Veckan som förgick, v. 22

Roligare än damboll?

Det var platå ett tag, men nu har det varit en fullmatad tokvecka igen. Utmärkt. Och då räknar vi inte ens med socialdemokraternas partikongress, DÖ-nickarnas julafton. Vi gjorde ett inledande försök att kategorisera veckans vansinne under några vid detta lag välbekanta tok-rubriker, som kön, integration, galenskap, dårskap och allmän svagsinthet men återföll till någon slags spontan ordning. Sitt ner, svälj några piller, så kör vi.

Fotboll och damboll

Inför sommarens dambolls-VM i Kanada kräver den korrumperade fotbollsorganisationen FIFA ”könsintyg”. Damerna måste ha intyg på att de är av honkön. Linnea och Alice på Stockholms idrottsgymnasium, båda välförankrade i Värdegrunden, upplever detta som stötande. De tycker det är orättvist eftersom männen inte behöver bevisa att de inte smugit in flickor i deras VM-lag. Dessutom avslöjar detta något om normer, menar de, och normer måste enligt Värdegrunden ifrågasättas:

– Det finns en normföreställning om att killar är bättre än tjejer på fotboll och det är där själva grundproblemet ligger. Om någon är väldigt bra kan folk börja misstänka att hon har ett annat kön, säger Alice Tolvers Hamberg

Det kan upplevas som kränkande, men normer grundar sig ofta någon form av verklighet. Som till exempel då Damlandslaget förlorade mot AIK:s pojklag med 3-0 för ett par år sedan.

AIK:s pojklag med 16 och 17-åringar i laget ledde med 1-0 efter första 30 minuterna (spelades 2 x 30), och då plockade AIK ändå, på Pia Sundhages initiativ, bort en spelare i backlinjen i andra halvlek.

Ludwig von Mises-Institutets officiella ståndpunkt i frågan är att alla har rätt att sparka boll så länge man inte tar någon annans boll.

Damkubb

Här är dock en sport som tycks attrahera främst damer, eller åtminstone kvinnor (se bild om du vågar klicka): Dildokubb. Könsintyg behövs ej.

En ny sport har sett dagens ljus. På Pridefestivalen i Lund gjorde dildokubben premiär. Och till sommaren kan det bli VM i Stockholm.

Julius Viktorsson, författare till detta upplysande reportage, bjuder läsaren på en förklarande faktaruta där han berättar att en dildo är en leksak som kan användas av både män och kvinnor.

Vinnarna av skånska mästerskapen fick en stor ”butt-plug” i trofé. Julius förklarar:

Analplugg, eller butt-plug, är en sexleksak som är avsedd för anal stimulans.

Till skillnad från en dildo är en analplugg vanligen försedd med en kraftig utbuktning eller utstickande del på baksidan. I ovanliga fall kan annars pluggen försvinna in i ändtarmen.

Till skillnad från i fallen fotboll och damboll så har Ludwig von Mises-Institutet ingen officiell ståndpunkt i fråga om kubb.

VårRuset

Vi har tidigare tagit upp det problematiska idrottsevenemanget VårRuset. Då gällde det en värdegrundad kille som anmälde sig och blev jätteförvånad när han inte fick va mé på grund av sitt kön. Nu har det skandalomsusade loppet stött på patrull igen. Den här gången var det löperskan Amanda som efter Stockholmsloppet postade på Facebook om hur den goodiebag hon fick gratis efter loppet spred dålig stämning. Inlägget ”delades tusentals gånger”.

Jag sprang på 27.29 och var jävligt stolt och alldeles skakig i låren på slutet. Vid mållinjen skulle jag få medalj och en goodiebag. Jag mottog en plastpåse med 4 saker i (om jag inte räknar reklambladet från Coop) – ett prov på en microfiberduk för städning, tamponger, trosskydd (specialdesignat för små oväntade droppar) och en chokladbit.

Det var den mest förnedrande jävla påsen jag mottagit i hela mitt liv och den åkte rakt ned i soporna (även chokladbiten). Det här är för fan inte 30-talet.. Och hur kan ni ens kallade det en GOODIEbag?!

Är det här vad ni år 2015 vill belöna 30 000 tjejer med när de sprungit ert lopp? Är det här vad som kommer upp i er skalle när ni tänker på tjejer: mens, städning och cravings på choklad. Det är fan skamligt.

Fy för att dela ut normativa och stereotypa gratisprylar.

Arrangören har tack och lov ”tagit till sig av kritiken”.

Korrigering av normer hos ensamkommande barn

Jönköpings län vet vad ensamkommande flyktingbarn behöver allra mest.

Under tiden barnen varit på flykt från sina hemländer kan de ha missat viktiga samtal med föräldrar och information från skolan om just sex och samlevnad.

Märkligt nog får barnen lära sig något så förlegat som normer.

De kommer till några nya normer som de kanske inte känner till så mycket om. Vi försöker ge personalen en basinformation om hur de ska lyfta fram informationen och kunskapen, berättar Farhad Khaghani, verksamhetsansvarig för Noaks ark som hållit i utbildningen.

Vi önskar Jönköpings län och ensamkommande barn all lycka med detta projekt.

Peters baby

Det är allom bekant att Upplysningstiden kulminerade någonstans på 70-talet. Då publicerades informativa barnböcker som ”Vad händer när man spolar?” och ”Min pappa säger att din pappa sitter i fängelse”. På teve visades serier som Peters baby som handlade om en 16-årig kille som råkat göra tjejen på smällen. Han hade flakmoppe så barnet fick åka med på flaket överallt. Bra information för den som råkar sätta sig i samma situation och har flakmoppe.

I Modärniteten handlar ”Peters baby” om något annat. Då gäller det en person som ”vid födseln registrerats som kvinna” (vad registrerades du som?), fasts hen alltid har vetat att hen är man. Transman för att vara exakt. Fram till 2013 tvångssteriliserade staten transpersoner när skattebetalarna bjöd dem på könsbyte. Först efter lagändringen vågade Peter därför ta steget fullt ut och bli man till 100% — genom att skaffa sig ett ”manligt” personnummer.

Men nu när Peter ska bli mamma kan hen inte skrivas in i den statliga mödravårdens system, för den accepterar bara kvinnliga personnummer. Så nu har Peter och henoms man Henrik fått kämpa ännu en kamp, nämligen mot den offentliga sjukvårdens datorer som envist hävdar att män inte kan bli gravida. Men nu håller politiken på att rätta till verkligheten:

Journalsystemet ska ändras – skyndsamt – så att män kan föda barn. Det lovar sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (FP).

Svenskar dåliga på integration

Färsk skattefinansierad forskning från Uppsala avslöjar hur det står till med integrationen av svenskar som flyttat till Spanien. Det visar sig att somliga är ”välintegrerade” (jobbar i spanska företag, gift med spanjor) medan somliga är dåligt integrerade (jobbar inte i spanska företag, vägrar gifta sig med spanjor).

Det visade sig att svenskarna i Spanien förhåller sig till sin migrantposition precis såsom invandrare i andra länder gör.

What??? Är svenskarna precis som alla andra? Borde vi bistå Spanien med svensk integrationspolitisk spjutspetskompetens?

Statlig statistik

Veckans kuriositet, ordet statistik kommer faktiskt av ordet stat:

statistics (n.) 1770, ”science dealing with data about the condition of a state or community” [Barnhart], from German Statistik, popularized and perhaps coined by German political scientist Gottfried Aschenwall (1719-1772) in his ”Vorbereitung zur Staatswissenschaft” (1748)

Det brukar börja med att staten för statistik för att effektivare kunna fösa och mjölka skatteboskapen. Men statistiken sipprar med tiden ut till allmänheten och sätter staten i dålig dager. Då definierar staten om sina nyckeltal och ljuger för sig själv för att den ska framstå som klok och oumbärlig för boskapen.

Regeringens mål är att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Nu leder Tyskland med 4,7 procent.

Regeringen har inte gett besked om vilken grupp som omfattas av målet. Arbetsförmedlingens chef Mikael Sjöberg har ett förslag.
”Jag skulle gärna se att vi ska mäta dem mellan 20 och 74 år.”

Det gör målet enklare att nå, då arbetslösheten är mer än den dubbla bland ungdomar.

Problemet löst.

Negativ selektion

När det gått så långt och staten blivit så efterbliven att den ljuger för sig själv, då börjar den fattar den fatta irrationella och självdestruktiva beslut. Eller vad sägs om en pizzabagare som bott i utanför Sundsvall med familj i elva år och betalat in skatt till staten, men som nu utvisas med sin höggravida fru och sina barn på grund av byråkratiska klanterier. Och ”beslutet går inte att ändra”.

Kommunalrådet Ewa Lindstrand (S), som samlade underskrifter från företrädare för alla partier i fullmäktige för ett vädjande brev till Migrationsverket och migrationsministern, har precis nåtts av utvisningsbeskedet när ST når henne:

– Det känns väldigt tråkigt och ledsamt. Tyvärr har vi nog ingen möjlighet att påverka nu.

Vi säger som Nietsche: Staten, så heter det kallaste av alla kalla monster.

Pizzabagaren Iza har inte fattat hur Sverige funkar. Att baka pizza och betala skatt är inte tillräckliga skäl för uppehållstillstånd och förtur i bostadskön, man måste gå med i ISIS samt våldta och mörda kvinnor och barn också.

Basker får inte längre mördas på Island

Vi avslutar med en positiv nyhet: Islänningarna är inte längre förpliktigade att avliva skeppsbrutna basker som sköljs upp på isländska stränder. Denna lag från 1615 är nu upphävd. Men om man är nordafrikan bör man nog än idag tänka sig för innan man landstiger på Island, då vikingaminnet är långt och rättvist:

A decade after the killings of the Basque whalers, raiders from as far away as North Africa ravaged the Icelandic coast, kidnapping hundreds of locals as slaves.

Slut

Det var bara ett litet axplock ur en fulländad vecka. Och då har vi inte ens berört tomtarnas julafton och deras micklande med pappamånader och ett helt nytt miljonprogram som du ska få vara med och betala. Det gick ju så bra förra gången.

Håll tummarna för en lika bra kommande vecka!

PS. Missa inte att gå med i vårt nya diskussionsforum!

 

2 reaktioner på ”Veckan som förgick, v. 22”

  1. Jag har för mig att Stefan Löfven sagt att Sveriges ska ha EU:s lägsta arbetslöshet och inte Europas. Det är tur det då Schweiz ligger på cirka 3,5 %.

    Dessvärre spricker min teori om att Sverige ska får EU:s lägsta arbetslöshet genom att alla andra eu-länder får högre än Sverige i och med Tysklands redan låga arbetslöshet.

    Sedan är det lite bedrägligt att beräkna ungdomars arbetslöshet eftersom den som studerar räknas som arbetslös. De facto får vi inte ens själva bestämma vår status. Skulle jag vara ekonomiskt oberoende och ägnar mina dagar åt att ligga i hängmattan och läsa mises.se, lär jag räkas som arbetslös. (Fattar de djävlarna inte att det är ett heltidsjobb att vara en frisökande människa.)

  2. Hade jag varit kvinna och sprungit Vårruset hade jag också blivit förbannad över innehållet i den där påsen. Fattar de inte jag skulle velat ha funnit en nyckel i påsen till en röd liten söt Porsche.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *