Om så kallad azizonomics

Det finns vanligt storhetsvansinne och så finns det storhetsvansinne av de ytterst småsinta som blåser upp sitt ego på Internet. John Aziz är tydligen en av den senare sorten, som jag nyligen råkade snubbla över. Det här är en stubbe som tydligen var österrikare men sedermera blev mäkta imponerad av den intetsägande Keynes – och sedan bildade en egen ”skola” bestående av till synes godtyckliga delar av båda sidor. Han kallar det – givetvis – ödmjukt nog för ”azizonomics”. En första betraktelse publicerades idag på Mises.org: The Perception of Economics. Och det lär antagligen bli mer.

1 reaktion på ”Om så kallad azizonomics”

  1. Det är ganska frustrerande att upptäcka att de flesta (inte bara ekonomer) inte EGENTLIGEN är intresserade av att lista ut hur saker fungerar, utan huvudsakligen av att hitta en häftig teori som de kan bli berömda för.

    Det är än mer frustrerande att inse att de flesta av dessa människor för eller senare inser att imponerande men obfuskerande användning av retorik är det bästa sättet att få en teori att framstå som ”häftig”.

    Ju mer övertygad någon är om att de har hittat den heliga graalen, desto mer sannolikt att de bara har idisslat om något överbevisat trams som någon gammal död ekonom en gång sade…..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *