Veckan som förgick: Vecka 1 & 2

pencilbullet

Veckan är tillbaka!

Veckan som förgick blev plural efter välförtjänt ledighet efter överdådigt ätande efter dopparedan. Här följer ett axplock av märkvärdiga lustigheter och olustigheter som timat sedan vi sågs sist.

New Yorks poliser vägrar haffa folk och du kan aldrig gissa vad som hände!

(Vi testar om denna på internet numera populära rubriksättningsmetod kan fungera även för oss.)

Vad som hände? Ingenting. Det utlovade kaoset uteblev. Bakgrunden till historien är att New Yorks poliser är sura på borgmästaren och därför vill dom inte längre va mé!

Antal arresteringar har minskat med 66%, anmälda trafikförseelser med 94%, anmälda för dryckenskap och urinering på allmän plats med 94%, parkeringsböterna med 92%, anmölda för drogbrott med 84%.

Vad är den rimliga slutsatsen av observationen att åtminstone 66% av polisens arbete är onödigt? Sver: Åtminstone 66% av deras arbete behövs inte, lägg ner.

(Vilket givetvis för tankarna direkt till bostadsminister Mehmet Kaplan, som tycks syssla med det mesta utom att vara bostadsminister. Och ändå har folk bostäder. Slutsats? Lägg ner bostadsministerposten.)

Anna Kinberg-Batra sålde sig med sex

Den här tolv år gamla Aftonbladet-artikeln dök upp. (Internet is a bitch.) Vi försökte verkligen, men vår karaktär var för svag och vi klarade inte av att motstå.

– Så här i valrörelsens slutspurt måste man ta till lite grövre kommunikativa metoder för att nå igenom. Tyvärr verkar kombinationen sex och politik vara det enda som funkar, säger hon.

Anna Kinberg har sex fantasier som läsarna kan ta del av på hennes hemsida som går i rosa toner och är dekorerad med pulserande röda hjärtan.

Här kan du också anmäla dig för att få veta en hemlis, få kärlekstips eller få se politikern naken. Alla du behöver göra för att få bilden är att fylla i din mejladress och skicka iväg, då kommer ett mejl tillbaka nästan omedelbart.

Att moderaternas nyaste partiledare, tillika aspiranten på platsen Sveriges första kvinnliga statsminister, var tvungen att sälja sig med sex förmodar vi är patriarkatets och könsmaktsordningens fel. Fy på sig, Patriarkatet!

Kanariefåglarna dör som flugor

För de ekonomiskt intresserade visar sig många järtecken i skyn. Nyval på gång i Grekland med favorittippade kommunister som går till val på att ”omförhandla” Greklands statsskuld (igen), ett fullständigt kollapsat oljepris, kraftigt fallande baltic dry index (fraktpriser), nervösa börser redo att ta språnget. Om du inte vet vad blankning betyder så är det ett hett tips att läsa på.

Avdelningen offentlig upplysning

Det har tydligen blivit viss uppmärksamhet då den statliga barnkanalen valde att göra en musikvideo med dansande könsorgan. Det hela verkar huvudsakligen falla i kategorin ”förvirrade flashbacks från 70-talet” då vi har hört att det var poppis med dylikt. Vi är lite för trötta efter julskinka och nyårsfirande för att säga något akademiskt i frågan, utan nöjer oss med att konstatera att samtiden som vanligt tycks tro att de mest banala saker behöver göras till statliga informationsprojekt, och att det är jättejätteviktigt att skattepengar används till detta. Den som vill få någon form av värde ut ur det hela kan ju läsa de svar på vanliga frågor som människorna bakom kände sig tvungna att publicera. En punkt som väckte viss frustration var tydligen att könen var könsnormativa och transfobiska. Vi väntar med spänning på en förklaring för hur man tecknar ett musikvideo med transsexuella könsorgan.

Det händer ingenting i Västerbotten

SVT regionalt bevisar att det inte händer någonting någonsin i Västerbotten genom att välja att rapportera om en snuskig farbror som upplåter sitt hus åt människor som vill kopulera med okända. De boende verkar huvudsakligen skita i det hela, vilket varje sund människa som inte jobbar på SVT troligtvis också gör. Om något så hoppas man på lite ökade intäkter av turism. Vi har förvisso hört att staten anser att sexturism är ett lagbrott, men det kanske bara gäller utanför landets gränser. Vi förstår ingenting.

Moskéer och religionsfrihet

För ovanlighetens skull ett seriösare avsnitt i veckan som förgick. Media räknar för tillfället till tre attacker på moskéer den senaste tiden, värt att påpeka är dock att den första enligt polisen tycks ha varit en olycka. Det mest miserabla är som vanligt att se politikers reaktioner. Stefan Löfvén senaste kommentar enligt följande :

”TT: Minskar toleransen i Sverige?

SL : – Det kan vara något som händer, något vi måste vara mycket vaksamma på för att det inte ska bli så. Det här är inte Sverige och det här är inte svenskarna.”

Med risk för att påpeka det pinsamt uppenbara så är det ju just det som ÄR problemet. Det här ÄR Sverige, det här ÄR svenskar (eftersom alla i Sverige är svenskar) och någon eller några av dem kastade en molotov-cocktail mot en moské. Denna ovilja att ta i politiska realiteter blir aldrig tydligare än när politiker försöker måla upp en mytologisk bild av vad ”vi” egentligen är. Förvisso en sport som oftast varit utövad bland de mer nationalistiskt lagda, men tydligen innefattar det numera också vårt kära stenansikte till statsminister. Istället för att säga någonting vettigt så får vi egalitära floskler om att det riktiga Sverige, och de riktiga svenskarna aldrig skulle göra något sådant.

….innebär det att vi öppnar upp för att ta ifrån gärningsmännen medborgarskap och utvisa dem (för etniska svenskar finns alltid sjösättning på internationellt vatten som alternativ…)? För om det INTE är det som Stefan Löfven åsyftar, så kanske han skulle ta och säga något vettigt istället för att huffa och puffa varmluft för att få alla som inte sätter eld på moskéer att känna sig duktiga. Det är nämligen inte det minsta duktigt att  inte ägna sig åt mordbrand – även om det för den professionella kriminella klassen politiker kan vara svårt att förstå grundläggande koncept som lag och ordning. Eller skall vi börja dela ut priser och diplom till niondeklassare som tagit sig igenom grundskolan utan att sätta eld på något? Resonemanget är absurt.

Till de stackare som har fått se sin privata egendom förstörd och sin rätt till att leva och tro enligt egna preferenser hotad kan vi inte göra mer än uttrycka våra kondoleanser.

…..och så var det kulturministern.

Problemet med att försöka hålla en seriös ton är att folk säger saker som dessa :

”– Fram med korset, på med den snyggaste niqaben, låt skägget växa, spänn fast kippan. Låt de som vill skrämma oss se att alla vi tillsamman är många fler.”

Kulturministern tycks ha en särskild förmåga att förminska saker till fjantiga slogans. Att i detta läget ställa sig och köra ett pep-rally för religionsfriheten (allt som saknas är egentligen några amerikanska cheerleaders som slår volter samtidigt) känns som en kränkning av allt som är mer seriöst än Disney-dags. Yes, vi sa det igen. Och vi kommer fortsätta göra det. Tills myndighetspersoner klarar av att uttrycka sig i tal och skrift som vuxna, tänkande människor så är det på den här nivån vi känner oss tvungna att rapportera.

Hade vi varit ännu fräckare hade vi rekommenderat att kulturministern låtit skägget växa, eller kanske att fröken frigolit kunde köra sin nästa YouTube-video i sin ”snyggaste niqab”. Men den typen av burlesk-humor befattar vi oss inte med.

Charlie Hebdo

Att det värsta terrordådet i Frankrike på mycket länge har skett har knappast gått någon förbi. Våra kondoleanser till de döda och deras familjer. Och alla helvetets förbannelser på de skyldiga. I övrigt finns det inte mycket att säga om ett terrordåd som resulterat i många människors död, enbart för att det skrevs och sades saker som vissa inte uppskattade. Bevisligen känns principen om icke-våld ganska långt borta när dylikt inträffar. Även om vi huvudsakligen ägnar oss att tala om statligt våld, så gäller principen uppenbarligen även individer som tar sig rätten att utöva våld mot andra. Den bästa medieanalysen hittills är sannolikt att det försvaras mycket yttrandefrihet i Sverige just nu, trots att Charlie Hebdo inte skulle ha kunnat ges ut här, på grund av sitt innehåll.

Det kan vara passande att påminna om de smärre begränsningar som den humanitära stormakten svenska staten förbehåller sig i den yttrandefrihet den medger undersåtarna:

Regeringsformen 2 kap.

23 § Yttrandefriheten och informationsfriheten får begränsas med hänsyn till rikets säkerhet, folkförsörjningen, allmän ordning och säkerhet, enskildas anseende, privatlivets helgd eller förebyggandet och beivrandet av brott. Vidare får friheten att yttra sig i näringsverksamhet begränsas. I övrigt får begränsningar av yttrandefriheten och informationsfriheten göras endast om särskilt viktiga skäl föranleder det.

”… folkförsörjningen… enskildas anseende… särskilt viktiga skäl…”

Vad skulle någonsin kunna gå fel?

 

Ha en härlig och underhållande vecka.

Och för allt i världen blanka!

3 reaktioner på ”Veckan som förgick: Vecka 1 & 2”

    1. Sorry, hela inlägget kom inte med. Här är det:

      Något som däremot alltid kan gå fel är investeringstips. 😉 Dunno om det är så smart att blanka; resten av världen verkar leva i illusionen att ekonomin är på uppgång tack vare centralbankerna. Det spelar ingen roll hur rätt man än har så länge marknaden inte håller med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *