Varför jag är optimistisk

Jeffrey_TuckerStaten har i alla tider och på alla platser velat ha en befolkning som består av förtvivlade, dystra, hopplösa och nedtyngda människor. Varför? För att sådana människor inte gör något. De är förutsägbara, de går att kategorisera och påverka och de är i stort sett maktlösa. Sådana människor överraskar inte, de hotar inte att förändra eller destabilisera något. Detta är byråkraternas, plutokraternas och teknokraternas perfekta drömvärld. Det gör vägen tydlig och deras liv enkelt. Idag är precis som igår och imorgon – för evigt. Det är denna maskin som staten vill adminstrera över, en värld bestående av nedgångna och lydiga medborgare.

I motsats till detta står hoppet. Hoppet stör den rådande ordningen. Det ser allt som ännu inte existerar. Det ger löften om en annorlunda framtid. Det  leker med framtidens osäkerhet och vågar föreställa sig att ideal kan bli verklighet. De som tänker på detta sätt är ett hot mot alla regimer. Varför? För att folk som tänker på detta sätt slutligen kommer att agera på detta sätt. De står emot, gör uppror mot, och störtar det gamla.

Se dig själv omkring: vi ser framsteg överallt. Och vad betyder det? Det betyder att den mänskliga normen inte är foglighet. Folk kan inte tryckas in i statens mall i all evighet. Framtiden kommer att inträffa och den kommer att formas av de som vågar att bryta mot det dåliga, som vågar att säga emot, och som vågar ta risken att störta det som är för det som kan vara.

Jag insåg allt detta för några år sedan, och när du då ser dig omkring och ser hur makteliten är oförmögen att styra över dig, förstår du hemligheten bakom samhällsordningen. Det visar sig att de i slutändan faktiskt inte har kontroll. Det är då det blir roligt. Det är fantastiskt roligt att se de mäktiga falla från den tron de så gärna vill sitta i. Det är spännande att använda och inneha teknik som ingen i eliten någonsin har bestämt får existera. Det är häftigt att se hur marknaden – som ju bara består av människor som agerar med en vision om framtiden – konstant överlistar de arroganta planerarna som vill frysa historien, kontrollera våra sinnen och förstöra vår värld.

Att utmana dem är så enkelt: föreställ dig bara en framtid som är bättre än nutiden. Du blir omedelbart statens fiende, och du börjar älska varenda minut av ditt liv.

4 reaktioner på ”Varför jag är optimistisk”

  1. Med en sådan här artikel blir det väldigt tydligt hur folk vill ordna framtiden i något bättre. Den största massan vill ordna en bättre framtid genom att skapa mer byråkrati, lagar och regleringar. De lilla massan – om den ens kan kallas för en massa – vill göra precis tvärtom.

    Det jag ser med den stora massans vilja är att den oundvikligen kommer att leda till stort våld i form av stora upplopp eller krig både inbördes och med andra länder.

  2. Trevligt att läsa optimistiska perspektiv men jag kan tyvärr inte instämma i att det i verkligheten ser så optimistiskt ut. Svenskarna är lata, likgiltiga och genomindoktrinerade, varför liberalism och frihet bör ha liten chans att nå genomslag ens under kommande tiders svårigheter då det s k välfärdssytemet brakar samman, fattigdomen ökar, konflikterna tilltar m m.
    Hoppas på motsatsen förstås; en sund omvändning och utveckling från detta inhumana samhälle.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *