4 reaktioner på ”059 – Valter Wierzba och humor”

 1. Det här med att facken skyddar sina lågproduktiva medlemmar behöver inte stämma. För, lågkvalificerad arbetskraft går till viss del att byte ut med högkvalificerad arbetskraft. Som Walter Block beskriver det i någon föreläsning så kan 1 högkvalificerad arbetare och 5 lågkvalificerade göra samma jobb som kanske tre högkvalificerade arbetare.

  Det verkar också som att det är den högkvalificerade arbetskraften som varit först med att organisera sig i fack för att hindra konkurrens och inte den lågkvalificerade arbetskraften.

  Jag tror också att åtminstone de högre höjdarna i facken vet vad de sysslar med. Annars hade de inte kunnat utforma sin reklam om hur hemskt det är med arbetskraftsinvandring. De måste ju hålla sig vid målet hela tiden – det är andra arbetare som de ser som sin fiende (enligt sin ideologi). Om de var mindre smarta hade de varit mer slumpmässiga i vilka de kritiserar, och varför.

 2. Tack för ännu ett trevligt avsnitt!

  Kan intyga att Hugo Chavez begravning sändes live på SVT. Min egen nyfikenhet förhindrade mig nämligen från att slippa ta del av spektaklet via SVT Play. Stod dock inte ut länge. Som exempel på smaklösheter jag bevittnade under denna sändning kan nämnas att gästerna gärna skanderade politiska slagord. Helst efter något av de vulgära politiska brandtalen, så klart…

  Minns att jag tweetade en kommentar i stil med: ”En clowns begravning på cirkus.”

  Fanns ju också planer på att Chavez kvarlevor skulle balsameras och ställas ut till allmän beskådan likt andra Stora Ledare™, men tydligen var pengarna slut redan då.

  Kändisskvaller: Sean Penn var där! Kan vi anta att karln röstar på kamrat Bernie i presidentvalet nästa år, om han nu fortfarande inte har lärt sig något?

  Offentlig sektor-frillan är för övrigt populär just i Sydamerika (nej det är inte en mössa!) Man kan ju undra varför…

  BTW, vore bra om det fanns ”show notes” (Tom Woods-style) här på mises.se för varje podcast, så att man enkelt kan hitta sådant det diskuteras i avsnittet. YouTube-kanalen som Wierzba rekommenderade i slutet har jag helt glömt namnet på, till exempel. 🙂

  Något för framtiden?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *