta ut inkomstskatt av en medborgare.

  2. På Freedomfest för några år sedan var det någon tjänsteman som hävdade att man betalar skatt i Sverige om man vill. Var det uner Slöseriombudsmannens rundresa? Någon skattekunnig som vet var i lagtext eller grundlag man har svart på vitt att man skall betala skatt. Någon skillnad mellan inkomstskatt, bolagsskatt, tull etc?

    Det kan ju helt klart, givet att uttalandet kommer från en tjänsteman i stat/kommun/landsting, att man kan undvika att betala skatt. Men om man genomdriver det så hamnar man till slut framför en vapenmynning när man själv inte har en riktad det andra hållet. Detta om man har en tillgång att skydda. Om man bara har ett konsult-, städ-, etcbolag med väldigt lite tillgångar lär det räcka att gå bankrutt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *