O’Leary gör det igen

Det är alltid roligt att läsa intervjuer med Ryanairs VD O’Leary. Hans syn på företagande, entreprenörskap och vad konsumenterna vill ha är så vitt skild ifrån synen i Sverige. Senast nu i en intervju i SVD Näringsliv.

Själv har jag beundrat O’Leary extra mycket sedan hans tal på EU Innovation Convention 2011 som är ett fantastiskt tal om entreprenörskap som den skapande faktorn som bygger välstånd och politiken som något som bryter ner och förstör. Själv flyger jag sällan med Ryanair, jag är för bekväm och betalar gärna lite extra. Men det är fantastiskt att Ryanair finns för studenter och andra som vill åka bort billigt en helg. Ryanair har tillfört ett segement på marknaden och har gjort att alla har råd att resa oftare, vilken hjälte fantastiskt.

1 reaktion på ”O’Leary gör det igen”

  1. Jag är ingen blind supporter (viss kritik är självklart befogad), men en beundrare av Ryanairs överlägsna affärsmodell och strategiska tänk. Den smutskastning som Ryanair får motta i massmedia är tamejfan överväldigande, inte så konstigt när SAS inte orkar stå upprätt längre? Hade varit kul att få se en öppen och live diskussion om marknaden mellan flygbolagsjättarna och Ryanair. O´Leary hade nog sopat banan med dom, så som han gör på fältet och marknaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *