Fåtalet vettiga röster i MSM

Endast ett fåtal röster i media talar ”sanning till makten” (och sanning om makten). Glenn Greenwald är en sådan frisk fläkt, som alltid är en fröjd att läsa. Att Edward Snowden valde att kontakta just Greenwald om NSAs övervakning (se morgondagens artikel här på mises.se) är inte konstigt. En annan sådan röst är Cenk Uygur, som tidigare blev utslängd från MSNBC, som här kommenterar friskt på medias hantering av Edward Snowden:

 

7 reaktioner på ”Fåtalet vettiga röster i MSM”

 1. Cenk Yugur och The Young Turks tillhör en sorts vänster som inte verkar vara särskilt vanlig i Sverige; De är knivskarpa i sin kritik av saker som övervakningssamhället, kriget mot droger (åtminstone marijuana), USA:s militarism osv, men när det gäller andra frågor blir det kortslutning och misstron mot statens förmåga eller rentav intresse av att lösa problem är som bortblåst.

  När vänstern i Sverige yttrar sig så vet man åtminstone vad man kan vänta sig; ingen blir förvånad när de står på barrikaderna och kräver könskvotering, 10% marginalskattehöjning, tvångsfördelad föräldraledighet och livstids försörjning av konstnärer som inte skapat något av värde de senaste tre decennierna. Man vänjer sig. När Cenk Yugur, Jon Stewart och gänget vädrar sina åsikter så blir jag antingen glad eller förbannad eftersom de har en sådan enorm plattform och kanske 20% vettiga åsikter. De bidrar till att göra det politiska klimatet i USA än mer skruvat och idiotiskt.

  1. Visst är det så. De är i ganska stor utsträckning sociala libertarianer medan de håller fast vid sin etatismsocialism vad gäller ekonomiska (och andra) frågor. Fast de är underhållande – och det är skönt att någon uttrycker åsikterna i media så oförvanskat och klart. Och, när allt kommer kring, vem på teve kan man hålla med till 100%?

 2. Intressant citat som visar hur cancern i media nu är total.

  ”CENK UYGUR: I got pulled in, and they told me, ”Hey, listen. We were just”—or, it was actually one specific person, the head of MSNBC. He said, ”I was just in Washington, and people in Washington tell me that they’re concerned about your tone.” I was like, ”Whoa!”

  Staten är oroad över ditt tonläge alltså.
  Skrämmande.

 3. @ Jon

  Det är den svenska vänstern som är mer speciell, än den amerikanska. Det är p.g.a. folkhemmets rödbruna röra och de nära förbindelserna som uppstod tidigt mellan arbetar-, nykterhets- och frikyrkorörelsen, vilka tillsammans kom att utgöra grundpelaren för den svenska demokratin.

  I de flesta andra länder har de två sistnämnda rörelserna spelat en väldigt blygsam roll.

  På så vis kom den svenska vänstern tidigt anamma den puritanska skötsamhetsideologin, liksom högerns traditionella vapen såsom flaggviftande, hurrande för fosterlandet, kungatrohet och försvarsvilja.

  1. Halsinger du blandar högt och lågt.

   ”rödbruna röra” Dålig Carl Bild Kopia- Det ska utalas RRRöoodgrrrrönrörrra.

   Om sossarna var det röda så skulle alltså ”nykterhets- och frikyrkorörelsen” vara det bruna????

 4. Ok då är jag med. Intressant koppling med folkhemmet och folkgemmenskapen.

  Även intressant att socialdemokraterna 1932 via Per Albin Hanson jobbade för att:

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Folkhemmet
  ”Per Albin Hansson menade att en av demokratins viktigaste uppgifter var att ”ta död på klassandan”[7], (dvs. även överklassens) till förmån för ”medborgarandan”, inkluderande värden som ”omtanke”, ”rättvisa”, ”solidaritet” och ”humanitet”.”

  Det är alltså ingen slump att Jimmie Åkesson citerar Per-Albin Hansson. De ligger antagligen ideologiskt väldigt när varandra.

  Man skall även vara medveten om att korporativismen var den ekonomiska motorn i fascismen. Korporativismen står extremt stark i Sverige via salsjöbadsandan och borgarnas modell att sälja ut offentliga tjänster(skattepengar) till privata bolag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *