Statstelevisionen visar sitt rätta ansikte

svtStatstelevisionen visar sitt rätta ansikte igen i ”vetenskapens” värld – sociala klyftor (12/5-14).

I ”vetenskapens” (?) värld har man försökt bevisa genom att intervjua ”världsledande” forskare hur sociala klyftor – snyft, snyft- håller människor i fattigdom, påverkar hälsa, skolgång och medellivslängden. Det är klyftornas fel inte några andra faktorer som kanske har betydelse.

Snyftreportaget strider så eklatant mot SVTs s.k. krav på opartiskhet att det är skrämmande att ansvarig redaktör/utgivare har vågat släppa igenom ett sånt uppenbarligen vänsterinriktad inslag. Inga betydelsefulla motröster tilläts komma fram i programmet så att det blev helt obalanserat. Ingen vetenskapsman intervjuades som skulle kunna förklara att klyftorna inte har betydelse för folkhälsan, för fattigdom, för samhällsutveckling för medellivslängden utan att det är andra faktorer som spelar roll.

Man skulle kunna plocka fram minst lika många ”världsledande” forskare som skulle kunna förklara att klyftorna saknar betydelse för de fattigas levnadsvillkor. Man har inte närmare analyserat varför de fattiga är just fattiga. Är det verkligen de rikas eller klyftornas fel? Varför har 40-50 år av extrem vänsterpolitik (sossarna har regerat med kommunisterna i flera decennier) inte lyckats med att lyfta levnadsstandarden för de fattiga. Det är ju ett kolossalt misslyckande för socialismen! Inkomstkurvan för de ”fattiga” i Sverige har legat platt i flera decennier, helt platt.

Varför har man i programmet totalt ignorerat medelklassens inkomstutveckling? Medelklassen som är motorn i samhället! Medelklassen som har fått det sämre de senaste 30 åren genom reallöneminskningar, dold inflation, dyrare levnadskostnader, dyrare transportkostnader, dyrare hyror etc. Medlemmar ur de lägre socialgrupperna, invandrarna, ensamstående kvinnor har kortare förväntat livslängd, drabbas oftare av cancersjukdomar, har sämre utbildning, sämre tandstatus, är fetare och röker mer, i synnerhet kvinnorna! Lungcancerfrekvensen hos kvinnor går snart förbi bröstcancern.

Vad har det med klyftorna att göra att människor i lägre socialgrupp och kvinnor har sämre levnadsvanor? Är det så enkelt som SVT-programmet vill insinuera att det är klyftornas och de ”giriga” rikas fel. Hela programmet kan uppfattas som stötande och enfaldigt, primitiv ”eat the rich”-propaganda. Ett massivt inslag för vänstern.

Jag är så glad och stolt att jag inte betalar tv licensavgift.

12 reaktioner på ”Statstelevisionen visar sitt rätta ansikte”

 1. I Jämlikhetssverige tycks de flesta uppfatta Kurt Vonneguts dystopiska vision av år 2081 där alla är jämlika, som en instruktionsmanual.

  De vackra måste bära masker, de starka och graciösa måste stappla, de briljanta ha sina tankar elektroniskt avbrutna allt genom dekret av den egalitära staten.

  http://finallyequal.com/

  Men är det verkligen ett inslag för vänstern?

  Folkhemmet – visionen om ett jämlikt, klasslöst och konsensusellt samhälle – är ju en konservativ idé.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Folkgemenskap

  1. ”Men är det verkligen ett inslag för vänstern?”

   Ja det kan man verkligen fråga sig. I arbetarrörelsens linda fanns det stora inslag av frihetssträvan från koalitionen av stat och kapital. Vad hände med frihetssträvan? Någonstans förändrades frihetsbegreppet till frihet från ansvar i ett trälsamhälle.

   När socialdemokratin tog över staten skapades det en ny nomenklatura och de självupprätthållande krafterna i staten vidmakthölls. Dessutom har man grundlagt statens legitimitet genom att indoktrinera stora delar av befolkningen att stat och samhälle är samma sak.

  1. Står mellan att ljuga eller betala. Vilket skäms man mest för? Ljuga för min del.

   Tänk er att det ringer ett företag och tvingar mig att betala för en tjänst jag absolut inte vill ha. De gör det under hot om att i en upptrappad våldsspiral kasta ut mig från mitt hus jag byggde för egen hand när barnen var små och där de vuxit upp.

   Detta är inte det värsta, det värsta är att i princip alla mina grannar och vänner tycker det är ok eller tom bra och självklart.

   Jag bor i ett land där befolkningen är så indoktrinerad i kriminellt tänkande att den stora merparten tycker det är helt ok och något gott att jag under detta hot eller värre skall betala för deras TV tittande.

 2. Curt Widlund

  70% av SR o SVT medarbetare är kommunister och miljöpartister för ett halvt år sedan.
  Anställer en mängd journalister till bara för att minska arbetslösheten för journalister (som vi betalar) och minska kostnaderna för journalisters arbetslöshetskassa.
  SVT o SR journalister skall spegla valmanskorens sammansättning.
  SVT o SR borde läggas som betalkanal och dekodkort.
  ARTE borde läggas in gratis i TV utbudet.
  För mycket navelskådning och svågerpoletik hos SR o SVT.

 3. Jesper Klein

  Man bör definitivt inte skämmas för att man tvingats betala TV-avgift. Däremot bör man inte heller känna skam över att inte betala den (eller någon annan skatt heller för den delen) så länge man konsekvent är mot alla typer av skatteuttag. Det intressanta är väl att den absoluta majoriteten av de som inte betalar avgiften är folk som vill ha public service och som dessutom är positiva till all annan välfärd som finns.

 4. Det är omoraliskt att betala TV licens. Att ekonomiskt stödja sina förtryckare – de som bedriver krig mot våra psyken (infowars) är korkat och gör den som betalar medskyldig till handlingen.

  Det finns inga anledningar till att man ska behöva betala för en tjänst som kan, med enkla medel, begränsas till dem som vill ha den! Det hela rör sig bara om att staten vill försäkra sig om att kunna tränga in i allas hem med sin propaganda. Samt förstås att dom vill ha dina pengar…

  Det är dags för revolution, men folk är så indoktrinerade och avtrubbade av TV-propagandan att dom inte förstår hur förslavade dom är, och hur illa världen har blivit. Medel-Svensson klarar inte att på egen hand ta reda på information, trots att vi har internet idag. Istället fortsätter M-S att tro på allt TVn talar om för dem. Om något avviker så använder M-S TVn som referens. Television är krig mot individens psyke, människor idag är INTE individer längre.

  1. ”Det är omoraliskt att betala TV licens. Att ekonomiskt stödja sina förtryckare – de som bedriver krig mot våra psyken (infowars) är korkat och gör den som betalar medskyldig till handlingen.”

   Bra vinkling 🙂

 5. Om det är någon som funderar på att avstå från licensen kan jag ge er följande råd när torpederna från Radiotjänst kommer att ringa, flera gånger om året i värsta fall. Jag betalar själv ingen licens, men jag har även ingen tv men det hindrar inte Radiotjänst från att trakassera mig. Rådet är: tryck av samtalet. Ta inte den minsta diskussion med dem. Skulle de ringa på dörren, stäng den bara.

  Det brukar vara ganska otrevliga personer som knackar dörr och ringer till en. Möjligen att det finns trevliga, men jag har faktiskt aldrig träffat eller blivit uppringd av någon trevlig person från Radiotjänst.

  Att inte ha en tv är nog klassat som terroristmisstänkt hos Radiotjänst. Klart suspekt att inte vilja ta emot den statliga indoktrineringen.

  Tänk! När Jan Scherman började på TV4 blev han betraktas som en förrädare och paria av sina tidigare kolleger på SVT. Jan Scherman upptäckte dock att ledningen på TV4 hade en öppen attityd och var toleranta mot alla yttringar, vilket Jan Scherman inte hade varit van vid från ledningen på SVT.

  Sverige Radio har fyra rikstäckande kanaler att producera program i och trots det så lyckas de inte direkt producera något med någon större kvalité eller ens bredd.

  Sveriges statsledning har alltid velat begränsa folkets möjligheter att få information från andra källor än statens godkända organ. Socialdemokraterna hade på förslag att svenskar skulle förbjudas att se på norsk och dansk television. Vi i Sverige kunde få konstiga tankar var deras motiv. Och tänk, dessa tankar kunde hota den ”svenska modellen”. Är det någon som känner igen det i dagens politik kring invandringen, fast nu gäller tvärtom.

 6. Peter Bistoletti

  Tycker du verkligen att kommunist Scherman’s TV4 är bättre än SVT? TV4 är värre än SVT! På SVT har man åtminstone avstådd från att skrapa lott i rutan. Det suger när man se folk skrapa lott. Budskapet i Sverige är: det är OK att skrapa lott, men inte OK att tjäna pengar som kirurg eller duktig entreprenör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *