SVT på det glada 80-talet

Screen Shot 2013-07-26 at 16.59.20Ibland kommer det ju bra saker även från SVT, till exempel Öppna Arkivet där man kan se en massa gamla godingar från 1900-talet. Ett litet guldkorn är Tekniskt Magasins Japan-special från 1981 där man besöker Japan och förundras över hur märkligt det är. Det ger en fascinerande inblick i hur samhället, tekniken, ekonomin och mentaliteten såg ut i både Japan och Sverige för 30 år sedan. Väldigt intressant dokumentär i sin egen rätt. I synnerhet den andra delen ger en fascinerande inblick i Japans maniska 80-talsbyråkrati och även svensk statstelevision från samma decennium, med ständiga anmärkningar på hur det ena och det andra i Japan minsann aldrig skulle tillåtas av ”de svenska skyddsombuden”. God underhållning!

Del 1
Del 2

1 reaktion på ”SVT på det glada 80-talet”

  1. Suveränt! Stort tack! Bergsten mkt bra i sin presentation och sitt tal.
    Japan upphör aldrig att fascinera och nutidshistoria här i klippen.
    Tack igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *