Veckan som förgick, v. 27 och v.28

Intergalaktiska visdomsord
Intergalaktiska visdomsord

Som alla vet så är en vecka i själva verket två veckor under sommar-ferierna, alltså presenterar vi här en vecka som är två veckor. Eller två veckor som är en vecka. Skulle rymd-tid-väven brista p.g.a. detta så ber vi allra ödmjukast om ursäkt, och ber er komma ihåg att ”FÅ INTE PANIK!” samt att ta med en handduk.

Resursutnyttjande

I ett försök att göra lite ”samhällelig nytta”, tänkte vi försöka knyta ihop ett antal nyheter. Först ut, vår kära idrottsminister (sic) har valt att ta regeringsplanet för att åka och se på fotbolls-EM. Vi har noterat en viss skandal-trötthet hos befolkningen, då det efter Romson i ärlighetens namn inte går att säga något gällande hyckleri utan att bli trött och få migränkänningar. Av precis denna anledning väljer vi att tolka det som att idrottsministern (sick) valde att göra detta för att han var orolig för ekonomins ”låga resursutnyttjande”. För den som inte vet det så är ”lågt resursutnyttjande” keynesiansk häxmagi för att insinuera att det finns besparingar som inte är investerade, och resurser som inte används. Man hade kunnat tro att var detta Riksbanken oroade sig för när de valde att än en gång sänka räntan till den pillimariskt patetiska nivån -0.35%, men nej. I själva verket är de oroliga för att det faktum att svenska konsumentpriser som mäts av det värdelösa måttet KPI stiger så långsamt så deras Riksbanks-kollegor ute i Europa fnissar och talar bakom ryggen på dem på konferenser. ”Den där Ingves, jaja….” brukar de säga, och då blir Ingves högröd i ansiktet och muttrar att nästa månad, då jääääää**** skall de få se på inflation.

Aristokratiska resurser

Och på ämnet resursutnyttjande – vi har mycket länge anat en tendens hos de politiskt tendentiösa (och i allra synnerhet de vars levebröd är att sitta och se kränkta ut i kröniko-spalterna) som mynnar ut i att bara de som fötts rika bör få nyttja resurser. Bolag som RyanAir, vars enda mål kan beskrivas som skapandet av flygande sardinburkar, är en fantastisk uppfinning för de medel-lösa. Det är nämligen så, ipso facto, att om man har ont om pengar och skall ta sig någonstans långt borta, så krävs det att flygbolaget skalar bort varenda kostnad de kan, och packar folk tätt som sardiner. Bland dessa kostnader finns, föga förvånande, kollektiv-avtal. Detta tycker dock inte de tendentiösa om, ty hur skall de kunna känna sig speciella om även fattiga får flyga? Hur skall deras känsla av rättvisa någonsin kunna uppfyllas om de inte ser till att förbjuda den enda möjlighet som många har att ha råd med flygbiljetter. ”Vi har råd”, är enkelt att säga för den som har det. För den som inte har det är det tråkigare. Så vi föreslår att alla klämkäcka krönikörer på Aftonbladet med tår i ögat och rättvise-maskineri att veva runt tar och skruvar ned de aristokratiska tendenserna lite. Fattiga människor bör faktiskt också få njuta av kapitalismens frukter. Är det så hemskt att flyga med fattiga människor får ni väl åka charter.

Rösträtt till middag!

Veteranen Gudrun, med flera pinsamma händelser i bagaget än vi orkar minnas, är faktiskt inte alltid helt puckad. Ibland är hon faktiskt ganska intelligent. Precis som alla moderna demagoger förstår hon att ju yngre människor är, desto lättare är det för någon som henne att slå blå dunster i dem. Utan tvivel har hon sett lite undersökningar som visar att flickebarn i 16-årsåldern  absolut, super-gärna, jättekjamis skulle rösta på Fy! om de hade rösträtt. Alltså vill hon sänka rösträttsåldern. Och innan någon påpekar det, så nej, det finns inga män som röstar på Fy!, åtminstone inte enligt deras egna teorier. Ty det råkar vara så att radikala feminister hävdar att kön är en social konstruktion, och skulle det mot förmodan finnas någon Fy!-röstare som föddes med kulpåse kan vi garantera att ingen någonsin skulle konstruera dennes kön som man. Röstar man på Fy! så är man kvinna eller hen. Möjligen även hin, henom, icke-binär, könlös eller en djävla sparris. Vi skulle kunna hålla en utläggning om att kön som social konstruktion förutsätter en konceptuell konstruktion av könen av exakt den typ som radikala feminister hatar, men vi bryr oss faktiskt inte. Vi rekommenderar secessions-lösning för alla inblandade, och all glädje och lycka till de som vill följa Gudrun i kampen om demokratins vidare förfjollning.

Migrän kan vara dolt politiskt ställningstagande

Let Uncle Bootsy funk you earhole, or you be funkfob.
Let Uncle Bootsy funk you earhole, or you be funkfob.

Känner läsaren, som vi, att samtiden ofta orsakar migrän? Detta kan vara att dolt libertariansk ställningstagande! Får du migrän av inte bara ett, utan flera eller till och med ALLA politiska partier och uttalanden? Sannolikt lider du då av politiker-allergi. Vi beklagar, och kan bara meddela att du inte är ensam. Samtidigt så är det där med att tillskriva politiska åsikter sjukdomsetiketter högst problematiskt. Det moderna samhällets dille på ”fobier” av politiskt slag är talande i frågan – det är högst sällsynt att homofober är rädda för homosexuella, möjligen något mer vanligt att islamofober är rädda för islam. Vad en ”funkofob” är rädd för kan vi överhuvudtaget inte spekulera i. Förhoppningsvis inte funkis-villor.

För den som trots detta vill läsa en migrän-framkallande artikel som förklarar att fel åsikter gör att du är sjuk, kan ni ju ta en artikel från samma gnällspik som författat en av ovan länkar.

Hur man löser skolan

På frågan hur man ”löser skolan” har vi ett modest förslag. Vi vet, vi vet, det kommer aldrig bli bättre så länge som hela systemet styrs av en stat-och-kommun-apparat som lider av desperat mindervärdeskomplex och desperat vill bevisa hur duktiga de är på att slösa skattepengar. Men kanske, bara kanske, kan man släppa in den som gjorde absolut bäst ifrån sig på högskoleprovet på utbildningen.

Slut

Eftersom det är sommar skriver vi detta sippandes en Piña Colada på en icke namngiven strand, och ber på förhand ursäkt om det är lite glest mellan nyheterna. Vi kan dock glädja er med att i Sverige är alltid sommaren kort, och vi återvänder snart på vårt sedvanliga surmulna humör! Adjöss, och tack för fisken!

 

4 reaktioner på ”Veckan som förgick, v. 27 och v.28”

 1. Låt se schemat nu, en vecka och två veckor, så det blir alltså tre veckor?
  I vilket fall, Gudrun Schyman är uppenbart den intelligentaste partiledaren som verkat i Sverige sedan minst ett halvt århundrade. Det är ju uppenbart när man ser och hör henne, att hon är psykopat. Hon kanske glömmer bort att försöka tänka på andra människor ibland och t.ex. eldar upp 100000 kr till många fårs förargelse, eller kissar på middagsbordet, men hon finner sig ju reflexmässigt i sin härskarteknik varje gång hon ifrågasätts face to face. Huruvida 16-åringar röstar eller inte har ingen betydelse, de kommer att rösta slumpmässigt som alla andra. De kan lika gärna ge rösträtt till hundar, det skulle inte förändra någonting.

  1. Att elda upp pengar är det mest geniala Gudrun någonsin har gjort. Det kommer att talas eller skrivas om det lång tid framöver. Hon omvandlade en reklambudgett på 100.000 kr till 10-tals miljoner. De facto, en riktig entreprenörsanda i Gudrun.

   Vad hade hon inte varit utan den svenska skolan och dess socialistindoktrinering? Gudrun är ett bra exempel på hur skolan kan förstöra en kreativ hjärna.

 2. Den här konversationen på stv i fredags morse fick mig att sätta morgonkaffet i halsen: http://www.svt.se/gomorron-sverige/stort-oltalt-med-storbildsskarm-och-rosa-cowboyhattar
  Jag kan svälja det mesta men när dom tom ger sig på Han Solo har det gått för långt:-) 9:48 in i klippet börjar en konversation om vem som ska spela en ung Han Solo i en spinn off på Star Wars. Chris Pratt och Alexander Skarsgård föreslås varvid programledaren avbryter med ”Jaha, två vita män har vi där..”. Istället föreslås någon som är mer queer; Ellen Page som Hen Solo. Hela panelen gör tummen upp och går glada och nöjda vidare till nästa ämne. Utan ironi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *