Radio Mises sänds på SR webbradio

srSent igår fick jag bekräftat att ett avsnitt av Radio Mises kommer att sändas på SR webbradio! Klaus och Hans fantastiska arbete har äntligen gett utdelning. Jag var först lite smått skeptiskt när Sveriges Radio kontaktade oss men efter några mail fram och tillbaka insåg jag att det var seriöst menat. Sveriges Radio har under de senaste månaderna drivit ett projekt där de vill få flera röster att höras inför valet. Jag menade att vi inte vill delta i politik och valkampanjen men de var noggranna med att vi fick välja innehållet i programmet helt själva. Det är tio olika typer av avsnitt som kommer att sändas totalt och när alla avsnitt är upplagda så kommer det att ske en omröstning där de tre populäraste inläggen kommer att sändas på riktig radio.

Deltagarna i de tre populäraste avsnitten kommer även att bjudas in att debattera med riksdagspartierna i en direktsänd radiodebatt någon gång innan valet (oklart exakt när).

Vi hoppas självklart på ett starkt stöd ifrån er lyssnare och vi är även positivt överraskade över detta initiativ ifrån Sveriges Radio. Vi återkommer med mer information på bloggen när det blir dags. Återigen ett stort tack till Hans och Klaus arbete med att bygga Radio Mises.

25 reaktioner på ”Radio Mises sänds på SR webbradio”

 1. Anders Johansson

  Jag tycker verkligen om Radio Mises och jag har lyssnat på alla avsnitt och dessa program förtjänar verkligen större uppmärksamhet. Men hur är det med dagens datum egentligen? April, April…
  Roligt skämt, i alla fall. Synd att det inte var på riktigt.

 2. Fullständigt briljant om ni skulle få argumentera med riksdagspartier. Maken till olika utgångsperspektiv lär vi aldrig få se om vi kan uppbringa tillräckligt många röster.

 3. Grattis! Vilket genombrott! Liberal revolution through live broadcsting!
  Är det Osacar I:s ande (”Rätt och Sanning”) som plötsligt erövrat statsutsändningarna denna ”enchanted April”?

 4. Politikerna kommer att bli helt stumma när ni presenterar en åsikt som skiljer sig ifrån den vanliga mainstream socialliberala åsiktskorridoren.

 5. Hehe, helt orealistiskt skämt, det skulle SR aldrig våga. Ni är så otroligt mycket bättre än SR och de vet att de själva skulle se ut som idioter om de sände er jämte sig själva 🙂

 6. Nu är det iofs ett aprilskämt, men de tre roligaste debatterna hade varit skolpolitik mot Jan Björklund, arbetslöshetsfrågor mot valfri sosseledare och rättssäkerhet och juridiska fundament mot Beatrice Ask.

  Hade lätt kunnat betala för att få höra de debatterna.

  1. Två anledningar för att det inte får vara ett aprilskämt:
   1. Det är en jättemöjlighet att nå en bredare massa.
   2. Det skulle vara ett alldeles alldeles förfärligt dåligt aprilskämt, och jag har högre tankar om representanterna på svenska misesinstitutets humor än det här.

   🙂

 7. Christian Strandh

  Klassiskt Mises.se aprilskämt. Brukar handla om att de fått stora möjligheter genom någon form av samverkan med en statlig myndighet. 🙂

  1. Christian Strandh

   Min personliga favorit är från 2012, när Bernpaintner skulle ha fått jobb på Riksbanken.

 8. ”Sveriges Radio har under de senaste månaderna drivit ett projekt där de vill få flera röster att höras inför valet” haha, jo troligt.

 9. Det som gör mig misstänksam och får mig att associera till till försa april är att det måste vara en omöjlighet att Sveriges Kommunistradio (SR) skulle kunna låta åsikter som presenteras på mises.se få utrymme i etern.

 10. 1968 var det ett aprilskämt i Sundsvalls Tidning om att en bro skulle byggas över Sundsvallsfjärden. Nu är den nästan färdigbyggd…

  I aprilskämt från den tiden kunde det inte anas att Sverige i framtiden styrs av antisvenskar och att det skulle krylla av parasitiska och kriminella utbölingar här. Sådan vansinnighet kunde inte ens föreställas då.

  Tjoho! En moderator tog bort en kommentar av mig i tråden ”Liberal snuva” där jag påpekade omfattningen och vilka etniska förövarna är angående våldtäkter i landet. Har bara hänt mig tidigare i fulmedia, där våldtäktsförövarnas etniciteten betraktas som statshemligheter…

  1. Mises är en libertariansk sajt. Varför försöker du använda Mises som en plattform för en ståndpunkt som uttrycks så tydligt och kraftfullt på så många andra ställen?
   Libertarianismen skulle minska konflikter mellan människor i sverige eftersom ingen skulle tvingas betala för någon annan. Och skulle upphäva välfärdsturism.

   1. Vad är det för ståndpunkt jag försöker utnyttja denna hemsida för? Jag är själv mer libertarian än denna hemsida som består av anarkokapitalister…

    Inget större fel med det, jag vore anarkokapitalist som tvåa eftersom vi har samma åsikt till 99 %, om jag inte vore libertarian!

 11. Ok, riktigt bra. Men gå inte och bli spända nu. Halva nöjet är era attityder, helt rätt som dom är.

  1. Länken ovan fick mig att sätta kaffet i halsen. Har förvisso hört talas om ”Ligga med P3” innan, men….

  2. Jag åkte torsk. igen… Nåväl ingen risk att för strömlinjeformning, det höll mig vaken hela natten.

  1. Folk tänker inte i allmänhet på att politik, demokrati och staten faktiskt helt och hållet vilar på våld. Utan våld skulle ovan har svårt att existera, så politiskt våld är nödvändigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *