Joakim Kämpe intervjuad av The Libertarian

Under gårdagen blev Joakim Kämpe, redaktör på Mises Sverige, intervjuad av Keir Martland för den engelska webb-tidningen The Libertarian.

Keir ställde bland annat frågor om Sverige, Mises Sverige och Instituto Mises Hispano, Mises och Hayek, incidenten förra året med ESFL.

Resultatet finns att läsa här.

8 reaktioner på ”Joakim Kämpe intervjuad av The Libertarian”

 1. Jag såg att du skall gifta dig. Stanna fri broder, packa väskorna och låt vinden bära dig :-D.. Dessa tunga kedjor, detta ursprung till regering. Sista chansen att vara fri min vän :-D.
  Fast det är ganska trevligt ibland, dom är lustiga dom små liven :-).

  Annars en trevlig artikel, Jag tror den där bussresan blir klassisk någon gång. När helst den kommer på tal blir beskrivningen genast väldigt mer blidlig. Ni gör något bra här på mises.se.

  Jag har hört storyn om Hoppes bok som blev för mycket. Jag har inte riktigt koll på vilken det är men det är sommar vilket leder till tid, energi och ljus att läsa något nytt. Så vilken eller vilka böcker var det som inte passade?

  1. Haha tack för rådet, men låter nog beslutet stå fast 🙂

   Det var ingen specifik bok av Hoppe som blev bannad, utan det var Hoppe som person som var, och är, persona non grata på grund av sina åsikter. Således gäller det allt han skriver, så du kan välja vad som helst som han skrivit egentligen.

   Democracy är, precis som Anton skriver, att rekommendera. En mycket bra och radikal bok. Andra tips är ”A Theory of Socialism and Capitalism”, som är Hoppes enda riktiga bok (dvs. som inte är en artikelsamling), ”Ethics and Economics of Private Property”, samt den senaste som heter ”The Great Fiction”.

 2. Anton Johansson

  Jag skulle gissa på Democracy: The god that failed. En bok jag verkligen kan rekommendera.

 3. Anton Johansson

  Ska nämnas att det var incidenten med ESFL som fick mig att få upp ögonen för Hoppe. Innan var han bara ett namn för mig och jag var en godtrogen klassiskt liberal/minarkist. Man får väll tacka de för att de intresserade mig för Hoppe och det ledde vidare till Rothbard. *Person A’s texter/böcker är farliga = så bra publicitet som det bara går.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *