Veckan som förgick, vecka 14

Distraherande i riksdagen. Bort!
Distraherande i riksdagen. Bort!

Med denna veckosammanfattning vill vi först önska Glad Påsk. Det är ju så att påsken är frihetens och livets högtid. Våra hednafäder firade ljusets, vårens och livets återkomst medan vite Krists efterföljare firar sin guds uppståndelse till livet samt det forna Israels befrielse från träldomen i Egypten. Påsken är således en fin sak att fira, ty vem vill inte vara fri från träldom?

Vid närmare betraktelse visar det sig att ganska få vill vara fria från träldom. De flesta tycks vilja slava för vem som helst som TAR HAND OM DEM. Och den gångna veckan har trälarna fått löften om en uppsjö skattehöjningar emedan De Tomma Ladorna™ måste fyllas för att möjliggöra att någon annan tar hand om dem. Man kan fundera på vad som skulle hända om den välfärdsdrogade moderne svensken plötsligt skulle befrias från pålagorna och välfärdsstaten och behöva välja mat, kläder, läkare och läroplan själv! Hur skulle han reagera? Skulle han blomma ut, återfå självförtroendet och bli ansvarstagande? Eller skulle han likt de nyligen befriade israeliterna klaga ”Ack att vi hade fått dö i Egyptens land, där vi sutto vid köttgrytorna och hade mat nog att äta!”

Nåväl, som bekant får svensken tidigt lära sig att han vart fjärde år får välja själv och att han ska vara väldigt tacksam för detta. Senast svensken fick välja själv var i september 2014. Då valde han det sjuhövdade Partiet. Denna vecka har Partiet börjat leverera det som svensken ville ha.

Ny kemikalieskatt på elektronik

Av alla nya spännande skattehöjningar är detta vår egen favorit: en ny skatt per viktenhet elektronik. Syftet är givetvis ”att minska miljö- och hälsorisker med kemikalier i vardagen.” Även om det främsta syftet är att skydda medborgarna är den också ganska bra för staten, ”Skatten väntas ge intäkter på 2,4 miljarder kronor om året till staten.”

Det är lägre skatt per kilo kylskåp än per kilo mobiltelefon.

Skatten ska uppgå till 8 kronor per kilo vara för vitvaror och 120 kronor per kilo vara för övrig elektronik. Maximalt skattebelopp blir 320 kronor per vara. Elektronik som inte innehåller additiva föreningar av bromklor eller fosfor kan få skatteavdrag på upp till 75 procent. Skatt föreslås även på PVC-golv.

Bra att de tar tag i PVC-golven också. Folket behöver verkligen hjälp i dessa folkhälsofrågor.

Och glöm inte dina 6-8 skivor bröd om dagen!

Höjd bensinskatt

Det här är en annan av våra favoriter bland Partiets förslag på skattehöjningar.

Regeringen vill se höjd bensinskatt med 44 öre per liter i budgetpropositionen för 2016, sade finansminister Magdalena Andersson (S) på pressträffen på fredagen.

Nyheten om skattehöjningen på bensin resulterade i att Magdalena Andersson fick frågor av journalisterna på plats om hon inte bröt mot de löften S givit väljarna innan valet. Finansministerns svar kom i två delar: Dels att det är en naturlig utveckling av ett halverat oljepris, dels att det är en effekt av att regera tillsammans med Miljöpartiet.

När priset för en gångs skull går ner på olja och drivmedel då ska staten kompensera det med höjd skatt. Det är en ”naturlig utveckling”. Annars kanske Svenne får för sig att köra en massa bil och mörda planeten Jorden. En annan naturlig utveckling är att skatten på bensin varje år automatiskt kommer justeras upp med 2% över inflationen.

Bara bröst bort

Georg Engelhard Schröder är en svensk barock-konstnär från 1700-talet. Han har målat en serie om fyra tavlor över de fyra elementen. De avbildar lättklädda damer med blottade bröst, vilket inte är helt ovanligt i klassisk konst. Två av tavlorna har hängt i riksdagen. Den ena av dem (”Elementet luften”) togs ner 2013 av feministiska orsaker på dåvarande vice talman Susanne Eberstein (såsse) initiativ. Den andra (”Elementet jorden”) plockades ner i veckan och återbördades till Nationalmuseum.

Det är ännu oklart vilket verk som kommer att ersätta tavlan som fram till nu har hängt i försvarsutskottets lokaler.

– Jag tror att man är ute efter något som anknyter närmare till försvarsfrågor, säger Sara Bernesjö [intendet på Nationalmuseum].

Vi utgår ifrån att det blir en tavla som symboliserar den nya feministiska utrikespolitiken och försvaret.

För övrigt ter sig feminismen lite svårbegriplig för oss oförstående: Ibland är det feministiskt att springa omkring och visa sina kvinnliga behag, och ibland är det feministiskt att plocka ner dem från väggen. Hur vet man vilket som är rätt när?

Eller kan det vara så att Våra Folkvalda är lite överkänsliga och bara behöver lite Upplysning av den sort de låter RFSU bjuda våra 13-åriga skolbarn på?

En av filmerna skildrar två homosexuella och ett heterosexuellt par som har sex, och man får se paren nå orgasm. Därefter ska läraren dela ut ordkort där eleverna ska diskutera inslag i filmen som: Smeka sig själv, stöna, smeka den andra eller de andra, samt uttryck från filmen som ”softare” och ”hårdare”.

Denna vecka har varit ovanligt svår eftersom den innefattar 1 april. Ovanstående två nyheter publicerades just 1 april så vi reserverar oss för att de kan vara hittepå och bara avsedda för underhållningsändamål.

Staten vill åtgärda besvärliga försvarsadvokater

Försvarsadvokater som använder lagen för att försvara sina klienter mot staten är ett problem för staten.

Advokater har blivit besvärligare och ifrågasätter allt oftare åklagarna, menar den myndighetsgrupp som ska motarbeta grov organiserad brottslighet. Nu pågår en utredning för att komma åt det växande problemet.

Ska det va på det sättet? Va? Att advokater ifrågasätter staten. Va? Endast staten kan anse det vara ett ”växande problem” att advokater gör sitt jobb.

Stämningen i rättsalarna försämras. Försvarare försöker allt oftare förskjuta fokus i målet till processuella eller perifera frågor. De ifrågasätter polisens arbetsmetoder och avbryter åklagarna, som ständigt får svara på frågor …

Det handlar om att processen inte koncentreras på det man normalt koncentrerar på, rättsfrågor och bedömning av bevisningen, utan i stället på frågor som inte alls har med det att göra. Det kan bli diskussion om förundersökningens formalia eller hur en viss bevisuppgift hämtats in, säger överåklagare Björn Blomqvist, som leder utredningen från åklagarhåll.

Va!? Hur har advokaterna mage att ifrågasätta polisens arbetsmetoder och hur polisen hämtat in de bevis som presenteras? Det är oerhört!

Effektiviteten minskar och förtroendet för rättsprocessen kan ta skada, menar överåklagaren.

Ja för den svenska rättens största förtroendeproblem är givetvis att den inte spärrar in folk tillräckligt effektivt på svaga bevis.

Nattväktarstatens förespråkare brukar hävda att staten behövs för att tillhandahålla ett juridiskt monopol. Vi frihetsvänner å andra sidan anser att juridik är för viktigt för att staten ska få ha monopol på det. Är det något monopol som bör avskaffas omedelbums så är det just det juridiska. Men eftersom vi är generösa kan vi liksom Rothbard tänka oss att ha staten kvar om den nöjer sig med att formge och sälja vackra frimärken, vilket den kan få monopol på.

SDU-toppen Hannas näthat

Avslutningsvis håller vi med Expressen om att Hanna Lindholm var mycket hånfull och näthatande mot det feministiska stjärnskottet Lady Dahmer när hon twittrade en bild på sig själv iklädd folkdräkt intill en bild på ladyn som ladyn publicerat själv.

Natashja (Lady Dahmer) menar att bilden är ett sätt att framställa feminismen som något som skapar oattraktiva och sämre kvinnor.

Expressen har sökt Hanna Lindholm. Hon har avstått från att kommentera, men säger till Nyheter 24 att

– Feminister borde fokusera på viktigare saker än rätten att visa upp sina orakade armhålor, säger hon.

Hanna och Ladyn får gärna höra av sig och berätta när de enats om vad feminismen är för något.

En lugn vecka

Sammanfattningsvis har det varit en lugn vecka, som sig bör under Stilla veckan. Folket som i höstas valde Partiet börjar nu få leverans. Folket har fått vad de ville ha och ingen oskyldig drabbas — utom möjligen vi som inte röstat. Bara bröst har för sedligheten plockats ner, och orakade armhålor har i feminismens namn visats upp. Staten tar tag i problemet med trilskande försvarsadvokater. Således en helt vanlig vecka i Det Nya Sverige.

Glad påsk!

2 reaktioner på ”Veckan som förgick, vecka 14”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *