Veckan som förgick, v.16

Vecka 16 har gått till historien, och den har bjudit på gott om humor. Här följer ett axplock utan inbördes ordning.

Hitlery Clinton for Prez

Svenskens favorit
Svenskens favorit
Vi börjar på andra sidan Atlanten. År 2008 och 2012 gick svenska folket och svenska medier till val och röstade fram Obama för att han (1) var svart och (2) inte var Bush. Det visade sig att han mycket riktigt var svart men för övrigt ungefär likadan som Bush. Nu förbereder sig svenska folket för att gå till val igen och denna gång tänker de rösta på Hillary Clinton för att hon (1) är kvinna. Eftersom svensken är världens modärnaste folk röstar han reflexmässigt på det som är mest modärnt och progressivt, oavsett om personen heter Hillary, Åsa Romson eller Mona Sahlin.

Hillary Clinton lyckades ju denna vecka med konststycket att inte överraska en enda människa när hon lanserade sin presidentkampanj. Hennes inledande valbudskap gick ut på att hon skulle vara den förkämpe som vanliga amerikaner behövde. Hon var en av dem. Fast det är hon ju inte. Hon tillhör en politisk elit som lever på andra, och är således ljusår från vanliga amerikaner som kämpar dag ut och dag in för att få ekonomin att gå ihop.

Vi vet dessutom redan hur all kritik mot Hillary kommer att bemötas. På samma sätt som all kritik mot Barrack Obama ansågs vara rasistisk på det ena eller andra sättet, kommer all kritik mot Hillary att anses vara sexistisk. Ja, det har redan börjat, där det hävdats att det är sexistiskt att kalla Hillary för… ja, Hillary.

Hitlerys supportrar kom även ut och poängterade att Hillary är det bästa valet för feminismen för att hon är kvinna, inte för att hon är bäst person för jobbet. Vi tar oss inte på att försöka lösa feminismen olösliga logiska problem, utan nöjer oss med att ta fram en hink popcorn.

Det är ännu inte utrett om Hitlery kommer att ta tag i det stigande problemet med att sedlarna är ojämställda.

Politikerföraktet ökar

Det är inte enbart hos vår granne i väst som politiken är en cirkus och politikerna är clowner. Det gäller även här i Det Nya Sverige.

Vi har tidigare poängterat att det mest gynnsamma för svenskarnas politikerförakt hade varit att (1) socialdemokraterna med Löfven i spetsen bildade regeringen (Juholt hade förstås varit ett litet snäpp lustigare), och (2) miljöpartiet kom in i regeringen, samt en (3) tandlös opposition.

Miljöpartiet har redan levererat enligt förväntan, vilket vi har tagit upp tidigare. Denna vecka var det Gustav ”Gulfstream” Piggelin, mannen som fixade den svenska skolan sina första 100 dagar, vars parti tycker det är problematiskt att flyga, och som som vill begränsa folks möjlighet till det, och som vill lägga ner Bromma flygplats. Gustavus tyckte tydligen inte att varken flygbussen, flygtåget eller en privat taxi var tillräckligt komfortabel, utan han valde politikeralternativet och tog regeringens privatjet från Bromma till Arlanda.

Så klart.

Piggelin försvarade sig med att det inte var hans fel. Han gjorde endast som han blev tillsagd. Han gör alltid endast som han blir tillsagd. Han lyder bara order.

I ärlighetens namn var han dock inte ensam om att ta privatjet från Bromma till Arlanda, utan även statsminister Löfven har gjort samma sak. Och gemensamt för alla är att de vill lägga ner Bromma flygplats. Fast det är klart, det är svårt att få livspusslet att gå ihop när man är politiker. För ”vanliga människor” är det inget problem, tydligen.

Regeringens förtroende störtdyker sedermera. Helt väntat. Och vad gör oppositionen? Ingenting, för de har redan gått in i en överenskommelse med regeringen.

Make it rain popcorn!

Nattvandrarstaten vandrar vidare

Per Gudmundsson myntade det genialiska begreppet nattvandrarstat. Det är en stat som gör allt utom att ägna sig åt de tre huvudppgifter för vilken den anser sig vara oumbärlig: polis, rättsväsende och försvar.

Nattvandrarstat -en -er. Samhälle där statens uppgifter maximeras i allt utom att garantera medborgarnas grundläggande trygg- och säkerhet. Försvar, rättsväsende och katastrofberedskap sköts ist av frivilliga. Se Sverige.

Sverige är urtypen för nattvandrarstat. Men nyligen vaknade den till ur sitt sömngående med ett ryck och insåg att den behöver ett försvar. Svenska staten har som kriterium för att erkänna en stat att den kan försvara sitt territorium. Sverige skulle alltså idag inte kunna erkänna sig själv.

Nu har alltså regeringen och alliansen fattat ett försvarbeslut för 2016-2020. Man höjer försvarets budget med 2 miljarder per år de närmaste tio åren. Dessutom ska nu Gotland återfå militär bemanning. Med 80 man…

Under tiden öses hundratals miljarder på vårdskolaomsorg, integrationäventyret och annat som inte borde vara en stats angelägenheter.

Visserligen förespråkar vi att staten avskaffas helt, men om den nu prompt ska finnas kan den syssla med det grundläggande.

Börspoddare inför rätta för ”otillbörlig marknadspåverkan”

Av alla lagar som finns i Sverige är lagar mot marknadsmanipulation möjligen de allra mest efterblivna. En marknad är människor som frivilligt byter varor och/eller tjänster med varandra. Om någon är lite listigare än någon annan och kan få honom att sälja onödigt billigt eller dyrt så är det bara att gratulera. Det är ingenting som staten behöver blanda sig i.

I veckan rapporterades om Johan Skogman som driver en börspodd. Staten anser att han har lyckats spela till sig 2.157 kronor från sin börsmäklare som han inte skulle ha kunnat tjäna om han inte var lite listigare än sin mäklare. Eftersom mäklaren förlorade lite pengar sprang han till pappa staten och drog sin kund inför rätta.

Staten skrider till verket och drar igång en förundersökning och engagerar en hiskelig massa avlönade skatteätare som kommer fram till att Johan är skyldig och ska dras inför rätta. Om staten vinner så får den alltså in 2.157 kronor minus de hundratusentals kronor den lagt ut på att ta fram förundersökningen. Statlig ekonomi helt enkelt.

Luktförbud läggs fram, dementeras omgående

Ibland blir det till och med så dumt så att sittande politiker inser att de måste dementera. Vänsterpartisten Sören Bergqvist kom fram till att han ville förbjuda inte snuset, utan snuslukt. Det var sunt förnuft, tyckte han. Och för all del, snus luktar ju inte särskilt trevligt tycker vissa. Det finns dock mer i den kategorin, och med samma mått rimlighet kan man även tänka sig förbud mot vitlökslukt, svettlukt, luktgranslukt, parfymlukt, vänsterpartistlukt, ja ni ser. Listan är ju oändlig. När Aftonpladdret frågar Sören hur han tycker att lämplig angiveri-verksamhet skall sättas upp svävar han lite på målet – vilket får oss att misstänka att han kanske är för ung för att höra till de drivor av svensk vänsterpartister och kommunister som för tre decennier sedan fick åka på bjudresor till DDR för att lära sig om hur fantastiskt allt fungerade där. Se, vi lyckades klämma in lite samtidshistoria även här. Känner du en vänsterpartist, snushatande eller ej, så testa att fråga denne om han känner till eller kanske till och med medverkade i propagandaresorna till DDR.

Måhända var det av rädsla för att inte framstå som tillräckligt otroligt ansvarstagande ™ som ett landstingsråd från (S) raskt gick ut och påpekade att förslaget inte alls var ett förslag. Eller så kanske vederbörande just hade hostat ut en prilla i rena förskräckelsen, vad vet vi.

Slut!

Någon noterade att förra veckan tycks ha försvunnit ur vår rapportering. Vi har desperat letat efter den, men kommit fram till att sannolikt var den så oväsentlig så den egentligen inte existerat. Vi väljer härmed att begrava ytterligare en illaluktande politiskt aktiv vecka, och hoppas att framtiden ger mindre av den varan. Tills dess försöker vi vara er allra vänligaste libertarianska doftgran. Glöm inte att klappa en politisk förkämpe på axeln, se denne djupt i ögonen, och säga ”Det ordnar sig, lilla du. Och med det menar jag att vad du än är oroad för, så kan jag garantera att staten kommer göra allt i sin makt för att göra det värre.”.

Vi ses nästa vecka!

11 reaktioner på ”Veckan som förgick, v.16”

 1. Hillary Clinton är inte bara svenskarnas favorit utan även det amerikanska militärindustriella komplexets favorit.

  Svensken gillade Obama för att inte få en Bush och fick en som var mer mordisk än Bush. Varför gillade vi inte Idi Amin i Sverige? Han var också svart och minst lika mordisk?

 2. ”Det är inte enbart hos vår granne i öst som politiken är en cirkus och politikerna är clowner.” Väst ska det väl vara? Eller tänker jag snett?

 3. Göran: Nu som då är inte frågan huruvida vi gillar någon eller inte utan vi bryr oss helt sonika inte om Afrika. Undantaget är om Boko haram och Mugabe varit vita för hade vi gått i taket för länge sen.

  1. Kränk och kränk? Det är fascinerande att hon med emfas kan stå och ljuga så uppenbart och få applåder. Folk hör det de vill höra hur dumt det än kan vara.

 4. Otillbörlig marknadspåverkan och liknande lagar känns som en massiv subvention till finansbranschen, med skattebetalarnas pengar kan man upprätthålla ”bransch förtroende” och därmed fler kunder och pengar.

 5. Nina Åkestam, Metro, 20 april 2015:

  ”Historien säger att Hillary Clintons chanser att vinna tyvärr är små, men symboliken i att en kvinna kan bli världens mäktigaste människa är viktig.”

  Det är tydligen det det handlar om. Främst en kvinna oavsett om det är en bra eller dålig kvinna. De är viktigt att det är en kvinna som ligger bakom bomberna än en man.

  1. Kom ihåg att det inte kan bli krig och problem med kvinnor vid makten, som Thatcher och Merkel som minsann inte varit inblandade i några väpnade konflikter.

   Vänstern gillar att låtsas som om problemen med staten är problem med vita män, det vill säga att felet inte ligger i systemet självt, utan bara i hur de styrandes genitaler och hud ser ut.

   Det är en tämligen bra strategi för att få folk att tro att systemet går att reformera så de sätter sitt hopp till demokratin för ytterligare ett val.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *