Veckan som förgick, vecka 11

lego-scienceVecka 11 sammanfattas. Den röda tråden tycks vara tudelad: kvinnor och vetenskap. Vi börjar med att bryta våra egna regler och göra ett återbesök till förra veckan. (Vi är trots allt anarkister, och alla vet att sådana avskyr regler, lagar, vägar, barn, fattiga, gamla osv.) Åter i denna vecka lär vi oss att det finns två typer av män: de som är sexister och de som också är sexister. För Statens Radios (SR:s) skull, den som vi alla tvingas betala för och som vi därmed på statskramarmål är ”kunder” uti, nödgades vi uppfinna en ny formulering för att adekvat kunna beskriva dess retardation.

Veronica (face)Palm

Ibland händer det att saker som är för bra för att inte kommentera kommer till vår kännedom efter att vi publicerat ett avsnitt av Veckan. Ni får har överseende med att vi tar med Veronica Palms twittrande denna veckan, trots att det tekniskt sett hör till förra veckan. Men det sägs att dumhet är tidlös och evig, så det kanske inte gör så mycket ändå.

Nåväl, förra söndagen, när patriarkatet tog en kollektiv paus från sitt kvinnoförtryck på självaste Kvinnodagen, vände sig Veronica Palm till twitter för att dela med sig av sina senaste insikter. På Kvinnodagen kanske vissa missanpassade individer tänkte att det vore passande att säga grattis till kvinnorna i sitt liv, även om det så klart egentligen inte är något att grattas över då de inte är kvinnor av egen förtjänst. Veronica Palm upplyste oss om att det inte alls är passande att gratulera. I sin uttömmande tweet om saken lyckades hon av bara farten likställa att vara kvinna med att vara HIV-smittad.

Viktig vett&etikett-info:
MAN SÄGER INTE GRATTIS PÅ 8 MARS.

(Precis som man inte gratulerat HIV-positiva på World Aids Day)

Detta ger upphov till en en del frågor: Är det en sjukdom att var kvinna? Är det ”kvinnokärlek” att tycka att det är en sjukdom? Om det är en sjukdom, finns det medicin att tillgå? Vad är prognosen? Förvandlar den kvinnor till män? Är målet en värld bestående av noll procent kvinnor?

Imponerande hur lite förtroende de så kallade ”förtroendevalda” framkallar.

Emma

När vi ändå tangerar förra Veckan tycker vi oss minnas att den röda tråden då var det politiska hyckleriet. Vad sägs då om Emma Berginger, kommunalråd i Lund. Det var fastighetsmässa i Cannes i december förra året. Hon släpade med sig ett halvt kompani av fastighets-jätte-intresserat lundesiskt kommunualfolk dit. Totalt elva personer som bara MÅSTE få lära sig det senaste om fastigheter på skattebetalarnas beskostnad.

När kommunstyrelsen i december förra året beslutade att kommunen skulle åka till Mipim lade Emma Berginger in en protokollsanteckning som löd: ”Miljöpartiet uppmanar Lunds kommuns representanter att ta tåget till mässan istället för att flyga.”

Trots det så flög hon själv till mässan.

– Jag har flugit. Det jag skrev i protokollsanteckningen var att vi skulle se över möjligheterna och jämföra. Man kan konstatera att det skulle ta så pass lång tid att jag hade fått lägga i princip två dagar på resan dit. Jag skulle ha behövt åka redan i söndags förmiddag och hade missat möten på hemmaplan som jag var tvungen att vara med på, säger hon.

– Tyvärr går det inte alltid att vara så miljöambitiös som man önskar att man skulle vara, med tanke på det schema som vi har. Vi från Miljöpartiet vill ju gärna se en värld där man har möjlighet att avsätta den tid som krävs för att resa miljövänligt.

Ursäkter, ursäkter, och mera ursäkter uppstår då Miljöpartiet möter verkligheten. Tänk om det är så att alla andra som flyger också lever i verkligheten, och inte bara flyger på pin kiv för att reta miljöpartister?

Ebba

Statens Radio fortsätter att leverera kvalitetshumor i form av insinuanta hjärnsläpp på heltid. Senast ut är ett försök att få blivande KD-ledaren Ebba Busch Thor att säga att hon inte tror på evolutionen. KD står som sagt för ”Krist-demokraterna” och som alla vet så är kristna totalt bortkomna mähän som inte förstår ”såndärn vätenskap”, och alltså hoppades SR på ett smaskigt erkännande av Busch Thor att jorden är 7000 år gammal och att dinosaurie-skelett i själva verket är nedgrävda av ondskefulla ateististiska darwinister för att smutskasta den bibliska skapelseberättelsen. Det blev inte riktigt så, men starkt försök SR! Det tål att upprepas att alla som innehar en Volksempfänger är tvungna att finansiera denna typ av flagrant insinuant retardation (sprid uttrycket!), och därmed borde vara åtminstone lätt asförbannade.

Som någon sade på internet: En mer intressant fråga att ställa Ebba hade varit huruvida hon tror på Marx, som alla de andra partiledarna.

Utöver det skulle vi välja att notera att ”evolutionsteorin” är en ”teori”. En teori som de absolut flesta är överens om överensstämmer med hur verkligheten är konstruerad. Men att som SR avkräva någon att kalla en ”teori” ett ”faktum” är faktiskt en form av begreppsförstöring. En teori kan inte vara ett faktum – en teori kan enbart förklara faktum. En bra teori förklarar dem väl, och en dåligt teori förklarar dem sämre. Men SR anser alltså att vissa förklaringsmodeller i själva verket är fakta. Det låter märkligt likt någon form av ”vetenskapsreligion”. Måhända kan man åberopa Richard Dawkins som apostel. Det finns för övrigt en alldeles utmärkt bok där den australiensiske ikonoklasten David Stove förklarar hur sagde apostel totalt missförstått vad evolution överhuvudtaget är. Vi lämnar som övning åt läsaren att hitta den på Amazon.

….och apropå Ebba Busch Thor, till slut. Vi finner det högst roande att hon verkar ha spöat hela det  Kristdemokratiska etablissemangets försök att fortsätta vara ett tråkigt nonsensparti på väg ut ur riksdagen. Självklart är även hon en politiker, och därvid har vi inga långsiktiga förhoppningar. Men begreppet ”Kristdemokraterna Frihetspartiet” är faktiskt något som inte ens vi såg komma. Man kan alltid hoppas på flera konvertiter till den anti-politiska sidan. Om någon av våra läsare vet hur man fixar en inbjudan till Kristdemokraternas finmöten och där kan predika riktig frihet är henom välkommen att höra av sig.

Alice

En annan kvinna som förtjänar att nämnas i positiva ordalag är Alice Teodorescu, i Statens Radio även känd som husblatten. I vad som inte kan ses som annat än ett sista desperat försök att överleva, ett famlande efter ett halmstrå, har GP utnämnt henne till politisk redaktör. Med åsikter ungefär i linje med De Gamla Moderaterna (dvs. en typ av nazism) retar hon gallfeber sina rikets mediaelit i allmänhet och sina kollegor på GP i synnerhet. Vi uppmanar härmed våra läsare att teckna prenumeration av GP för att uppmuntra dylika tilltag.

Margot

Nästa kvinna till rakning är Margot. Är det någon som minns hur låtsas-borgarna darrade inför möjligheten att detta politiska stjärnskott skulle återvända till brottsplats:Sverige från sin behagliga tillvaro i EU-nästet? Vi känner inte till vad låtsas-borgarna anser om hennes prestation den senaste veckan, men för vår egen del är vi över förväntan nöjda: Margot levererar en strid ström av underhållning (streaming entertainment på utrikiska), och humor är ju ändå rikspolitikens huvudsyfte.

Margot och svetsarn har orsakat en diplomatisk kris: den saudiarabiske ambassadören vill inte va mé för Margot var så dum så han åker hem. Efter några dagar kröp det fram att anledningen till detta och att hon inte fick hålla sitt fantastiska tal i Saudiarabien var för att hon kallat deras rättssystem ”medeltida” och detta ord är tydligen tabu i diplomatiska sammanhang. Vilket Margot inte visste. Dessutom blev Saudi sura på att svenska staten avbryter svenska krigsmaterieltillverkares tillstånd att fortsätta exportera till Saudi. Att detta kunde leda till gnissel i relationerna tänkte man kanske inte på.

Andra har utpekat Margot som hjältinna för att hon vågade påpeka det uppenbara: att arabisk kultur inte är kompatibel med svensk. Sådant som för övrigt SD hävdat länge men då reflexmässigt anklagats för högerextrem razi-faschi-nazism.

Nåväl. Gjorde Margot och regeringen rätt eller fel? Detta kan enbart anses vara en smakfråga. Att överherrarnas/-kvinnornas/-henornas inbördes relationer gnisslar är inte något som bekommer oss undersåtar. Det är väl i och för sig trevligt om de kan umgås som vuxna människor och äta dyra skattefinansierade middagar tillsammans, men ingen katastrof om de tar paus ett tag. I de stora frågorna förblir de ändå överens: Undersåtarna ska jobba, betala och inte supa.

Jin & Judith

Som övergång från veckans kvinnor till män presenterar vi härmed den senaste Akadmiska Köns-Vetenskapen från forskningens framkant. Är du en sexistisk kvinnohatare utan att veta om det? Mycket möjligt, ty enligt Vetenskapen är det första litmustestet på huruvida du är en omedveten men välmenande kvinnohatare: om du ler mot kvinnor. Detta resultat forskades fram under den förutsättningslösa rubriken ”Smiles, word choice show what type of sexism men display”.

Ställ dig alltså frågan: Ler jag mot kvinnor? Om svaret är ja, är du sannolikt sexist, och bakom ditt leende döljer sig en djupt rotad kvinnofientlighet. Antagligen använder du leendet som ett medel för att kunna fortsätta tänka hatiska tankar om Quinnan utan att någon annan vet om det eller märker det.

Studien delar in män i fientliga sexister som inte ler och välmenande sexister som ler. Eftersom unionen av mängden ”A” och mängden ”icke-A” är universum innebär det att alla män är sexister. Fast det visste vi ju redan

Så för att sammanfatta:

Att le mot kvinnor är sexism.
Att le mot män är inte sexism.
Att behandla folk olika på grund av kön är sexism.

Frågor på det?

Tobias

Från rasvetenskapens allt hetare forskningsområde höjs krav på rasbiologiska register. Det är framför allt Tobias Hübinette, före detta kriminell och dömd våldsverkare hos AFA som tycker det är hög tid att för jämlikhetens skull inventera och bokföra folkets ras-sammansättning. Varje botad själ glädjer oss, och därför är det underbart att Tobias hittat hyfsat hederlig försörjning och numera tituleras ”Docent och kritisk ras- och vithetsforskare”. Men det upphör aldrig att förundras att det främst är antirasister som tjatar om ras för att bevisa hur irrelevant det är, liksom feminister tjatar om könsorgan för att bevisa hur irrelevanta de är.

Föga förvånande gick Tobias ut i försvar för den vithetskartläggning inom svenska företag som nyligen företogs av SVT och som vi i förra Veckan hjälpte till att offentligt skratta ut.

Så i stället för att slå ned på de journalister och forskare som trots allt försöker att räkna andelen vita och icke-vita inom olika sammanhang är det i stället hög tid att arbeta för införandet av jämlikhetsstatistik i Sverige. Det är det enda instrument som kan leda till ett jämlikt samhälle för alla befolkningskategorier i samhället utifrån de lagstadgade diskrimineringsgrunderna.

Eskilstunas gamlingar får fortsätta lyssna på andliga sånger

En glädjande nyhet är att de gamla i Eskilstuna får fortsätta höra Frälsningsarméns andliga sånger på kommunens öppna mötesplatser. Det har pågått i 30 år, men efter att kommunen betämde sig för att prioritera de gamla anställde man en massa nya byråkrater för deras skull vilka genast skred till verket och förbjöd denna verksamhet.

Vad berodde det på att man valde att avsluta samarbetet just nu och inte tidigare?

– Det har varit en utökad satsning från nämndens sida där vi velat prioritera denna verksamhet och då har det även anställts fler tjänstemän och de har fått mer resurser. Det började alltså med en massa goda beslut som ledde till att man hetsade upp sig över fel saker.

Hett tips: Om du hör att kommunen tänker satsa på något som berör dig, beväpna dig och uppsök skydd.

Efter en folkstorm kom kommunen på att man nog tolkat reglerna fel.

Detta påminner oss om en av de tre välkända (men oäkta) kinesiska förbannelserna: ”May you be noticed by people in high places!”

De övriga två kinesiska förbannelserna lyder för övrigt: ”May you live in interesting times” och ”May your wishes come true”.

Expressen har gjort journalistik!

Tabloiden Expressen har de senaste dagarna ägnat sig åt något så udda som journalistik. Man har kartlagt vad Reinfeldts experiement med ”etableringslotsar” för nya invandrare kostat skattebetalarna. Här följer en sammanställning av några fina exempel på stat och näringsliv i samarbete (med reservation för att Expressen är källa).

Aktör Miljoner SEK fakturerat 2012-2014 Ordnade jobb Fakturerat per ordnat jobb Famous last words
Artan Dhiblawe 19,8 1 19,8 ”Det är för jävligt att man lagt ner etableringslotsar. Vi har hjälpt många till en låg kostnad.”
Academedia 113,5 38 3,0 ”Jag håller med dig om att det blir dyrt, men vi träffar deltagarna tre timmar per månad i 24 månader – det blir bara 72 timmar på två år och då är det svårt att ordna jobb.”
Haga Rekrytering 19,8 6 3,3 ”Det tar i snitt sju år att få in en nyanländ på arbetsmarknaden. Jag önskar Arbetsförmedlingen lycka till nu när de ska ta över.”
Daniel Söderström 31 10 3,1 ”Jag vill inte kommentera intäkter och inkomster.”
Tolk & Lots 13,2 1 13,2 ”De nyetablerade vill först och främst att vi ska hjälpa dem med att ta hit deras anhöriga till Sverige, sen vill de ha bostäder, datorer och telefoner eller Ipads. Det har varit så tidskrävande att vi inte haft tid över för att ordna några jobb.”
Antoni Matacz (Robinsonvinnare) 35,2 2 17,6 ”Jag äger aktier för att tjäna pengar men känner inte till exakt hur verksamheten sköts. Vi har sett till att våra klienter har kommit närmare arbetsmarknaden.”
Ridha Achoura 17,3 8 2,1 ”Arbetsförmedlingen lägger skulden på oss i stället för att själva ta ansvar. Det är som i gamla öststaterna. Vi har gjort ett fantastiskt jobb.”
Mroi 146,8 79 1,9 ”Det låter väldigt, väldigt dyrt. Helt otroligt.”
Ishine 43,8 12 3,7 ”Det är inte vårat fel om det blivit så här… de deltagare som vi har är intresserade av andra saker än jobb.”
Kamia 11,7 5 2,34 ”Vi är stolta över vårt arbete, om vi hade velat tjäna pengar hade vi gjort som andra oseriösa lotsar.”
Maria & Karolina 22,8 15 1,5 ”Vi har gjort ett fantastiskt jobb, men Arbetsförmedlingens upplägg borde sett annorlunda ut. Sen finns det många oseriösa aktörer i branschen.”
Work for you 21,5 5 4,3 ”Politikerna och Arbetsförmedlingen har inte varit realistiska. Det har varit tufft och svårt. Tittar man på vårt resultat i siffror har vi inte lyckats, men vi har gjort så mycket annat som inte syns i siffrorna.
Totalt 496,4 182 2,7

En halv miljard. På tolv aktörer. Sverige har uppenbarligen råd.

Löfvén öppnar plånboken

Det utrikespolitiska geniet Löfvén har varit på besök i Ukraina. Eftersom Sverige har råd, trots de tomma ladorna, kände han sig uppenbarligen utomordentligt generös. Han lovade på stående fot president Porosjenko 100 miljoner dollar i ”lån till förmånlig ränta”, och därutöver 220 miljoner kronor om året i sju år framåt.

När Ukrainas finansminister Natalie Jaresko får höra om lånet utbrister hon spontant med perfekt amerikansk accent.

Enligt Wikipedia råkar Natalie Ann Jaresko vara ”an American-born Ukrainian investment banker who has served as Ukraine’s Minister of Finance since 2014.”

Löfvén får leka god. Du betalar. Med tanke på att de svenska skattebetalarna aldrig kommer se röken av dessa pengar igen så känns det aningen slösaktigt. Den här närapå miljarden kronor hade ju kunnat användas till att skapa hela 300 skattesubventionerade etableringsjobb.

Ha en rolig vecka!

11 reaktioner på ”Veckan som förgick, vecka 11”

 1. Simon Månskiöld

  Uhoh, vad gjorde ni nu, Mises? Att överhuvudtaget ifrågasätta hur evolutionsteorin presenteras i populärvetenskapliga medier är att propagera för kreationismen och att avsäga sig sin intelligens. Don’t touch muh Dawkins!

  1. Äschdå. Här är en intressant fråga (som förvisso inte är till för att ifrågasätta evolutionsteorin, men intressant ändå) : Antingen är evolutionsteorin en tautologi, d.v.s. definitionsmässigt sann (”individer som har egenskaper som leder till högre sannolikt för överlevnad överlever mer sannolikt”), eller så saknas förklaring av HUR evolution fungerar (vad får given egenskap att ge ökad överlevnadsfrekvens). Problemet med helikopter-perspektiv är att de säger mycket lite om enskilda fall.

   Personligen lutar jag åt att evolutionsteorin är en tautologi, vilket dock öppnar en helt annan frågeställning – om vi har de egenskaper vi har för att det är definitionsmässigt sant att vi kommer utveckla dem (då de ökar sannolikheten för överlevnad), hur förklarar vi då undantagen i form av blindtarmar och annat. Slumpen är högst ovetenskaplig.

   Nåväl, jag skall inte sitta här och sprida kreationism. Som alla vet är detta den evolutionärt bästa av världar, och att odla sin intellektuella trädgård är sannolikt någon form av förtryckande sinnes-fascism.

   1. För egen del tror jag mer på mutationsteorin. Ser ut på följande sätt exempelvis: Om alla fjärilar är röda och fåglar äter fjärilar kommer en en mutation som gör en fjäril gul inte bli uppäten. Naturen gör miljarder och åte miljarder mutationer. Några av dem visar sig vara bra och kan även öka överlevnadsförmågan. Andra minskar överlevnadsförmågan och dör ut.

    Detta kan även användas som argument mot genmodifiering. Människan klarar bara av några få ynka modifieringar som gå på test medan naturen klarar av så många fler. Det går knappast på förhand att veta om en mutation eller genmodifiering är bra.

 2. En sak undrar jag över när det gäller etableringslotsarna. Hur kommer det sig att de inte fick betalt när de hade fixat ett jobb och inget om de inte lyckades? Vem skulle betala en snickare i förskotten för att få ett hus och sedan få en lekstuga och sedan vara nöjd med förklaring att snickaren har gjort ett fantastiskt jobb?

 3. ”överherrarnas/-kvinnornas/-henornas” – varför inte bara ”övermänniskornas” (kunde med effekt läggas till i parentes efter), således:

  överherrarnas/-kvinnornas/-henornas (m.a.o. övermänniskornas)

  för att inte säga über…

 4. Hej,
  Jag kollade upp vilka ägarna är som tjänar pengar på galenskapen kring etableringslotsarna.

  Två st. bolag stod för mer än 50 procent av notan och inte helt otippat är det riskkapitalister.

  Academia ägs av Investor dvs wallenbergsfären.
  Miroi ägs av ett danskt private eq. bolag, Via Venture Partner.

  Övriga bolag verkar vara småbolag som rider med vågen och knappast några lobbyister i Wallenbergsklassen.

  Fråga,: Vilken /vilka politiker blev köpt att införa detta ”program”?

  1. @Johan : Qui Bono, som Rothbard brukade säga.

   Ideologisk dumhet + lobbypengar brukar ge bra utdelning när man försöker få igenom korporatistiska vansinneslösningar.

   1. Ja, jag är rätt ny på det här med korporativism men det förstår jag!
    frågan kvarstår, vem / vilka politiker drev igenom detta?
    Känslan jag har är att alla dåraktiga beslut som tas idag gynnar Wallenbergsfären.

    Finns det några fler som liknande organisationer / familjer som vinner på politisk vansinniga beslut?
    Vilka är de mest korrupta politikerna i Sverige?

   2. @Johan : Bra fråga. Svårt att jämföra korruption.

    Min personliga gissning gällande etableringslotsarna är som följer .

    1 ) Några lokala politiker här och där har haft kompisar som säger ”jag skulle kunna fixa lite sysselsättning, absolut. Tipsa dina kollegor du”

    2 ) Lokal politiker har tipsat riksdagspolitker och sagt ”Du jag har en fantastisk idé : Skulle vi inte kunna betala lite grabbar för att fixa sysselsättning? Jag har lite driftiga grabbar i min kommun som säkert kan fixa något bra”

    3 ) Riksdagspolitiker sitter på möte om arbetsmarknaden. Lämplig ny-moderat säger ”Jaha, vad skall vi göra åt den här soppan då? Vi måste ju hålla masken här, vi kan ju inte rekommendera statliga lösningar varje gång, då tror ju folk att vi är sossar. Någon som har förslag på vem vi kan muta för att fixa det här….?

    Och sen blev det som det blev.

   3. Tanken kan bara ha varit så enkel att om man låter näringslivet leta jobb som hittar de jobb. Men en av etableringslotsarna är ett Wallenbergföretag och de verkar inte ens kunna fixa jobb åt invandrare i sina egna bolag. Det visar hur illa ställt det är.

    Även om vi skulle införa att ersättning utgår när någon har fått ett jobb skulle förmodligen företag skapas för att anställa så att ersättning utgår.

    Det hela är upplagt för bedrägeri eller fusk eller fiffel.

    En ska är säker. Det är korruption på sådant sätt att man sjösätter ett projekt som är dömt att vara misslyckat redan på ritbordet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *