Veckan som förgick, vecka 10

En orch som tänker skapar orch-idéer?
När en orch funderar skapas orch-idéer?

Efter en följd av veckor med eskalerande dårskap och stigande hjärtpuls upplevdes den strax arkiverade som något av en platå. Eller så är vi så bortskämda med offentliga idiotier att vi börjar bli avtrubbade och får svårt att avnjuta dem. Högst underhållningsvärde finner vi i att sätta tummen i ögat på offentliga hycklare, och dessa är legio. Därnäst roas vi mests av att rikta pekfingret mot Våra Stora Ledares oförmåga att förstå (eller rentav ointresse för) konsekvenserna av sina olycksaliga tankefoster. Vi börjar med ett praktexemplar under det att vi liksom Jesus högt utropar ”Ni hycklare!”

Kolbaron Gustav von Fridolin

Ett av Sveriges sämsta företag heter Vattenfall. Det är statligt ägt och står därför under politisk styrning. Det är därför det är så uselt. Eller så är det helt enligt planerna att de inte ska göra sån därn otäck vinst och istället föregå med gott exempel för vårdskolaomsorgsbranschen som inte heller ska få göra vinst. I vilket fall som helst har detta usla företag nyss startat upp ett nytt kolkraftverk i Moorburg (Hamburg) i Tyskland. Till och med Vattenfall själva tyckte detta var ett uselt projekt då man redan innan det togs i bruk var tvungen att skriva ner värdet med sisådär tio miljarder kronor.  Och då har det ändå kostat 28 miljarder skattepengar att bygga.

Detta är naturligtvis en komisk historia i sig. Men en annan knorr på det hela är att nuvarande skolministern kallade Reinfeldt för Sveriges siste kolbaron då denne för att döva samvetet ville sälja av Vattenfalls kolkraftverksamhet. Nuvarande skolministern själv menade att verksamheten för moder jords skull inte borde säljas utan destrueras. Och detta lovade han med ungdomlig entusiasm att mp skulle ordna när de kommit till makten. I efterhand kan man konstatera att det kan ha varit ett bättre ekonomiskt alternativ.

Nu när ”de första 100 dagarna” är passerade och skolan fixad borde han ha tid med att ta sig an Vattenfall.

Mer miljöpartistiskt hyckleri

Eftersom de flesta miljöpartiet häckar på Söder och sällan kommer ut i naturen eller träffar människor från andra delar av världen anlitade de under valkampanjen ett mångkulturellt ansikte tillika språkrörssekreterare.

Under valrörelsen uppmanades kvinnan, enligt stämningsansökan, att framhäva sitt ”mångkulturella utseende” i reklamkampanjer på internet. Hon ska också ha blivit ombedd att kontakta män av afrikanskt ursprung för reklamkampanjer, med det uttalade syftet att stärka Miljöpartiets profil som ett öppet parti för alla med utländsk härkomst:

”XX kände sig kränkt av att hon blev tillfrågad att kontakta män av afrikanskt ursprung, men för att tillmötesgå partiet gjorde hon som de önskade. Hennes överordnade och partikollegor hade inte själva några större nätverk av människor från olika etniciteter”

När mp säkrat sina mandat sades XX upp. Hon fick istället erbjudande om att passa den ungdomlige skolministerns barn, men tackade nej. Kort därefter fick hon erbjudande som pressekreterare hos skolministern och tackade ja. Då utförs en personkontroll och det uppdagas att hon som så många andra politiskt aktiva och folkvalda har problem att sköta sin privatekonomi. Hon har ett ärende hos Kronofogden gällande 188.000 kronor och diskvalificeras därför som säkerhetsrisk. Själv menar XX att det är något annat som spökar.

Den tidigare språkrörssekreteraren stämmer regeringskansliet på 520 000 kronor.

Hon menar att hon blivit uppsagd utan saklig grund, eftersom löneutmätningen var känd för arbetsgivaren vid anställningstillfället. Hon hävdar samtidigt att hon blivit diskriminerad med hänsyn till hennes hudfärg, ursprung och könstillhörighet.

Kommentarer överflödiga.

Hur är man förresten skapt om man har ett ”mångkulturellt utseende”?

Statsministern tycker

I torsdagens frågestund ”pressades” statsministern av sina kollegor i Kartellen på diverse frågor. Även vpk pressade. De ville alla veta vad statsministern tycker i olika frågor och om han tänkte ”göra något”. Angående strejken hos Norwegian meddelade statsministern i tredje person till Jonas Sjöstedt

Statsministern tycker att det är fullständigt uselt att sätta in strejkbrukare. Du behöver inte tveka en sekund på det.

Nymoderaten A-KB ville veta vad statsministern tycker om försvaret nu när omvärlden ser så dyster ut. Ett alldeles lysande exempel på hyckleri då nymoderaterna själva lagt ner försvaret i en exempellös takt. Och statsministern meddelar

Vi har ett besvärligt omvärldsläge. Då gäller det att se till att vi har en försvarsförmåga som svarar upp mot detta. Men svensk försvarsförmåga har försämrats, inte minst under de senaste åtta åren, svarade Löfven.

Center- och folkpartiledarna ville veta vad statsministern anser om vinster i välfärden. Också hycklare som för inte så länge sedan avhände sig allt inflytande över alla frågor som kan kopplas till budget. Statsministern tycker för folkets räkning

Vi pratar om skattebetalarnas pengar. Och de vill veta att pengarna används på bästa möjliga sätt. Vi ska ha ordning och reda i svensk välfärd.

Påminner inte ”Statsministern thinking of things” lite om den utmärkta fotobloggen Kim Jong-Un looking at things?

Statsministern skriver dikt till Rättviseförmedlingen

Det finns tydligen något som heter Rättviseförmedlingen. Där kan man söka efter personer med särskild kompetens inom ”rättvisefrågor”, det vill säga människor med sedvanlig vänster-akademisk-feminist-journalist-kompetens. Vi hade ingen aning om att det var en bristvara som tarvar sin egen förmedling.

Bland annat förmedlas just nu på sajten jobberbjudanden från SVT och diverse politiska partier. Det är bara att hugga. Förmedlingen fyllde nyss fem år och på deras sida finns gratulationstelegram. Där finns telegram från de stora politiska partierna, inklusive ett telegram från nymoderaternas A-KB, men även från statsministern själv. Tydligen är han inte bara bra på att vara allmän Landsfader, utan han är även en skald av rang. Här några utvalda strofer ur hans gratulationspoem.

Sverige är kanske världens mest jämlika land,
Men det bygger ju på att många är så kassa.

Och ni sprids nu till England, Italien, USA,
snart kanske ännu längre bort.
Det är en utveckling som är otroligt bra
– inte minst för att jag gillar export.

Länge leve Rättviseförmedlingen – ned med patriarkatet,
med vänliga hälsningar,

Stefan Löfven

Statsministern skriver dikt och Kim Jong-Uns födelse förebådades av en dubbel regnbåge och tände en ny stjärna på himlavalvet.

Nymoderaternas nedmontering för långsam, ökar farten

När A-K B analyserat nymoderaternas valkatastrof tillsatte hon sex arbetsgrupper för att hitta på nya kul idéer för att göra nymoderaterna mer hippa bland kidsen. Hon hade bland annat kommit på att svenskarna har svårt med livspusslet och att nymoderaterna kan hjälpa till. En av grupperna fick därför i uppdrag att jobba med ”ett modernt arbetsliv och ett jämställt Sverige”.

Igår lördag träffades nymoderater från hela landet för att diskutera resultatet. SvD kunde på förhand berätta vad feministen Anna König Jerlmyr som leder livspusselgruppen har kommit fram till: Svenska folket vill ha en ”jämställdhetsbonus för vård av sjukt barn”. Och detta blir följaktligen gruppens förslag.

Vi säger Ja, Ja, Ja, kör hårt!

Kallar du dig feminist?

– Ja jag skulle säga att jag är feminist.

Borde fler Moderater kalla sig feminister?

– Jag tror det skulle vara efterlängtat. Jag tror att det uppskattas att vi har en partiledare som uttalar att hon är feminist och det märks att frågorna diskuteras mer i vårt parti.

Får Sverige sin första uttalade feministiska borgerliga regering 2018?

– Det är jag övertygad om.

Det är vi också. ”You go girl!”

Rätt ska va rätt! Skatteverket looking at beer

Svenska folkets mest omtyckta myndighet har gjort ett heroiskt nedslag på ett importlager för öl i Arlöv. Med fara för liv och lem provades alkoholhalten som befanns vara 2,9 procent istället för det för folköl maximalt tillåtna 2,8 procent. Det blir 1,3 miljoner i alkoholskatt rakt in i vårdskolaomsorgen. Barnen tackar tack så mycket.

Land skall med lag byggas!

Rätt ska va rätt i skärgården! Militären looking at boats

Inte nog med att Putin kör ubåt i Stockholms skärgård, även Utö rederier kränker militären. Får man inte tag i den ena får man ta den andra. Så då var det efter 40 år dags att sätta ner foten. Militärpoliserna ringde rederiet.

När den utredande militärpolisen ringer till rederiet noterar han senare i förhörsutskriften att han tycker sig höra att personer som talar i bakgrunden kallar militärerna för ”dårar” och att ”galna unga befäl” far omkring runt ”oss som bedriver nyttotrafik”.

Av rättspatos eller förnärmelse bestämmer sig militären för att dra rederiets kaptener inför rätta. Rättegång den 25 mars.

Även sjö skall med lag byggas!

”Sverigedemokrater i praktiken”

Den ständige statshjälten och skatte-entreprenören Bert Karlsson låter rapportera att regler inte borde gälla människor som är så viktiga som han. I alla fall inte bygglov. Vi är naturligtvis inte främmande för att skickliga entreprenörer försöker ta sig förbi statliga eller kommunala regleringar (ett sådant argument hade dock varit beroende av att Bert Karlsson var skicklig. Och en riktig entreprenör). Intressantare blir det dock med argumentationen om varför hr. Karlsson bör få kringgå regler som andra skall följa.

”folk är negativa till flyktingboenden. Det är de överallt. De flesta är ju sverigedemokrater i praktiken kan man säga.”

Vi är inte riktigt säkra på att vi förstår argumentationen, men tydligen är det så att en överklagande-process av bygglov inte bör accepteras om det är så att den görs för att människor är negativa till flyktingboenden. Eller, om folk är ”sverigedemokrater i praktiken”. Och för all del, vi är inte särskild glada i politiker eller val överhuvudtaget, vi råkar däremot tro att lagen bör gälla lika för alla. Även om folk råkar ha fel åsikter. Juridiken i det hela kan vi naturligtvis inte säga så mycket om – Hr. Karlsson kanske har helt rätt gällande frågor om detaljplanering och bygglov för flyktningförläggningar. Men argumentationen känns distinkt modern, i ordets allra tråkigaste bemärkelse.

 Avslutningsvis en hyllning till Kvinnan

Även om författaren till Veckan är okänd och könlös vill hen passa på att hylla Kvinnan denna kvinnodag. Och tacka henne för allt det goda hon gör för män-skligheten.

Njut av veckan, både damer och övriga kvinnor!

2 reaktioner på ”Veckan som förgick, vecka 10”

  1. Angående att Sverige inte har något försvar och ” Kim Jong-Un looking at things” så kanske Sverige kan hyra in lite försvar från Nordkorea. De verkar inte ha någon brist på militär i alla fall eller ska jag tolka bilderna som att nordkoreansk militär har ett osedvanligt stort samhällsintresse.

    PS. Till höger om alla gråa betonghus var det ett rosa hus. DS.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *