Dagens ironiska betraktelse

vollgesogene ZeckeVad är en parasit? En parasit är någon/något som lever av någon annan utan att bidra något av värde till dennes överlevnad, till och med så att parasiten i många fall bidrar till värdens undergång.

Ironi: En politiker i Sverigedemokraterna blir uthängd i media för att han uttalar sig om invandrare som parasiter. Antagligen menar han att de kommer till Sverige och kostar en herrans massa pengar, samtidigt som de inte bidrar något.

Jag lägger inget värde i om det han säger är sant eller inte.

Däremot är det oerhört ironiskt att en politiker, som ju lever på andras bekostnad utan att bidra något, kritiserar någon för att leva på andras bekostnad utan att bidra något. Politiker är ju den allra största parasitklassen av dem alla. Och inte nog med det, i tillägg till att politiker parasiterar på hela samhällskroppen förstör de samtidigt samhället med sin klåfingriga interventionistiska ”lösningar”.

Om man nu är ärlig i sin intention att ta bort parasiter från samhället, då kanske man ska börja med de som både kostar och förstör mest: politikerna. Sen löser sig nog resten av sig själv.

22 reaktioner på ”Dagens ironiska betraktelse”

 1. Alla vet väl att man är mindre parasit beroende på vilken sida av gränsen för en stormaktsskapelse från 1600-talet man har sin härkomst, och om man tillhör denna Volksgemeinschaft.

  Med nationalister, xenofober och premenstruella kvinnor kan man inte diskutera.

 2. Ska vi avskaffa valda politiker enligt Er i von Mise-institutet?
  Låta marknadens aktieägare och direktörer bestämma ensamma?
  Vem ska stifta lagar? Behövs ingen stadsplanering? Vem ska besluta om skola och sjukvård?
  Eller ska det göras till indivdernas angelägenhet kanske? Var och en betala sin skola och sina sjukvårdskostnader?

  1. Hej Hans,

   ”Ska vi avskaffa valda politiker enligt Er i von Mise-institutet?”
   Ja.

   ”Låta marknadens aktieägare och direktörer bestämma ensamma?”
   …över sin egen egendom, ja.

   ”Vem ska stifta lagar? Behövs ingen stadsplanering?”
   Vi är inte emot lagar eller ”stadsplanering” (vad nu det är). Vi poängterar bara att precis som monopol på skor, toalettpapper och medicin är dåligt, så är monopol på lagar och ”stadsplanering” dåligt. Du kan läsa mer här:
   http://www.mises.se/2010/11/15/till-monopolister-inom-alla-partier/
   http://www.mises.se/2010/09/25/panarkistiska-strategier/
   http://www.mises.se/2012/04/25/debatten-om-extraterritorialitet-i-kina/

   ”Vem ska besluta om skola och sjukvård?”
   Skolor och sjukhus, men i grund och botten blir det ju de som använder sig av deras tjänster.

   ”Eller ska det göras till indivdernas angelägenhet kanske?”
   Skola och sjukvård borde väl vara individers angelägenhet? Jag bryr mig iaf. om vilken skola mitt barn går i, och vilken vård jag och min familj får.

   ”Var och en betala sin skola och sina sjukvårdskostnader?”
   Är det solidariskt att under våld och hot om våld avkräva någon på pengar för att du behöver pengar? Har du rätt att gå över till din granne, stoppa en pistol i hans ansikte, och avkräva honom pengar, för att du inte har råd att skicka dina barn till högskolan?

  2. Angående skolan, Hans Ödman, så betalar varje individ i Sverige ungefär 2,4 miljoner för sin skolgång. Det blir ungefär 250.000 kr per klass och månad. Utifrån dessa siffror kan du själv börja räkan på vad du skulle behöva lägga på utbildning.

   Låt säga att du får ett konto på 2,4 miljoner kronor som du sedan fritt får spendera på den utbildning du själv vill på vilken skola du själv vill osv. Det kanske skulle bli en slant över som du kan överföra till dina barns skolkonto eller till pensionskonto osv.

   Det är faktiskt på det viset att du betalar för skola, vård och pension men det finns inte den minsta lilla garanti för att du får utnyttja något av detta. Oftast får du det så länge som det går bra.

   Det är bara att vänta tills dollar-bubblan spricker så får du se vad pensionen är värd när våra pensionärer kommer att få börja jobba igen.

 3. Enligt min ödmjuka analys så finns det två verkliga klasser av parasiter i samhället, och invandrare finns inte att hitta i någon av klasserna. Så kallade invandrar-”parasiter” är snarare en biprodukt skapad av de riktiga parasiterna; politikerna.

  Att uppfinna imaginära parasiter och problem är ju det politiker lever på, och vare sig det handlar om invandrar-”parasiter” eller kapitalist-”parasiter” så är ändamålet detsamma, att söndra och härska och dölja de verkliga parasiternas existens.

  För vad händer om man trollar bort politikerna och återgår till universums naturliga lagar? Då skulle problemen med både ”invandrare” och ”svenskar” som inte gör rätt för sig helt plötsligt försvinna!

  Den andra högre klassen av parasiter på samhällskroppen är bankerna som tillåts skapa pengar ur luft och utkräva ränta på dom låtsaspengarna genom alla led i samhället. Bankerna är om något den allra största parasiktklassen av dem alla då de som kontrollerar pengarna även styr ekonomin som kontrollerar politiken.

  Jag kan tillägga att jag absolut inte menar att enskilda politiker eller banktjänstemän är onda blodsugande parasiter, utan att det handlar om parasitiska system. Det är systemen som är onda och omoraliska i grunden. Människorna har jag fortfarande hopp för.

  1. De största grupperna som invandrar just nu är somalier, afghaner och irakier. Runt 90 procent av somalierna är arbetslösa och många är analfabeter. Irakier har en överrisk för våldtäkt på 30-40 gånger (!) jämfört med svenskar och afghaner har varit inblandade i flera uppmärksammade våldsdåd, bland annat gruppvåldtäkten i Mariannelund som av polisen beskrevs som ett av dom värsta brott som nånsin begåtts i Sverige.

   Naturligtvis är staten, politikerna och bankirerna inte bara genuint ondskefulla (deras agerande orsakar fattigdom, misär, krig och död) utan också dom överlägset största ekonomiska parasiterna och gangstrarna, inget som helst snack om just den saken; men stora grupper av människor tar sig idag genom hela Europa och upp till ett kallt land i Norden enkom för att leva på pengar som staten stulit av svenskar. Det finns ljusskygga organisationer som beskriver hur man ska gå till väga för att ta sig till just Sverige och sen ljuga sig till livstidsförsörjning. Ska dessa invandrare helt friskrivas från eget moraliskt ansvar när dom beslutar sig för att leva av stöldgods? Visst kan och ska man skylla på staten som möjliggör denna situation, men inte fan hade jag åkt till ett land där befolkningen blir av med 70-80 procent av sina inkomster och sen snackat till mig ”gratis” bostad, bidrag, körkort, utbildning, sjuk- och tandvård etc. etc.

   Det handlar om hundratusentals människor som tagit sig hit helt utan en tanke på att först sondera möjligheterna till arbete och egen inkomst. Det är förkastligt och ett typiskt parasitbeteende.Sen skulle vissa gruppers våldsbenägenhet inte mirakulöst försvinna bara för att man införde ett anarkokapitalistiskt samhälle.

 4. Jag ser ofta att invandrare inte bara inte är parasiter, (givetvis finns det undantag) utan är väldigt villiga att skapa värde för sig själv och andra. Som exempel är det väldigt vanligt med jourbutiker och snabbmatsställen som drivs av invandrare, vilket jag skulle gissa för många är alternativet mot att gå sysslolös.

  Det finns en entreprenöranda och en vilja att göra något produktiv snarare än att bli beroende av staten, vilket jag tror är en anda som mer och mer tvinat ut hos svenskar på grund av sosseriet och idéen att du har ”rätt” till både det ena och det andra utan att ha förtjänat det genom att skapa värde för någon annan med frivilliga utbyten.

  1. Jag tror inte att invandrare generellt sett är dugligare än svenskar på att skapa företag. Däremot har invandrargrupper konkurrerat ut svenskar inom t.ex. restaurang-branschen, pga att svenskar måste betala skatt och arbetsgivarutgifter. Invandrare får ofta frikort från Skatteverket och kan fuska med skatten lättare, och kommer undan arbetsgivaravgifter m.m. genom att anställa familjemedlemmar. Sedan ser det ut som att de är driftigare men de har konkurrerat ut svenskarna genom orättvisa spelregler.

   Sedan är ju ”mångfaldspolitiken” ett stort bedrägeri också som är konstruerat helt till deras fördel, hur ofta hör man t.ex. att pizza-bagaryrket behöver ”mer mångfald” och att svenskar måste positivt särbehandlas och kvoteras in???

 5. Tommy skrev:

  ”inget som helst snack om just den saken; men ”….

  Inga men.

  Har vi ett välfärdsstatsproblem eller ett migrationsproblem?

  1. Både och naturligtvis om det inte rentav är samma sak, det vill säga ”välfärdspolitik”, migrationspolitiken är bara en gren av allt vanvett staten sysslar med. Man kan såklart beskylla Reinfeldt och dom andra politikerna för den lavinartat ökande våldsbrottsligheten men att våldsbrottslingarna själva skulle vara fria från moraliskt ansvar för sina handlingar köper jag inte. Jag köper inte heller att man som bidragsinvandrare kan betraktas agera på ett föredömligt sätt, staten i Sverige har ju faktiskt inte tvingat dom att komma hit och ta emot stöldgods. Om du nu blir ledsen i ögat för att jag pratar om invandrare så kan jag säga att jag tycker precis lika illa om en svensk som tar ett jobb på Skatteverket, vilken redlig person skulle vilja arbeta på en stöldfirma som skickar polisen efter dig och slänger in dig på kåken som ”ekobrottsling” om du inte betalar in din beskyddarverksamhetsavgift?

 6. Tommy :Individer är ALLTID ytterst moraliskt ansvariga för sina handlingar, och där kommer ingen undan oavsett härkomst. Däremot så kan diverse statistiska överrepresentationer direkt härledas till statlig politik, och bör alltså inte ligga enskilda individer till last. Även om generaliseringar är en oundviklig del av rationellt agerande så bör man i möjligaste mån ej projicera dem på individer. Särskilt inte när staten aktivt arbetar för att skapa den typen av generaliserade situationer.

 7. Endast idioter anser att olika våldsverkare och kriminella har olika mycket ansvar för sina gärningar. Rånade journalister på NRK t.ex., hör till den sortens idioter.

 8. En politiker sade; Vi ska bygga 200´000 lägenheter, en annan politiker sade; Nej, vi ska bygga 500´000 lägenheter. Socialistledaren var värst; Vi ska bygga 1 miljon lägenheter.
  I samma takt som dessa arbetarbostäder byggdes, beskattades och reglerades industrin till döds eller jagades ut ur landet.
  Om ironi hade varit lite sötare, hade jag varit tvungen att ta insulin…

 9. @ Tommy

  Om problemet är att folk flyttar på sig d.v.s. rörelsefriheten, kan vi naturligtvis inte heller bortse från den sociala turismen som försiggår inom konungariket Sverige, från Polcirkeln till Öresund.

  Den logiska följden blir att upprätta samma kontroller och krav på försörjning vid stads- och landskapsgränserna, liksom på medeltiden.

  1. Jag är inte helt med på vart du vill komma. Jag kritiserade den statligt organiserade invandringspolitiken som inneburit extrema kostnader och enorm våldskriminalitet. Den typen av konstruerade massiva folkförflyttningar från andra sidan jorden hade inte existerat i ett nordiskt ak-samhälle och även om det hade gjort det så hade inte min plånbok blivit lidande och jag hade också kunnat beväpna mig och försvara min mark, min egendom och mig själv och min familj.

   1. @ Tommy

    I ditt förra svar i tråden skrev du uttryckligen att både välfärdsstaten och andra människors rörlighet var problemet.

   2. Jag betraktar inte ”fri rörlighet” på samma sätt som dig. Det råder ingen fri rörlighet för Albanligan och Syrianska maffian på min egendom. Men du är väl nöjd med sakernas tillstånd idag då, irakierna och somalierna har ju rört sig fritt upp till Sverige och kommer naturligtvis under alla samhällsomständigheter respektera negativa rättigheter och koncentrera sig på fredlig frivillig handel och produktion. Det såg vi inte minst när Somalia var statslöst och landet förvandlades till ett högteknologiskt välståndssamhälle…

   3. @ Tommy

    Det var mycket kollektivisering och halmgubbar på en gång.

    Men det är intressant att du inte kan eller vill skilja på allmänt och enskilt.

 10. Hitman.

  Det är brukligt att anföra motargument om man menar att nån har fel och det är intressant att ditt inlägg är fullkomligt innehållslöst.

  Nu hinner jag inte snacka med dig mer, jag ska iväg och titta på kollektivistisk nationalstatsfotboll. 😀

 11. Nej invandrare är inte parasiter i utgångspunkt men de hamnar snabbt i ett parasitiskt system.
  Så svensk lönnebildning och anställningskydd gör artt ingen har råd att ta risken att anställa dessa osäkra kort till den lönen som de kan bidra med i början.

  Således är vi tillbaka till ruta 1)
  Politikerna (Parasiterna) skapar ett system som gör att många inte kommer in på arbetsmarknaden och kan börja bygga upp sig på lönestegen.

  Det medför att de snabbt har skapat en parasiterande underklass som är beroende av polikernas(parasiternas) allmosor. Politikerna får deras röster och parasit systemet är fulländat . Det enda som kan bryta cirkeln är en total smahällskollaps som kommer snart.
  Jag ser fram emot det.

  1. Socialdemokraternas (och andra socialistiska partiers) ”affärsidé” går ut på just detta: skapa en stor och permanent underklass, som sedan mutas med diverse statliga almosor. Gör det mer eller mindre omöjligt för någon i denna underklass att göra en klassresa uppåt genom skatter och regleringar och håll de fattiga passiva och underkastade genom löften om ”kollektiva” lösningar som genom staten ska dra upp dem ur sin underkastade position.

   Detta är givetvis en briljant affärsidé, å ena sidan lurar du dessa människor att du är deras beskyddare och välgörare, å andra sidan gör du dem totalt beroende av dig och tar effektivt kol på alternativa lösningar. Det är inte konstigt att det socialdemokratiska viruset rotar sig så djupt och är så svårt att bli av med, i mångt och mycket är det farligare än kommunism och fascism då det använder sig av list istället för enbart råstyrka för att förslava ett land.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *