Veckan som förgick : Vecka 3

Måttligt snöfall med risk för media-slask och politisk kuling. Vi sammanfattar som vanligt veckans dumheter i det reality-epos som kallas den moderna världen.

Är norrlänningar mindre värda, och är miljöpartiet Satan?

En intressant artikel i Sveriges vänstraste tidning ETC innehåller en intervju med en viss Po Tidholm, som är på en mission för att förklara varför livet är orättvist i Norrland. Han väcker dock en intressant fråga – hur mäter man ”rättvisa” från statligt håll? Är det kilometer till vårdcentral? Byråkrater per kvadratmil? Upplevt missnöje hos gamla Agda? Då rättvisa självklart även det är en subjektiv bedömning så förstår vem som helst att ekvationen blir syntax error. Det hindrar dock sällan folk från att försöka påpeka att även om uttrycket inte går att kalkylera, så är de säkra på att lösningen ligger mer åt andra hållet. Självklart så blir slutsatsen att den enda beräkningsmekanism som kan ge uttryck för vad folk faktiskt önskar är marknadsekonomin. Den är dock inte rättvis enligt egalitära mått. Men om vi skall tro på länkad artikel så är inte staten det heller, så då kan vi ju lika gärna hålla oss till en fungerande mekanism.

Egentligen var vi bara tvungna att länka artikeln på grund av dess poetiska slutkläm:

Vad anser du om Miljöpartiets politik?  

– Vad gäller exempelvis infrastrukturlösningar och konsumtionslösningar lämpar även Miljöpartiet över mycket på landsbygden och anpassar politiken efter människor som bor tätt i städer. Ute i landet är Miljöpartiet satan. På riktigt, satan!

Järnvägsstationen som patriarkatets knutpunkt

Vad är en ekvalist? Vi har i ärlighetens namn ingen aning mer än att det låter som någon som vill att något skall vara lika med något annat. På en sådan blogg hittade vi dock en kommentar på en genusdoktorsavhandling på 278 sidor som förklarar varför järnvägar är genusförtryck. Tror vi – för i ärlighetens namn kan vi inte förmå oss att läsa särskilt långt, då risken för paralyserande skrattsalvor eller slut på lust att leva är påtaglig. Om någon hugad läsare törs ta sig igenom den och skriva en sammanfattning på 3 a4 så skulle vi vara mycket tacksamma om denna sammanfattning sedan omedelbart kördes genom en papperstugg, och under inga omständigheter skickades till oss. Som inspiration bifogar vi följande citat som tydligt belyser det svagsinta tillstånd som många av dagens akademier befinner sig i.

I teorikapitlet utvecklade jag hur Ahmed (2011) menar att samhället är normerat efter en vit fientlig blick som rasifierar, exotiserar och ser kroppar som inte uppfattas som vita som ’främlingar’ eller ’nyligen anlända’, även om de varit närvarande i rummet under hela sitt liv. I den ovan återgivna händelsen blir det tydligt att även jag använder mig av denna kollektiva blick, som jag lägger på kvinnan. Genom att beskriva henne som ’svart’ och låta mig hänföras av hennes schal kan jag sägas såväl exotisera som rasifiera henne och betrakta henne likt en färgsprakande exotisk växt i förhållande till övriga närvarande på Norrköpings järnvägsstation”.

Socialism + skattefusk = sant

Vi har nåtts av nyheten att Sveriges enda socialistiske miljardär har skattefuskat. Det gäller Bengt Ågerup, grundare av Q-Med. Vi är inte riktigt säker på hur detta fungerar, kanske är man undantagen från att stå för vad man säger när man är miljardär. Man kan ju alltid köpa en tidning och publicera lite hyllningsartiklar till sig själv tills det hela blåser över. Eller så kan det naturligtvis vara så att bara för att man råkar vara miljardär är man inte nödvändigtvis smartare än de flesta andra, och vill mest ha godhetspoäng genom att deklarera socialism. Socialism är gott och bra, det vet alla som prövat det. Men ingen lurar skattmasen:

Skatteverket har ”säkrat bevis” på Ågerups företag Nexttobe i Uppsala, där man bland annat beslagtagit hans veckokalender och kunnat slå fast att han varit i Sverige stora delar av åren 2008-2012.

År 2008 vistades han i Sverige 218 dagar, 2012 var det 207 dagar.

Allt detta gör att han anses ha det som kallas ”väsentlig anknytning” till Sverige, och att han därför ska beskattas fullt ut här, enligt Skatteverket.

Det hela påminner oss lite om hela konceptet med nomenklatura, där vissa måste ha mer privilegier än andra för sina insatser i socialismens namn. Sedan finns det lite bråk om vilka som skall tillhöra nomenklaturan, där berömda stolpskott har föreslagit att den nya adeln skall vara fotbollsspelare. Helt klart är i alla fall att det måste finnas något missförstånd, för ingen socialist skulle ju någonsin förneka andra sina pengar. Särskilt inte miljonärer och miljardärer!

Verklighet vs. fiktion

butthurtNu är det självklart inte så att enbart Sverige är fullt av dårskaper. Från Mount Holyoke College i de engelska kolonierna i väst rapporteras det om att de så kallade Vaginamonologerna, som varit stapelvara på college runt om i landet, nu stoppats. Vaginamonologernas riktar sig till kvinnor, vilket vissa hävdar är uppenbart redan då man läser titeln, och syftar till att hylla det kvinnliga könsorganet (varför folk i vuxen ålder fascineras av sitt kön är ett mysterium som vi lämnar därhän) och kvinnors sexliv. Mount Holyoke College har detta år bestämt sig för att inte sätta upp monologerna detta år eftersom de ”ger uttryck för en allt för snäv uppfattning om vad det innebär att vara kvinna”.

Hrr?

Låt mig förklara: Kvinnor kan ha en vagina, men kvinnor kan också inte ha en vagina. Och män, den allra ondaste livsformen som någonsin skapats, kan också ha en vagina. Och då vara kvinnor. Fast, även män utan vagina kan vara kvinnor, för det är inte vaginans vara eller icke-vara som avgör saken. Snabb fråga om innan vi fortsätter, kan en vit heterosexuell och kristen medelålders man ha en vagina och vara kvinna? Innebär det i så fall att han är god eller är han fortfarande ond? Vad trumfar vad? Jag har inte intersektionalitetsmatrisen framför mig för tillfället så vet inte vad det korrekta svaret på denna fråga är.

Så, för att sammanfatta,
– Var trans
– Påstå att du är en kvinna
– Klaga på att det som folk kallar för kvinna inte är vad du är
– Kräv att alla världens ordböcker överensstämmer med dina känslor

Problemet löst. Samtiden är som en gåva som fortsätter att ge.

Slutligen kan vi konstatera att det positiva med den här typen av rörelser är att de tenderar att förstöra sig själva. I grunden har de som mål att störta samhället, men det slutar alltid (?) med att de störtar sig själva i inre bråk om vem som har mest tolkningsföreträde.

Vi lägger också märke till att Monty Python var tidigt ute.

Verklighet vs. fiktion, del 2

Vår käre Youtubeminister utbildningsminister Fridolin beskriver i en artkel på DN att han ska möta läromedelsproducenterna och läromedelsförfattarnas förbund och ta i med hårdhandskarna så att de bemöter ett problem som DN tidigare samma dag rapporterat om, nämligen att historieböckerna innehåller för få kvinnor.

Det är i sammanhanget intressant att peka ut två saker. Den första är att en stor del av den moderna myten är att det inte finns många kvinnor inom vetenskap eller i ledande positioner i samhället, vare sig nu eller historiskt, eftersom männen, allra helst de vita hetersexuella medelålders männen, ingått i en konspiration kallad Patriarkatet. Syftet med Patriarkatet är att hålla Quinnorna från inflytande. Problemet är att om man håller detta som sant kan man inte samtidigt hävda att det funnits exakt lika många män som kvinnor inom vetenskap eller på maktpositioner, för det skulle ju innebära att detta så kallade Patriarkat är och har varit rätt så… meningslöst.

Det andra som kan vara värt att ha i åtanke är hur ”inklusiv” Fridolins definition av kvinnor är. Fridolin, och DN, nämner inte detta, men det är givetvis av stort intresse att veta om ex. Hitler eller Stalin kanske trots allt var kvinnor. (Se funderingarna kring vaginamonologerna ovan.)

Vi föreslår att vi låser in Fridolin i en källare med alla historieböcker från det föregående århundradet, och de som producerats detta århundrade, och ger honom i uppdrag att sammanställa ett historiskt persongalleri och ta reda på den verkliga graden kvinnor gentemot män i historieböckerna, utifrån diverse genderteorier och queerteorier. Detta förslag har även andra fördelar, som vi inte behöver gå in på här. Den enda nackdelen är att den politiska klassen potentiellt kommer att producera mindre humor iom. att en av deras stjärnor är inlåst i en källare, men det är en smäll vi är villiga att ta.

Vi ses på andra sidan helgen

Skratta gott så länge.

3 reaktioner på ”Veckan som förgick : Vecka 3”

  1. Gunnar sjölander

    Vet inte hur Youtubekarriären går för Frigolit.. 344 följare och överväldigande tummar ner! Måste varit ett hårt slag mot självbilden när kontot lanserades.

  2. Blev försenad läsning för mig det här men svenska mises sammanfattning av veckan som förgick är allt jag behöver. En höjdpunkt keep it up.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *