Oväntade visdomsord

Ibland kommer insikter på oväntat håll, och i oväntade kontext. Tydligen fyller cirkusen i Almedalen ett syfte som till och med vi kan stödja – folk tycks vakna och inse att de politiska partierna snarare är den politiska klassen, och att de har sina egna intressen. Nåväl, det kanske är att hoppas på för mycket, men följande citat var ganska intressant :

Kära politiker och journalister. Jag vill inte att ni ska knyta kontakter. Jag vill inte att ni ska vara vänner. Jag vill att ni ska komma ihåg att ni är fiender. Kanske inte personliga, men politiska. Och jag litar dessvärre inte ett dugg på att ni klarar av att hålla isär era olika roller.”

eller vad sägs om detta stycke :

”Det är något väldigt obehagligt med minglandet mellan journalister och politiska opponenter. Moderater står och dj:ar med Socialdemokrater. Aftonbladet poddar tillsammans med Expressen. Inga kritiska frågor, utan bara för att hylla varandra. I samma takt som olika ledarskribenter och politiska tyckare skålar ihop så blir deras texter gentemot varandra mer och mer uddlösa.”

Vem skrev det? Soran Ismail. Att han sedan ser det som att ”Almedalsveckan hotar demokratin” är inget vi kommer hetsa upp oss över särskilt mycket, eftersom vi ändå inte ger särskilt mycket för den moderna demokratin. Oavsett så är det alltid välkommet när folk får upp ögonen för korruptionen och nepotismen inom den politiska klassen.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/soran-ismail-almedalsveckan-hotar-demokratin_3715936.svd

3 reaktioner på ”Oväntade visdomsord”

 1. Edward Ulfertz

  I videon säger han:
  ”Jag vill inte träffa och mingla med människor som jag eventuellt kan komma att prata om på scenen sen.”
  Men han har ju ätit lunch med Linus Bylund flera gånger!
  Innebär det att han inte kommer att kritisera Bylunds åsikter från scenen?

 2. För många många år sedan konstaterade jag att politikerna inte kommer att få några kritiska frågor som går utanför ramarna. Den journalist som går utanför ramarna kommer att mötas av politiker som har fullbokade scheman eller är oanträffbara.

  Sök på Jan Helfeld på Youtube och se några av hans intervjuer med amerikanska politiker. Jan är en journalist som ställer frågor utanför ramarna, men väldigt aggressiva resultat ibland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *