Freedomfest 23 maj!

ff2015Om några veckor utspelar sig 2015 års Freedomfest i Stockholm!

Det är årets tillfälle att släppa tangentbordet och träffa en massa frihetsvänner i verkliga livet. Du har väl anmält dig?

Programmet hittar du på www.freedomfest.se. Där finns också anvisningar om hur man anmäler sig, om du inte gjort det redan. Platsen är även detta år Östra reals gymnasieskola.

Årets talare är

 • Joakim Fagerström (mises.se)
 • Lars Bern (Det gröna hotet)
 • Stellan Abrahamsson (Bank- och finans)
 • Martin Moraeus (Jordbruk)
 • Chang Frick (nyheteridag.se).
 • Vi har lämnat lucka för en sista-minuten-talare. Lämna förslag på person eller ämne om du har önskemål.

Dessutom, nytt för i år, är att det blir debatt! Henrik Arnstad och Björn Johannessen kommer att debattera om huruvida en demokratisk republik eller monarki bäst skyddar individens frihet från överheten. Kan de övertyga inbitna frihetsvänner?

De som vill kan sedan kröna frihetsfesten med taffel på Foodlab Matstudio några minuters gångpromenad från Östra real. The Italian Cousins ordnar maten. Antalet platser är begränsat så prioritet ges åt dem som först föranmäler sig till denna efterfest på evenemangets facebook-event. Anmäl dig ”på heder och samvete” och bara om du vet säkert att du kommer gå. Priset är 200 kronor per kuvert och menyn är italiensk. Alla detaljer finner du på face-booksidan.

Slutligen: Hjälp gärna till genom att ”lajka” och dela Freedomfests facebook-sida, sprida alla länkar om Freedomfest, etc. etc.

Vi ses den 23:e maj!

22 reaktioner på ”Freedomfest 23 maj!”

 1. Jag vet inte alltså. Chang SD Frick? Nyheter Idag har ju redan börjat vältra sig i politikens maktspel. Vad är libertarianskt med en gök som är agent åt någon falang inom ett socialistparti?
  Och Henrik Arnstad är ju kul för alla spacade uttalanden han kommer med. Men att legitimera honom genom att bjuda in honom att debattera?

  1. Chang Frick har varit SD tidigare, så han skulle kunna berätta om sin resa från superstatskramare till libertarian, någon annan gång. Ges det tillfälle att ställa frågor ska jag fråga honom om hans fokus på SD på Nyheter idag. Det är lite märkligt om det ska vara en libertariansk sida. På mises.se har vi åtminstone roligt åt allt roligt SD hittar på.

   De enda som verkar hetsa upp sig över Henrik Arnstad uttalanden är SD-sympatisörer. SD-are gnäller när SD inte får komma till tals under förevänning av att det är odemokratisk och strider mot yttrandefriheten och vänder sedan kappan efter vinden om någon kritiserar SD.

   Det som är kul med Freedomfest är att det är just är fritt vad gäller normer. Dessutom är det alltid bra att höra en persons åsikter direkt från personen än omskrivet av andra personer. Dessutom. När man upptäckr den frihetliga sidan då upptäcker man även undan för undan hur fel det kan vara med det mesta man har lärt sig i livet via den statliga och massmediala propagandan. T.ex. den s.k vilda västern i Amerika är ett alldeles utmärk exempel på samhällen som fungerat utan stat, med samarbete och med låg kriminalitet. Brottsligheten är högre idag när staten ska sköta ordningen i den s.k. vilda västern.

  2. Chang har medverkat i ett avsnitt av ”Frihetsfaxen”, du kan ju lyssna på det och avgöra om du tycker att han är socialist. Jag har inte hört honom säga något som skulle diskvalificera honom från epitetet ”libertarian”, exakt hur radikal han är vet jag dock inte. Jag tror hursomhelst inte att du kommer att ha tråkigt under hans föreläsning.

   Önskar att jag hade kunnat komma, det verkar bli riktigt fett i år!

   1. Jag har inte skrivit att Chang Frick är socialist. Jag skrev att han har varit en statskramare. Det kanske han är fortfarande. Nu är han libertarian påstår han och jag diskvalificerar inte honom från det.

    Tvärtom skulle det vara kul att höra hur han blev libertarian från att ha varit SD. SD-are definierar jag som superstatskramare.

    Jag ska leta rätt på det program i Frihetsfaxen där han medverkade. Tack för det tipset!

   2. Jag får ta och revidera näst intill vartenda ord jag skrivit om Chang Frick. Det enda som stämmer är att han varit SD:are. Aldrig socialist eller statskramare. Tvärtom har han alltid ogillat staten.

    Jag lyssnade på Frihetsfaxen när Chang Frick var gäst där. Det ska bli kul att lyssna på honom på Freedomfest. Känns som om det inte kommer att hållas inne något om traditionell media.

   3. Vad är det icke-etatistiska med att bomma igen statens gränser, hellre än att ta itu med välfärdsstaten?

   4. Chang Fricks medverkan är djupt störande ur libertariansk synpunkt. Hans insats på på Frihetsfaxen lämnade en hel del att önska:

    http://www.ankeb.org/showthread.php?tid=696&pid=2139#pid2139

    Ca. 48 minuter in i avsnittet förespråkar han t.ex. statligt våld mot fredliga människor som passerar imaginära linjer på kartan, och gör sig lustig över libertarianer (Johan Norberg m.fl.) som menar att vi inte har ett rörelsefrihets/migrationsproblem men ett välfärdsstatsproblem.

    Frihetsfaxens Kristian och Hanns jamsade tyvärr bara med.

    Varför ställde de ö.h.t. inga kritiska frågor, om varför Chang Fricks nyhetssida fokuserar på t.ex. SD-potentaten Richard Jomshofs kostvanor och att han gillar rådjurssadel, istället för dennes hyllningar till fältherren Magnus Stenbock och glorifierande av den svenska nationalstatens etniska folkdråp i jakt på landvinningar?

    http://nyheteridag.se/richard-jomshof-sd-inte-langre-vegetarian-vill-gora-radjurslatte-av-bambi/

    Jag tänker i vart fall bojkotta Freedomfest.

   5. Peter Strömberg

    Haha, Frick är inte tillräckligt pur å ena sidan. Och han dristar sig till att kritisera statskramaren Norberg å den andra. Är det så jag ska tolka de sura minerna?

    Vad avser det första säger jag som Hans. FreedomFest är inte en tillställning där bara libertarianer kommer till tals. Enligt min egen definition av libertarian skulle jag säga att det är ett stort undantag när någon sådan talar. Joakim och Hans, typ, sedan vet jag inte om jag hört någon annan.

   6. Nej, vi talar om person som förespråkar stängda gränser (t.ex.”Jerntæppet” mitt i ett stadsområde som Storköpenhamn) istället för att liberalisera Sverige, och inte verkar ha några problem med att hans gamla partikamrater hyllar blodiga kungar och fältherrar som utvidgat den svenska nationalstatens gränser. Och en minarkist som Johan Norberg.

    Vem är störst statskramare av de två, Peter?

   7. BTW, Chang Fricks kritik mot Johan Norberg gällde just att denne står upp för öppna gränser och fri rörlighet.

   8. Om gränser har jag bara en åsikt. Och att införa öppna gränser medan det fortfarande finns statlig egendom är konfiskation av egendom.

    Halsingens argument att du bör förorda öppna gränser medan det fortfarande finns statlig egendom är alltså att hävda att ändamålet helgar medlen. Inneboende i argumentet är så att säga moralistisk libertarianism, att driva libertarianismen av etiska skäl, för att NAP etcetera är etiskt överlägset. Snarare än att driva liberatianism av pragmatiska skäl. Samtidigt som det inneboende i argumentet alltså finns ”ändamålet helgar medlen”, alltså motsatsen till ett etiskt resonemang. Halsingen driver alltså något som redan i framförandet innehåller motsägelser. Det är korrupt.

 2. Johan Staël von Holstein skulle var kul att höra om varför kapitalism behövs.

  Bahnhofs VD John Karlung, en kille som slåss hårt för integritet och minskad övervakning. Vad anser han bl.a. om nätneutralitet?

  Över lag är jag ganska trött på att höra en massa företagsledare som prisar socialism och bidrag från staten osv. Därför skulle det vara kul att höra någon företagsledare som prisar kapitalism och vill vårda den ideologi den står för. Något förslag på person har jag tyvärr inte.

 3. Andreas Collvin

  David Friedman – men det kanske blir till nästa år? Han gillar att resa runt och hålla tal/debattera. Huruvida han är dyr, har jag ingen aning om. Men kommer han till Sverige, så ska det mycket till för att man inte sitter klistrad och lyssnar.

 4. Sitter i samma sits som Andreas. Kommer föredragen läggas upp som tidigare år? Det hade varit kul!

 5. Debattförslag till kommande Freedomfest. Någon från Skatteverket mot någon som kan visa att det funkar bättre utan skatt eller kan ta de moraliska sidan i fråga om skatter eller inte.

  Jag satt mig precis på ett café och ovan förslag kom utifrån det. Caféägaren vädjade att jag skulle ta mot kvittot för annars kan han få böter. Han hade fått det tidigare då de stök omkring spioner från från skatteverket. ”De är värre än Sovjetunionen”, var ett yttrande han fällde.

  1. Japp, dom har agenter som stryker omkring butiker och ”köper” varor, för att sedan ge böter på tiotusen till den handlare som inte erbjuder kvitto. Dom verkar desperata för att få in degen.
   Sådana observationer på marknivå gör att jag tror saker och ting är mer illa däran med statskassan.

 6. Klaus!

  På Feedomfest:s egen hemsida står följande:

  ”Utgång och middag, lokal meddelas inom kort. Alla som vill. Ingen föranmälan behövs.”

  Kanske dags att uppdatera det om det är som ovan att det är ett antal begränsade platser.

 7. Är uppbokad som föreläsare på biodlingskurs den helgen (också). Hade så gärna kommit. Svider!! Hade behövt träffa er alla. Jag hoppas du gör detta till tradition Klaus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *