18 reaktioner på ”Tack EU för korv, ketchup och servett”

 1. Så om jag frågar korvhandlaren vad korven innehåller, kommer korvhandlaren att kunna upplysa mig om det? Troligen inte. Och om jag råkar bli upplyst om det och jag sedan frågar om vad de olika kemikalierna är för något och hur de påverkar min kropp, kommer korvhandlaren då att kunna upplysa mig om det? Troligen inte.

  Hur många brukar ni se i affären som läser vad varorna innehåller? Väldigt få personer som gör det. Vi blir således konfiskerade del av vårt arbete för att hitta på lagar om att mat ska märkas med vad det innehåller, men hur många kronor läggs ner på att tala om för folk vad de äter och hur maten påverkar oss eller vad som är bra och dåligt? I verkligheten är folks medvetande om bra och dålig mat så låg att vi inte behöver märka mat med vad den innehåller. De flesta bryr sig inte om vad de stoppar i magen.

  Vi har ett livsmedelsverk som i stort har hållit på i årtionden att ge kostråd som har gjort svenska folket sjukare än vad de behöver vara. Några bryr sig men går då bara på olika märkningar typ nyckelhålsmärkning. Förmodligen under 1% tittar på vad maten innehåller och vill inte ha den utan försöker skaffa sig mat andra vägar än genom en affär, t.ex. odla sina egna grönsaker och frukter, handla ägg och kött direkt från bonden.

  Vad jag vill ha sagt är att märkning av varor kommer att finnas om folk vill det vare sig det finns politiker eller EU. Bra mat kommer att finnas när folk vill ha det. Det hela handlar om kunskap hos var och en och den kommer inte via EU eller några politiker.

  Hur kommer vi att få bra mat till människor? Det kommer vi att få när människor börjar fundera ut hur det ska gå till och själva skapar de förutsättningarna. Faktiskt är det så att politikerna och byråkraterna bromsar en sådan utveckling. Ungefär som när politikerna säger i valtider att de ska bygga mer bostäder och sedan låter sina byråkrater jobba med att förhindra byggandet så mycket som möjligt.

  1. Med största sannolikhet skulle ett privat certifieringssystem funka mycket bättre och säkrare. Hela deras framgång bygger på trovärdighet. De skulle vara mycket noga med kontroller och uppföljning.

 2. Istället för att gå från att vara 9 miljoner svenskar till att vara en halv miljard européer så kanske vi borde gå till att vara 7 miljarder individer?

  Det är svårt att föreställa sig, men från mitten av 1800-talet till första världskriget så behövde man inte pass för att resa någonstans i världen! Tack EU!

  1. Egentligen är den teckningen inget att skratta åt. Så tror många ungdomar i Sverige idag att det är, dvs. att utan staten skulle vi inte ha någon mat i våra matbutiker.

 3. Ni har väl inte missat svenskt näringslivs propaganda-filmer?
  ”Om vi inte hade varit med i EU, med öppna gränser och avtal, så hade vi inte haft den här cykelfabriken här…”. ”Om inte vi hade varit med i EU, då hade vi inte haft den här kak-fabriken här…”

  För och inte tala om LO`s propagandafilmer…

  Det börjar bli äckligt, riktigt äckligt.

  1. På ett sätt är väl det rätt om vi betänker att alternativet är nationaletatisk isolationism och en konsoliderad centralstat i Mälardalen.

   1. Ja vi har fått lära oss det.

    Men vilka är de spännande alternativen?

    Vresig gammal fascism, eller grävande-händer-i-våra-fickor-socialism.

  2. Jo, jag har sett den korkade filmen. Ungefär som att säga att innan EU fanns så fanns det inga företag i Sverige. En tanke med EU är att skapa en stor inre marknad med murar mot resten. Så när Kina börjar sälja billiga solcellspaneler då lägger EU på 60% straffskatt på dem.

  1. Det är snudd på sadism att länka till sådana filmer. Ska vi tolka innebörden av Riksskatteverkets film, så kan vi göra det på två sätt, enligt mig:

   1) Riksskatteverket anser att alla människor i Sverige är lata och dumma i huvudet och inte klara av att t.ex. sköta om en fotbollsplan. (Så förbaskat dumt när det sker på hundratals ställen i hela landet utan någon inblandning av några myndigheter.)

   2) De som jobbar på Riksskatteverket är dumma i huvudet som inte inser att det finns fotbollsplaner helt i privat regi, och till och med vägar helt i privat regi (och faktiskt med asfalt på).

  2. Skulle vara kul att göra en film där man visade socialtanter som uppbackade av poliser stormar ett hus och kidnappar barnen; poliser som kidnappar vanliga hederliga människor som innehar fel växter eller mediciner; svenska soldater i afganistan som dödar frihetskämpande afganer; alla öde fina onödiga flerfilsvägar byggda på fel platser; dåliga vägar på andra ställen där bra vägar behövs; pedofiler inom dagis och skola som pratar perversiteter med barn under täckmanteln ”sexualundervisning” och ”värdegrund”; bilder från valfritt upplopp och bilbränder i våra getton; osv osv. Krydda det med lite diagram och upplysningar om polisen som visar att deras uppklarningsprocent minskar ju mer pengar de får, att skolornas och sjukvårdens kvalitet sjunker enligt samma samband och att polisen klarar upp ca 2% av alla riktiga brott som anmäls.

   Vad kostar det att göra en såndära film? Jag ställer upp på att spela statlig bandit.

   Med eftertexten ”eller så betalar man inte skatt”.

 4. På tal om brott, och brott som lönar sig.

  En bilstereo för 2000 kr stjäls ur en parkerad bil. Låt oss anta att den summan motsvarar självrisken på försäkringen. I samband med brottet uppstår skador på bilen för 6000 kr.

  När den utsatte bilägaren köper en ny bilstereo och lämnar in bilen på reparation börjar det klirra i statskassan, 400 kr är moms på stereon. Redan nu har staten tjänat dubbelt så mycket som tjuven. På verkstaden utgör hälften av priset delar, resten är arbetskostnad. Staten adderar 600 kr moms på delarna och lika mycket på arbetet. På de 80% som återstår av lönekostnaden, utgörs 2/3-delar av skatter och sociala avgifter – nästan 1600 kr.

  Summa summarum:
  Tjuven får 200 av sin hälare.
  Bilägaren får betala självrisken på 2000 kr.
  Staten tjänar 3200 kr på skatter.

  Är det därför vi har så mesiga straff här i Sverige? Staten tjänar på kriminaliteten.

  1. Ja kanske det, beroende på vad du menar. Fredrik den Onde, är numera antisvensk kommunist/västmarxist/kulturmarxist/PK…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *