Låt oss aldrig glömma

LizzieVanZyl
Lizze van Zyl i brittiskt koncentrationsläger

Igår högtidlighölls judiska offer för den socialistiska regimen i 30-talets Tyskland. Må de vila i frid.

Det är en utmärkt idé att minnas offer för statligt våld.

Så idag kan vi till exempel högtidlighålla offren för den regim som uppfann koncentrationsläger, nämligen den brittiska regimen under boerkrigen.

Vi kan också minnas de japan-amerikaner som samlades in i amerikanska koncentrationsläger under andra världskriget.

Låt oss särskilt minnas de miljontals som slavat och mördats i det sovjetiska koncentrationslägersystemet Gulag, detta samtidigt som sovjeterna befriade Auschwitz.

De tiotals miljoner offer under den kinesiska socialistiska staten bör också minnas.

Eller varför inte även offren i de svenska interneringslägrena under kriget eller offren för svensk rashygien?

Eller varför inte di svenskes djävulska härjningar i Skåneland.

Bara för att dra några exempel slumpvis ur det mänskliga lidandets bottenlösa hatt.

För den som aldrig vill glömma finns det mycket att komma ihåg, och man bör särskilt komma ihåg den blodröda tråden som går genom alltihop.

14 reaktioner på ”Låt oss aldrig glömma”

 1. Ja, det man reagerar på är den ensidiga fokuseringen på judarnas lidande när det var så många andra människor som också utsattes för brott, som också borde uppmärksammas. Därmed inte sagt och nazisternas brott mot judarna inte var förfärligt men det var många fler andra som också dog under andra världskriget. Men ett är uppenbart och det är att den som äger och styr media även sätter agendan på vad som publiceras och rapporteras. Och det är ju så att MSM-media till huvuddelen äga av judiska intressen och från detta faktum kan alla som vill dra sin egen slutsats till denna enorma media-hype kring förintelsen.

 2. ”High school textbooks in China apply the language and imagery of the Holocaust to Japan’s Nanjing massacres of 1937, while Japanese textbooks use similar language to depict the devastation caused by atomic bombs in Hiroshima and Nagasaki at the end of World War II, according to a recent study comparing the way textbooks in 139 countries and territories teach the Holocaust – or ignore it.

  […]

  The study found that the curricula in countries like China and India show that historians ’tragedize’ their own pasts by conspicuously re-contextualizing vocabulary customarily used to describe the Holocaust, including ’terrible massacres,’ ’killings,’ ’mass murders,’ ’atrocities’ and ’extermination’, writes Eckhardt Fuchs, the deputy director of the Georg Eckert Institute.”

  http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.639213

  Vad oförskämt av dem att fokusera på sina egna tragedier!

 3. Jag kan rekommendera boken ”Krigsfångarna” av Guido Knopp. Intressant hur olika länder behandlande sina krigsfångar. Socialister verkar t.ex. inte ha så höga tankar om enskilda individer.

 4. Simon Månskiöld

  Benny: Ungefär samma media-hype som det är kring Israel alltså. Verkligen judevänligt medieklimat vi har, joråsåatt…

  Jag drar inte samma slutsatser som du. Du tar in rapporteringen om förbrytelserna under andra världskriget väldigt selektivt om du tror att man bara talar om judarna. Att de är i förgrunden gör inte att de är det enda man talar om.

 5. Min sympati och empati går till alla oskyldiga människor som lidit och lider, offentligt eller i det tysta. Med det sagt är det väl ingen fråga om att sionisterna använt deras folks lidande cyniskt.

 6. Eller varför inte folkmordet på miljontals ukrainare och vitryssar under andra världskriget.
  Kolla in mustaschen på Genrikh_Yagoda, den som var ansvarig för det och annan terror, känns den bekant, har du hört om mannen i skolan? .. troligen inte.

  Och, saxar detta från en Israelisk tidning

  And us, the Jews? An Israeli student finishes high school without ever hearing the name ”Genrikh Yagoda,” the greatest Jewish murderer of the 20th Century, the GPU’s deputy commander and the founder and commander of the NKVD. Yagoda diligently implemented Stalin’s collectivization orders and is responsible for the deaths of at least 10 million people. His Jewish deputies established and managed the Gulag system.

  Källor
  http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
  http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor_genocide_question
  http://en.wikipedia.org/wiki/Genrikh_Yagoda#Involvement_in_the_Holodomor
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html (Israelisk tidning)

   1. Sorry, my bad.
    Skulle vara ” i Sovietunionen” men skrev andra världskriget på automatik eftersom man brukar tala om folkmord ”under andra världskriget” när man talar om den tidsperioden, till och från.

 7. http://borssnack.di.se/?f=5&t=2249437#msg15290939

  Hoppas länken fungerar.

  Jag länkade till Klaus artikel i en tråd på di.se-forumet Börssnack som handlade om shoah vilket renderade i följande svar.

  Bra att även Ragge kommer ur skåpet. De två senaste länkarna är väldigt klargörande var han står. Finns minst två fraktioner på Mises och den liberalare anklagar den nationalistiska för att vara nazister. Ingen tvekan om vilken fraktion Ragge tillhör.

  Bara så ni vet så har vi närt nazister vid våra barmar 🙂

  Trevlig helg (vågar jag skriva kamrater eller blir jag kommunist då?)

  1. @Danneskjöld : Hmm, här får man höra. Menar de kanske det amerikanska mises-institutet? Annars har jag alldeles missat något – hör jag till den liberala falangen eller den nationalistiska? Har jag kallat någon nazist? Möjligen i sömnen…..

   Trevlig helg kamrat Danneskjöld, och tack för underhållningen 😉

   1. Tänker inte doktorera på något så marginellt som Mises. Men läste där på sidan att när två svenskar åkte ner för att träffa en libertariansk guru nere i Europa så uttryckte den ena av dem efterår att han hans uppfattning var nazistisk.
    Så uttalandet kommer inifrån, inte från mig.

    Underhållningen fortsätter.

    Någon som känner till vilken den nazistlibertarianska gurun är?

   2. Nu hänger jag oxå med bättre.
    Hoppe/Block/Rothbard-artikeln som spökade för trollet på mitt vardagsforum.

    ”Seren” kallar sig etatisten, om hen är mentalt utmattad vet jag ej men hens nick får mig att tänka på Betty Fords – Clean & Serene – slogan eller Costanzas ”serenity now” i Seinfeld.

    Fel att säga att uttalandet kom inifrån som jag anade, en svensk ”liberal” (Wickström? Ullenhag? Lööf) tror jag inte är medlem på Mises.se.

    Hoppas det var ok att jag uppmärksammade er på hur tokig synen på mises.se och libertarianismen kan vara på ett ”kapitalistiskt” forum som DI.se

   3. @Danneskjöld . Jag tror de flesta av oss på mises.se är medvetna om att det finns folk både här och där som tror att vi är knäppa. De kommer dock få leta mycket länge för att hitta någon av oss som bryr sig.

    I ärlighetens namn så tar jag gärna diskussioner med folk som tycker att vi har fel, är dumma, ointelligenta eller övrigt. Fast då får de pallra sig hit, i övriga forum bryr jag mig ganska lite om vad folk säger.

    Man kan inte vara alla till lags, och vi kommer självklart bara att vara intressanta för en viss publik, som har åtminstone till viss del liknande värderingar.

    Sedan kan man diskutera om folk som kallar sig kapitalister är det, eller om det är s.k. ”slogan-kapitalister” av MUF-typen….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *