Veckan som förgick, v. 32

Kan man få den i blå?
Framtida storsäljare. Kan man få den i blått?

Semestrarna är slut och vädret hånar oss med att äntligen slå om till sommar. Är det inte som en metafor…? för något…? Återkommer när vi vet för vad.

Vad som vägrat ta semester är dock dårskapen, tokerierna och det kollektiva vansinnet. Samtiden är som ett veritabelt ymnighetshorn att ösa ur och det finns inget rationellt sätt att sovra bland alla skimrande pärlor. Det plågar oss varje gång att vi inte kan ta med allt. Så vi sträcker ner handen djupt i detta cornucopia, rör om lite i den mytologiska geten Amaltheas horn, och drar slumpmässigt utan inbördes ordning upp…

Djurens rätt till intimt umgänge med människor

Nästa generation folkpartister, dvs. Liberala Ungdomsförbundet, har hållit kongress i veckan. Det är en typ av massmöte där man samlas för att kläcka riktigt smarta idéer för framtiden och priotera det man tycker är allra viktigast att fixa i samhället. Och eftersom vi talar om våra frihetliga kollegor i Folkpartiet Liberalerna så jobbar de med liberaliseringsfrågor. Denna gång det faktum att alla de djur som vill idka intimt umgänge med homo sapiens alltsedan 2014 förnekats sådant nöje. Det hjälper inte ens om hästarna, åsnorna och fåren kan bevisa att allt skett reglementsenligt med myndig motpart och skriftligt samtycke underteckat och stämplat på blankett från RFSU. No can do.

Sundsvalls Tidning:

År 1944 avkriminaliserades tidelag, för att i februari 2014 bli straffbart på nytt. Inte för att tidelag utgjorde någon vanlig företeelse eller kanske ens ett samhällsproblem, men tillåtet borde det inte vara ansåg riksdagen… Under torsdagen beslutade kongressen med knapp majoritet att förorda att det ska bli lagligt att ha sex med djur, förutsatt att djuret i fråga inte skadas.

Ludwig von Mises och vi, hans officiella representanter i Sverige, är givetvis för avskaffandet av alla onödiga lagar och regler, vilket torde i runda slängar omfatta ca 99% av Svensk författningssamling, men precis som ST har vi inte hunnit skaffa oss officiell ståndpunkt just i frågan om tidelag.

Svea rike måtte vara ett fritt och lyckligt kungadöme eftersom denna fråga kommer så högt på frihetspartiets prioritetslista att den till och med får åka till kongress.

Hets mot tunnelbaneåkare

Det har väl knappast undgått någon att Sverigedemokraterna just genomfört en av den svenska kommunikationshistoriens mest effektiva kampanjer. Om ingen nominerat dem till Guldägget 2015 så anhåller vi härmed om att få göra det.

Ingen utom Veckan-redaktionen har lämnats oberörd. Att sätta upp banderoller med påståenden som att det finns många tiggare i Stockholm är hets både mot folkgruppen tiggare och mot folkgruppen tunnelbaneåkare. En driftig delegation med representanter för det representativa pöbelväldet infann sig redan nästa dag och under det att polisen såg till att delegationen inte ramlade och gjorde sig illa revs allt kränkande otyg ner. Pöbeln fick yttra sig och yttrandefriheten räddades därmed även denna gång.

Samtidigt sopade Sverigedemokraterna hem den sista procenten som i nästa opinionsmätning kommer förära dem platsen som Sveriges mest populära politiska parti.

All vann! Alla fick påsar!

Återigen vill vi i all ödmjukhet påminna om problemet med ”allmän egendom”, som tunnelbanenätet är. Om det ägdes av riktiga personer och staten respekterade privat egendom så vore saken lätt att lösa. Ägarna kunde då ha valt att slänga ut antingen annonsörerna eller pöbeln, och så hade det inte varit mer med den saken.

Men begreppet egendom är komplicerad materia. Samtidigt som den antirasistiska mobben förstör rasisternas egendom i tunnelbanan, så eldar rasisterna upp antirasisternas flyktingförläggningar i Tierp. Det verkar som att människor i allt större grad löser sina problem själva och ganska så handgripligen.

Paolo Robertos förlossning

Vår favoritsåsse är Paolo Roberto. Varför? För att han ofta yttrar felaktiga åsikter men aldrig backar. Som gammal boxare vet han att anfall är bästa försvar. Precis som man om sommarkvällarna kan bli förföljd av svärmar med knott hamnar Paolo ibland mitt i en svärm av ilskna, bitska feminister. Nu har han gjort det igen då han i en intervju i tidskriften Mama visade alltför mycket empati med sin exfru under förlossningen av deras gemensamma barn.

En inflytelserik svärmledare som heter Cissi Wallin blev svårt kränkt av detta. Hon mobiliserade svärmen med följande passiv-aggressiva uttalande på gnällbloggen Twitter:

Kan vi prata om Paolo Robertos tankar kring ’sin’ förlossning?

”Kan vi prata om…”

När någon uttalar denna aggressiva fras vet man att det är hög tid (och kanske redan för sent) att dra sig ur. Det inte helt klart vad som kränkte Cissi så hemskt men Paolo gissar:

Du tror inte att folk är mest arga över att du jämför smärtan från boxning med barnfödande?

– Jag har inte gjort det. Den enda jag har sagt är: ”Andas så gör det mindre ont”. Smärta är en stor del av min sport, men jag har ingen aning om hur det är att föda barn och jag tänker inte jämföra min smärta med kvinnans smärta.

– Jag försöker inte nedvärdera kvinnans födsel, jag har varit med två gånger och vet att det gör jätteont. Min fråga till alla feminister är: Hur ska man göra då? Ska vi män ställa oss utanför förlossningsjobbet som man gjorde förr i tiden? Tydligen ska man gå en jäkla genuskurs så att det blir politiskt korrekt när man föder.

Jamen självklart ska man gå en jäkla genuskurs Paolo. Självklart. Förutom Cissi har tydligen även ”flera barnmorskor rasat mot Paolo”.

– Jag kan naturligtvis inte kan jämföra min insats med vad de pluggat på högskolan. Det enda jag sa är att jag tyckte att jag gått alla kurser, det vill säga profylax, vilket är något jag rekommenderar till alla killar. Jag försökte vara ett stöd, jag försökte att få min fru att andas. Det är det enda jag har gjort.

För att det inte ska råda några tveksamheter om Paolos ståndpunkt avslutar han med

– Du kan hälsa hela jäkla Twittergänget att de kan hoppa upp på sina höga feministiska hästar och galoppera åt helvete.

Vi tar naturligtvis avstånd från denna typ av aggression; vi citerar bara.

För övrigt vill vi varmt rekommendera soppan Minestra di verdure enligt recept från Paolos kokbok Mina fastrars mat. Den är helt fantastisk, särskilt med riven färsk parmesan ovanpå.

Klädbutiksnazism

Minns ni när det upptäcktes att hårdrockarna hade lagt in subliminala budskap på alla sina LP-skivor? När man spelade skivorna baklänges hörde man budskap från Hin Håle själv. Tack och lov infördes kort därefter CD-skivorna och de var konstruerade på så vis att det var mycket svårt att spela dem baklänges. Efter denna säkerhetsåtgärd tycks hårdrockarna slutat att lägga in meddelanden från djävulen. Men vi har hört att LP-skivorna har fått något av ett uppsving igen…

Nåväl. Ett större problem i vår tid är som bekant alla trianglar som illuminati och frimurare placerar ut i vår omvärld. Detta är ett välkänt problem så vi behöver inte lägga fler ord på det.

Men nu ska ni få höra. I veckan upptäckte Jessica Berg subliminala nazistiska klädhängare hos Coop i Bergvik. Hon gjorde som hon blivit dresserad till och följde larmprotokollet till punkt och pricka:

Hon laddade upp en bild på ställningen på Facebook med texten ”Vem har designat denna? Fullständigt hakkors ju… hoppas inte att butiken står för denna symbol”.

– Jag trodde att jag skulle få fler reaktioner, men det blev inte så många, säger Jessica Berg.

Som tur var snappade reportern Elina Pahnke på NWT upp scoopet och såg till att det fick större spridning. När hon pressar den pressansvarige på butiken slår han nonchalant ifrån sig och påstår att det är ”praktiskt” att hänga upp kläder på samma sätt som Hitler gjorde i Örnnästet. Men därefter råkar han försäga sig och avslöja att vad Jessica Berg såg bara var toppen av ett isberg.

– Syftet är ju inte att det ska se ut som ett hakkors, utan det är helt enkelt ett praktiskt sätt att hänga upp mycket kläder på en liten yta, säger han.

Klas Olsson säger att formationen förekommer på butiker överallt.

Överallt! Smaka på den och håll ögonen öppna när du köper kläder!

Veckan är slut! Länge leve veckan!

8 reaktioner på ”Veckan som förgick, v. 32”

 1. Här är en guldklimp att nämnas nästa vecka kanske:
  http://www.svd.se/guldet-tappar-sin-glans/om/naringsliv

  En presstödsparasiterande professionell idiot påstår att guld är hopplöst opraktiskt och oanvändbart. Det de lurade idioterna inte fattar är att guld är något man investerar i för att det saknar mellanhänder. När banken, staten, börsen går i konkurs så förlorar man allting som man blivit lurad av bedragarna att tro att man ägde. T.o.m. fiatsedlarna i plånboken blir plötsligt värdelösa. Men en guldklimp i fickan har man kvar ändå, utan snyltande mellanhänder. Men ”risk” är för de lurade begränsad till den historiska volatiliteten på något slags chart.

  1. @ Kapitalist

   Då den amerikanska ekonomin stärkts har priset på guld sjunkit. Om du investerat i guld då priset var högre är alltså guld ingen vidare investering.

   Att rättspositivismen skulle vara ondskefull är rent löjligt. Tänk på Tyskland där man väl talat ganska frikostigt om naturrätten. Den främsta skillnaden är att rättspositivisten har att se till att lagen blir klar. Om denna förses med en rättighetskatalog måste man inte åberopa sig på naturrätten.

   Visst, man kan använda lagen på många sätt för att dölja att man inte vill göra något i en eller andra avseendet. Då har vi en viljeattityd att analysera och kritisera. Att säga att handlandet strider mot naturrätten riskerar bara göra den juridiska argumentationen mindre transparent.

   Själv anser jag att det finns en naturrätt, men om denna inte har ett uttryck i den gällande rätten har vi ett problem för den juridiska argumentationen. Det får då lösas. Antingen att man skriver direkt in i lagen vad man vill ska stå där exempelvis rörande barns rättigheter, eller att man stadgar att barnkonventionen eller annan sådan utgör en del av gällande rätt.

   1. Visst det finns ett inflytande för domstolspraxis.Domstolarna sätter sist och slutligen ner foten och bestämmer hur en lag ska tolkas, också frånvaron av den. Då den lägger fram ett naturrättsresonemang för sin ståndpunkt har den att vara klar och försiktig. Så klar att det verkligen kan bli ett prejudikat och så tydlig att riksdagen fattar att den bör stifta en lag i ämnet om allt ej är tillfredsställande. Och det är det ju inte om domstolen säger att den skrivande lagen inte ger ett normstöd för en viss rättighet som domstolen anser bör finnas och som finns i och med att domstolen uttrycker det i en prejudicerande dom.

    En domstol har ja att ta bort en motsägelse som finns inom en lag. När detta är gjort bör riksdagen göra det genom en lagändring.

   2. Det jag försökte klargöra är att guldpriset är irrelevant.
    Guld äger man därför att det funkar även vid strömavbrott eller när staten plötsligt hittar på att du bara får ta ut €60 om dagen och alla banker har stängt. ”Guldpriset” är helt irrelevant för guldets säkra funktion som betalningsmedel. Äger man fysiskt guld så behöver man inte bry sig om vad alla dessa mellanhänder hittar på härnäst helt plötsligt. Det är på så sätt guld är en hedge, en försäkring mot denna mellanhandsrisk.

    Vidare påstår du att statens gangsters, eller ”man” som du hela tiden kallar dem ”har att se till att” helt i linje med alla som nu skriver debattartiklar om att ”staten måste” o.s.v. Jag vet att att du har fel. Jag försöker förklara det för dig, jag försöker hjälpa dig inse att du har blivit grundlurad dem som ”är staten”. Hoppas du på staten så har du hoppat i fel tunna och kommer att misslyckas. Jag vänligen bara varnar dig för de uppenbara konsekvenserna av dina handlingar.

    Du fattar väl åtminstone så mycket som att staten inte är Gud, utan bara ett gäng banditer, eller fattar du inte ens det? Du ska inte tro att det blir stat om inte nån sätter fart.
    https://www.youtube.com/watch?v=Fm8W2SuKyA8

   3. Att innehar guld är ingen investering utan en säkerhet. Priset har ringa betydelse eftersom guld alltid behåller sitt värde över tid.

    Försöker du mellan raderna få det till att det skulle vara på något sätt kriminellt att inneha guld eller att individer som har guld är suspekta personer?

    De enda suspekta personer jag kan se i detta sammanhang är de som går statens ärenden i denna fråga.

   4. @ Göran

    Jag vill åtminstone mena att en placering för framtiden är en investering av något slag.

    Folk får gärna ha saker av guld. Smycken för att de anses vackra. Vad skulle det vara för suspekt med det?

    Det jag vänder mig emot är tron att guld skulle vara ett sätt att säkra pengar för framtiden som är bättre än annat. Guldpriset kan sjunka. Sammalunda med fastigheter, konst m m.

    En blandad portfölj är alltid bäst. Det snack som många fört, inte minst på olika debattfora, om att guld skulle vara så säkert och bra att placera pengar i, har möjligtvis lett till en uppgång av pris.

    När sedan andra tillgångar blivit attraktivare än förut har priset på guld sjunkit. Guld är alltså föremål för samma typ av krafter som allt annat. Att utbud och efterfrågan bestämmer priset tillsammans med alternativa användningssätt för pengarna. Grundläggande ekonomisk teori.

 2. ”men precis som ST har vi inte hunnit skaffa oss officiell ståndpunkt just i frågan om tidelag.”

  Det är väl inte svårt att ta ställning emot? För jag antar att ni inte är för det eller ska alla få bestämma vad de ska få göra med sina djur i det libertarianska samhället?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *