Nattvandrarstaten slår till igen

klingoklangHanne Kjöller på DN berättar om en bilfirma som får inbrott, och polisen lägger ner fallet innan de ens tittat på övervakningsfilm eller gjort några undersökningar på platsen. Vid ett annat tillfälle har någon stulit en bil under en provkörning, och trots att bilen går att spåra så tar inte polisen tag i det – förrän ägaren av bilfirman hotar med att ringa medier. Då brinner det till i knutarna och bilen hittas strax därefter i Tyskland varifrån ägarens försäkringsbolag tar hem bilen igen.

Bilfirmans ägare betalar 1.7 miljoner i bara bolagsskatt. Lägg därtill diverse skatter och avgifter han måste betala för att driva en ärlig firma och ta ut en lön. Hur hade det sett ut om det var ett privat företag som tillhandahöll tjänsten? Hade man kunnat betala miljoner i premie, och sedan bli bemött såhär? Företaget i fråga hade gått i konkurs innan vi hade hunnit säga ”offentlig upphandling” om så var fallet.

Tydligen så klaras bara ett fåtal procent av liknande fall upp, och det har inte blivit bättre med åren. Trots att vi aldrig haft fler poliser, eller med mer resurser som nu. Det kanske ändras nu när de centraliserats – för att komma närmare folket.

Varför är det alltid kris i skolan, vården, polisen, försvaret och praktiskt taget alla andra skattefinansierade organisationer? Men misströsta inte, det löser sig säkerligen med mer resurser och mer demokrati. Eller genustänk på polisutbildningen.

4 reaktioner på ”Nattvandrarstaten slår till igen”

  1. Gunnar sjölander

    Polisens ovilja att lösa stölder hos företag är inget nytt.. Blev själv drabbad för drygt tio år sedan, försvann saker för över femtio tusen men de bemödade sig inte att ens besöka brottsplatsen. Tror att mer ”svårutredda” brott där försäkringar bär kostnaden prioriteras bort.
    Att jämföra med om man ringer in ett tips om att någon röker cannabis i lägenheten, då stampar blåskäggen i farstun relativt fort.
    Kanske är det jakten på statistik men kan inte bara röra sig om det.. Eller?

  2. Man brukar få lära sig att brott inte lönar sig, men så är inte fallet i den socialistiska välfärdsstaten.

    1. @Niklas : Stämmer fint det. Brott mot staten lönar sig självklart inte. Övriga brott, weeeeeell, en hel del är nog lönsamma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *