Vad i henvete?

Ibland finns ingen hejd på stolligheterna. Det moderna samhällets tyckarelit, som ofta av PR-skäl anser sig ”förtryckt” (förryckt är nog ett lämpligare ord), har nu gottat sig med skattepengar och fått frihet till frispel. Och de tar givetvis tillfället i akt.

Den något kufiska onlinetidningen Fria Tider rapporterar, med hänvisning till mer tillförlitliga (?) NRK, att en ”nordisk expertgrupp” under en tid har levt av skattemedel för att försöka överträffa sig själva i stolligheter. Slutsatsen? Att man bör förbjuda kritik mot den radikala feminismen på samma sätt som man redan förbjudit ”hets” mot ”folkgrupper”. Att kritisera (hetsa) dem som med SCUM-manifestet i ena handen och en välslipad kniv i den andra argt fräser slagord om utrotning av alla män är förstås ett problem i det moderna, jämlika samhället.

Som förtryckta måste man ju givetvis ha rätt att göra något åt saken. Som t ex att förbjuda vissa åsikter som man inte tycker om. För en öppen debatt förlorar ju givetvis just de ljusskygga elementen på, så det är bäst att förbjuda debatten. Och i jämlikhetens namn med lag göra åsikter olika värda. Låter ju som en ypperlig lösning.

Läs om detta enastående feodala påhitt här samt på NRK.

61 reaktioner på ”Vad i henvete?”

 1. Och Janne Josefsson fick skäll för att han påtalade att det finns fascistiska inslag i dagens feministiska rörelse. Kanske vill man nu då få bort Jannes åsikter genom att lobba för fascistiska lagar som kriminaliserar hans åsikter?

  1. Fria Tider är högerextrem enligt svenska vänstern och svenska liberaler av Folkparti-typ. Vet inte om man ska ge dem rätten att definiera och brännmärka hur som helst.

   Jag brukar läsa Fria Tider för att de ofta har intressanta nyheter. De är högerextremister på samma sätt som Pat Buchanan och Paul Craig Roberts är det i en svensk kontext.

 2. Kaptenen, det var precis något åt det hållet jag syftade med ”kufisk”. Jag är inte helt uppdaterad på vad Fria Tider är och enligt wikipedia-artikeln om tidningen har de dragningar åt libertarianism (men det är mer än jag själv vet). Därav min beskrivning av den som den ”något kufiska”.

  Men oavsett om du har rätt eller inte så verkar rapporteringen i just den här artikeln hyfsat trovärdig. Detta genom länken till NRK, vilket också är anledningen till att jag även i blogginlägget länkade dit. Oavsett om Fria Tider är seriösa och trovärdiga eller ej, så är nyheten intressant.

 3. Ska det bli kriminellt med ojämlikhet så ska det bli väldigt intressant att se hur de ska motivera skolbetyg och intagningar till högre läroanstalter samt hur det ska gå med anställningsintervjuer. Alla är sorteringsförfarande för att klura ut olikheterna mellan elever och arbetssökanden.

  Bara att driva ett företag måste anses som ojämlikt. Kanske en lag inte går genom Riksdagen eftersom det på något sätt måste finnas en motivation om hur politikerpensionen ska vara ojämlikare än andra medborgares pensioner.

  Det bästa är väl att alla vinner OS-medalj och ingen idrottare behöver åka hem ledsen.

 4. Äh, dra något gammalt över dig, Kaptenen. Om det inte vore för att ni libertarianer är så obetydliga i Sverige så skulle ni också stämplas som högerextremister av Expo och gänget.

 5. Fascism brukar kallas högerextremt av typ Expo, så att få in libertarianer i den gruppen blir väl ideologiskt väldigt svårt om det skulle argumenteras sakligt om det, eller? Jag tror inte Expo skulle vara så korkade att de gav sig in i en sådan diskussion. Men vem vet.

 6. Ostjesus! Hur mycket dynga ryms det i statsreligionerna? Gränslöst mycket!

  Jag funderar allvarligt på att diktatur införs i EU inom tio år, om vi inte lyckas sätta stopp för alla galningar. Kollade nyligen vad jag beräknas få i pension från staten (de ca 12 % de dragit sedan jag började rånas för ändamålet. Det är mindre än en Somaliepensionär får idag.

  Jag skulle ha haft ca 4-6 Mkr på mitt ett eget motsvarande pensionskonto, och nu har jag inget på det. Bara ett ”löfte”, som aldrig kommer att infrias. Då kan jag fråga mig, vad göra? Tja, man kan alltid se till att hamna i fängelse, och då får man det bättre materiellt än minimipensionen för en svensk. Visst, rörelsefriheten starkt beskuren. Standarden i fängelserna kan också sjunka i takt med att allt fler utlänningar ska prioriteras att fortsätta snylta… Dock är majoriteten i fängelse utlänningar, så det lär ta emot för staten att försämra för utländska mördare, våldtäktsmän, etc…

 7. Men totalt sett unken sida den där fria tider, pinsamt urval av nyheter där man konsekvent ger stort utrymme för negativa nyheter som berör invandring, etnicitet och religionen islam. Feminismen (m.fl.) är sådana här typer ofta avundsjuka på för de får öppet och ofta använda hatiska ordalag och gärna etatistiska lösningar på sina upplevda problem.

 8. Markus Nordstrand

  Måste slå ett slag för Fria Tider. Det är en relativt omogen sida – på så vis att den inte grundar sina artiklar på en konsekvent teoretisk bas. Den slirar sig fram mellan de renodlade socialistiska medierna med nationell inriktning som t.ex. nationell.nu och Realisten, och pseudonationalsocialdemokratiska Avpixlat och andra SD-främjande avarter, som av någon outgrundlig anledning alltid promotar renodlad sionism.

  Fria Tider ser sig själva som paleolibertarianer och har alltid haft ett gott öga till Ron Paul.

  Personligen har mitt politiska uppvaknande skett i flera stadier, varav Fria Tider fyllt en viktigt funktion, vilket slutligen lett mig till Von Mises och min nuvarande kvällslektyr; Human Action.

  Jag skulle vilja påstå att det är onödigt att använda öknamn på Fria Tider, bit inte den hand som föder dig.

 9. Själv läser jag inte så mycket på Fria Tider (FT), så att jag har en klar uppfattning om sidan. Till skillnad från Jonas Ek (givetvis) tycker jag nyhetsurvalet inte alls är dåligt, utan en bra motvikt mot etatisterna i PK-media. Jag har förvånats över att många kommentatorer som är antistatliga.
  Kampen mot islam och islamister är minst lika viktig som den mot staten! Så lätt för en gammal anarkist som jag, att det är självklart. Liksom det är självklart att vara motståndare mot att utländska snyltare släppts in i sådana horder, som redan skett.

  Vad kostar de utländska snyltarna i skattepengar? Det senaste jag sett är 110 Gkr/år, och det betyder 20-30 kkr/år för en genomsnittlig skattebetalare. Läs vidare här: http://snaphanen.dk/2013/03/11/invandring-och-morklaggning/

  För dig som inte tål FT och Avpixlat, rekommenderar jag att läsa pseudonymen Julia Caesars krönikor på snaphanen.dk. Börja med vilken som helst och välj härifrån: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/- Jag rekommenderar den senaste att börja med.

  Hon är överlägsen alla PK-journalister och kommentatorerna ligger inte sällan en eller två tiopotenser över i kvalité de två andra nämnda hemsidorna…

 10. Om man nu ska blunda för att höger- och vänsterskalan är olika grader av socialism och statism och därmed bara en illusion av valfrihet, så är Fria Tider rätt mycket åt höger ja.

  Även fast Fria Tiders urval av nyheter är *mycket* selektivt så har dom generellt sett trovärdiga artiklar, men att de sprider hat som alla andra _______-ister är rätt tydligt. Jag skulle ändå säga att feminister och statister i många fall klår Fria Tider när det gäller att sprida hatisk och totalitär ideologi.

  Jag kan känna sympati för de som dras till sidor som Fria Tider då många trots allt bara vill slippa bli rånade av staten för att betala för en massinvandring som dom inte vill ha, och som dessutom är ett totalt misslyckande. Tyvärr blir deras ilska missriktad mot invandrarna på grund av sidor som Fria Tider. Invandrare är trots allt inte problemet och inte heller Islam. Staten är problemet.

  För feminister kan jag däremot inte känna någon sympati, för där handlar det inte om att dom vill slippa bli rånade eller förtryckta av staten. Där handlar det om att dom själva vill råna och förtrycka med stöd av statens monopol på våld för att påtvinga sin ”jämställda” värld på alla andra.

  Och Göran, när det kommer till sakliga argument får du kolla någon annanstans än hos Expo, för där kommer du inte hitta annat än statligt sponsrad ideologi. Allt och alla som ifrågasätter deras ideologi sätter dom gärna en stämpel på, vare sig det är ”rasist”, ”högerextrem”, eller ”anti-semit”. Det spelar inte så stor roll vilken stämpel dom väljer, och inte heller om det faktiskt är sant. Det är trovärdigheten dom vill skada.

  När väl Ludwig von Mises-Institutet i Sverige vuxit sig större och dess idéer börjar spridas till en större publik kan säkert högerextremist-stämpeln komma, för vad kan vara värre i Expo’s ögon än att vara intolerant mot själva staten?

 11. Hm…rapporten har ju ställt upp vad de föreslår i punktform, och på första punkt står det:

  1. Antifeminist threats and harassment must be made illegal
  We recommend that the Nordic governments ensure that threats and harassment on the basis of gender are made illegal. Hate speech online must be persecuted similarly to hate speech in other public spheres. Laws regulating online hate speech are currently not in place in all of the Nordic countries.

  Nu är frågan, menar de verkligen att folk som säger att det inte finns några strukturer som främjar män på bekostnad av kvinnor skall uppsökas av staten och bestraffas? Det verkar inte som det. Det verkar som om de säger att just antifeministiska hot och trakasserier skall göras olagliga, alltså just den typen av hot och trakasserier. Vilket de redan är.

  Så, de skulle ”bara” kunna vara ute efter att göra en massa vaga påståenden, kanske för att göra sin rapport känd. Om de dessutom ganska snart påpekar i media att Fria Tider och NRK har tolkat de helt fel, så kan de möjligtvis ha haft i baktanke att se till att deras egen sida känner sig missförstådda av näthatarna.

 12. Daniel:

  I Expos ögon kan det mycket väl vara värre att vilja använda den heliga staten till att förhindra immigration till din grannes mark som tex samtliga högerextrema skriver under på, som för övrigt oftast bäst kan beskrivas som nationalistiska socialister.

  Misesinstitutet ses nog mest som harmlösa eftersom de inte vill använda det, i många ögons, ”enda” verktyget för förändring som de flesta tror måste användas för att lösa diverse ”problem” vare sig det är underlätta eller försvåra för immigration.

 13. Daniel West! Du har nog rätt om att Expo bara vill stämpla och då spelar det nog ingen roll vad och vem de anklar och om de har rätt eller fel.

  Min tanke var bara att om man vill misskreditera någon som kan försvara sig långt bättre än den som anklagar så får man problem och det kanske är så att man inte vill ha de problemen.

 14. Fria tider är väl en alldeles ypperlig tidskrift jämfört med gammelmedia.

  Jonas Ek. Du har inte förstått det hela. Det är staten som importerar 90+% av de icke-vita, eller åtminstone möjliggör deras migration hit genom dina och mina skattepengar. Utan staten: ingen icke-vit massinvandring. Hur många Aschmeds från Mellanöstern eller Mustafas från Somalia skulle ha råd att flytta till vår del av världen om vi var fria? Om man förespråkar någonting som försvårar och minskar icke-vit invandring så är man rasist! Libertarianer är helt klart rasister i Expos och övriga PK-elitens ögon.

  Att vara antirasist handlar i dagens västvärld inte om att vara emot folk som vill förtrycka andra raser. Att vara antirasist handlar om att vara ANTIVIT. Hur ofta hörs det gnällas om att Japan är för japanskt och asiatiskt?

 15. Laissez faire-liberalen David Irving är väl allmänt känd som högerextremist och allt möjligt eftersom han ifrågasatt den officiella historieskrivningen angående tyskarnas krigsbrott under WWII. Inte ifrågasättande av att de gjorde bestialiska saker, men ifrågasättande av rimligheten i 6 miljoner judar gasade i gaskammare. Dock verkar Irving visserligen vara litet av en skummis (se förtalsrättegången i London som han förlorade där det bl a kom fram att han medvetet felöversatt något tyskt dokument) men det är ju skitsamma. Han är uppenbarligen inte fascist utan snarare minarkist.

 16. Och kolla bara på USA. Där försöker grupper som ADL och SPLC och liknande pack stämpla konstitutionalister och andra libertarianer som högerextrema och ”hategroups” osv hela tiden. Tea Party är väl det nya NSDAP om du frågar en riktig Obama-”liberal”.

 17. Fria Tider publicerar många bra artiklar. Bland annat så publicerar de artiklar här ifrån och även ifrån mises.org. De har definitivt en österrikisk syn på ekonomi. Detta borde väl ändå vara ett plus jämfört med gammelmedia? Fria Tider fyller definitivt en funktion då de publicerar material som gammelmedia inte publicerar. Som ett exempel kan vi ta de fyra män som brutalt sparade ner en gravid kvinna i Köpenhamn. Fria Tider publicerade som enda svensk publikation bilderna (dansk press publicerade bilderna) ifrån övervakningskameran ifrån bankomaten. Väktarna som senare i Malmö grep två av männen angav som anledning att de hade sett bilderna i just Fria Tider… Varför inte svensk media skrev eller publicerade bilderna kan ni räkna ut själva.

  Alternativa nyhetsförmedlingar fyller en stor roll i Sverige och det borde väl denna site om något var ett bevis på. Utifrån sett så kan ni räkna ut vad denna site kallas inklusive dess läsare. Kufiska människor på marginalen. Speciellt viktigt är det i ämnen som inte debatteras på allvar i svensk media eller i debatter där det bjuds in fyra personer som tycker likadant (med vissa nyanser). Ekonomi och invandring är två sådana frågor.

  Man kan bli upprörd personligen över att Fria Tider publicerar mycket material mot mångkultur och islam. Jag kan dock lugna med att man inte behöver vara så orolig då alla andra publikationer i Sverige publicerar material som pekar på motsatsen.

  Så jag tycker inte man ska vara så snabb att döma Fria Tider. Har jag läst och granskat allt de har skrivit? Nej, men det har knappast någon annan här gjort heller.

  1. Även avpixlat skriver mycket bra. Speciellt de signerade artiklarna från Stefan Forsell och Mats Dagerlind. Stefan Forsell har idag en väldig bra artikel om abstraktion och PK som alla programmere enkelt kan förstå.

   Även avpixlathar en bias att skriva illa om invandrare, men jag håller men de balanserar övriga media.

   Jag som läsare får större helhet av att läsa …
   avpixlat
   fria tider
   flashback

   Sedan så går jag in och läser svd.se och dn.se när jag vill veta vilken bild staten vill förmedla om Sverige och världen.

 18. Nils

  Jo jag förstår men jag håller inte med dig. Nej jag har inte missat att staten försörjer många immigranter när det väl har kommit hit, så råd att ta sig hit måste de även ha i dagsläget antar jag. Men vad gör man inte för att fly en krigszon, de som har lyckats komma hit har väl lånat pengar eller sålt allt de har.

  Det kan mycket väl vara så att fler immigranter skulle kunna försörja sig här om vi skulle ta bort staten så bidragen behöver inte alls öka på mängden immigranter snarare försvåra och förvärra det ekonomiska läget vilket särskilt drabbar immigranter.

  Men för att förtydliga du är alltså för att försvåra och förhindra icke-vit immigration, så om vi säger hypotetiskt att frihet ökar den icke-vita immigrationen skulle du vara emot mer frihet då?

  Joakim:

  Ja visst ska man inte stänga dörrarna för intoleranta, trångsynta människor och dess media, jag är övertygad om att även de kommer till insikt tillslut men jag tycker att det blir fel när man är så diplomatisk att det gränsar till sympatier.

 19. Appropå högerextremism.
  De flesta kommentatorerna här och även en del av artikelskrivarna har samma politiska syn som Oklahomabombaren Timothy MC Veigh.Snart kommer väl något liknande hända även i Sverige

  1. Sven vi här även samma kön som Timothy så då är ”guilt by association” 100%.

   Nu är det som så att det finns inga terrorister som är sanna libertianer till skillnad från socialister som utbildar terrorister på löpande band.
   Man kan säga att liberalismen och konservatimsen är den enda ideologierna som inte fostrar stora kvanta av terrorister.

   Kan inte du som är rädd för terrorister komma tillbaka när du har sållat ut alla libertianerna ur denna lista av aktiva terrororganisationer:
   http://www.start.umd.edu/gtd/search/BrowseBy.aspx?category=perpetrator
   Samtidigt så kan du räkna ut hur många av dem som är socialister och islamister.

   En sammanställning av libertianska terrordåd sedan 1970 vore bra med.
   http://www.start.umd.edu/gtd/search/BrowseBy.aspx?category=date
   Samtidigt så kan du räkna ut hur många av dem som är socialister och islamister.
   mvh
   Per

  2. Du skulle kunna skriva precis samma sak om vilken politisk syn som helst. Kom igen med lite åsikter om vad artikelförfattar och kommentator har fel enligt din syn att se på saken.

 20. Sven
  Läs lite filosofi, synnerligen argumentationsanalys så kanske du inser vad du gjorde för argumentationsfel.
  Hoppas du lär dig något och får en mer nyanserad bild av verkligheten.
  Live long and prosper =)

 21. Jonas,

  Nej. Jag är alltid för frihet såklart =) Men jag tror bestämt att en utomvästlig massinvandring skulle vara omöjlig i ett fritt samhälle. Det tror jag också att våra ”fiender” tror. Alltså är vi i deras ögon rasister.

  1. Härligt, då blir det spännande att se hur det utvecklar sig sen, jag är som sagt av en annan uppfattning 🙂

 22. Jonas Ek
  De som kommer hit har inte ”flytt krigszoner”! Det är i vart fall ovanligt. Hela Irak är inte en ”krigszon”.

  Bland de ca 5% av invandrarna som beviljats asyl, återfinns krigsförbrytare som fått asyl bara därför att de riskerar dödsstraff hemma för sina grova brott. Eller för att de i förhör med Ministry of Truth (Migrationsverket) har lyckats svara rätt på alla frågor om sexuell läggning, hälsotillstånd, politiska åsikter, släktskap, minoritetsskap o.s.v. Reglerna är helt åt he-te.

  Det är utvandringsländernas medelklass som kommer hit. Man förfalskar ett papper och ”blir anhörig” till nån som redan kommit hit och då får man uppehållstillstånd automatiskt, t.s. från asyl. De som har råd att att själva ta sig hit eller skicka sina barn och sjuka åldringar hit för att de får bättre vårdskolaomsorg här (trot om ni vill, men det finns ännu värre än här!) De som vill arbeta upp sig åker ju inte till skatte-Sverige, de åker snarare till New York. Så förutom en och annan som hamnat vilse, så får vi mest bara de som utvandrar p.g.a. att de vill ha bidrag. Och i värsta fall för att vi inte bestraffar brott i det här landet. Vi har världens värsta invandring.

  1. Nej du, Irak är en bra bit ifrån ett fredligt ställe att vara på, minst hundratusentals människor har dött där sen senaste kriget inleddes 2003 och människor fortsätter att dö och skadas där.

   Självklart är det ju de med medel som kan fly och folk gör väl vad som helst för att slippa skiten på diverse tråkiga platser i världen.

   Och jag tror iofs att många kan få för sig att sverige är ”bättre” än usa, särskilt de från irak, somalia, afghanistan och iran 🙂

   1. Cirka 900.000 människor har dött i Sverige under samma tid. Farligt att leva i Sverige.

 23. @Jonas Nej men vad som är ”intoleranta, trångsynta människor” är något väldigt subjektivt. Trots allt skulle människor i ett fritt samhälle välja att leva i både mångkulturella samhällen, helt vita, svarta, judiska, muslimska osv. Jag ser inte något problem med någon av varianterna och jag tror inte det handlar om att någon ska komma till någon insikt utan snarare att vi alla har olika preferenser hur vi vill leva våra liv. Detta blir extra tydligt i dagens samhälle där dessa preferenser krockar istället.

  1. Absolut och jag delar gärna med mig av min subjektiva åsikt! 🙂

   Nej jag skulle väl inte heller säga att det uteslutande är ett problem utan mer sorgligt när folk väljer att leva i kulturellt homogena samhällen vad nu de än må bestå av.

 24. ”Irak” är inte en plats. Det är som att baka ihop Malmös värsta förort med ett lugnt villaområde i Vellinge bara 12 km därifrån.

  Jag har inget emot att vem som helst flyttar dit de vill av vilken anledning de vill. Hotad eller inte. Jag ville bara upplysa dig litegrann om motiven som ligger bakom dagens så kallade ”flyktinginvandrare”, med anledning att du antydde att den skulle ha nånting att göra med att ”fly”, vilket det inte har alls, annat än i sällsynta undantagsfall (en bråkdel av de 5% som får asyl, vill jag påstå).

  Med eller utan skattefinansierad s.k. ”välfärds”stat så tror jag ändå inte att rätt åtgärd är att minska invandringsmöjligheterna. Eller förhöra de ankomna djupare och tro ännu mer på deras mutade hemlandsbyråkraters förfalskade papper. Eller kolla deras legitimationer på gatan. Jag tror inte att mer av samma kan lösa problemet.

  Det är tvånget att finansiera andras bidrag som måste slopas, inte rörelsefriheten. Utan bidrag skulle vi få en välståndsskapande invandring. Bidrags- och straffrihetssamhället får sig däremot ett väldigt destruktivt utval av alla i världen som har råd och vill bosätta sig nån annanstans…

  1. Nåväl vi har olika syn på människors motiv för att emigrera kan vi säga och även gällande stereotypen irak antar jag i viss mån men trots det är vi helt överens om att det är tvånget som är det skadliga i sammanhanget!

  2. Eftersom staten under ca 40 år släppt in i snitt 20 ggr fler än rimligt, borde den konsekvensens namn stänga gränserna för snyltarinvandring i 800 år, och att få/tvinga majoriteten snyltare att flytta hem igen. Det är att huvudsakligen göra tvärtom, än mer av samma.

   Invandringsmöjligheten ska inte försvinna, utan snyltarinvandringen, vilket är en annan sak. Om Reinfeldt & Co hade som verkligt mål att rädda pensioner etc med invandring skulle de inte massimportera bottensatsen, utan satsa på kineser, om inte vita duger.
   Vi har redan hög arbetslöshet, varför öka på den med onödiga utlänningar? Sjukvården är dyr och undermålig och då ska alla icke.vita i världen få gratis sjukvård, även som anonyma.
   Man har länge känt till att lågkvalificerade svenskar har svårt att få jobb, så varför släppa in oduglingar/latoxar som knappt kan ta hand om sig själva? Invandringspolitiken är världens mest extrema, så att den lätt klassas som sinnessjuk.

   Sverige = Paradiset för krigsförbrytare, terrorister och andra kriminella. Med erbjudandet: ”Hur gammal vill du vara, varifrån vill du komma och vilket namn vill du ha?!” Är det oemotståndligt för dessa grupper och anrikas i just Sverige. Fortsätter det så, lär det inte dröja länge innan vi få söka visum för att ta oss till alla civiliserade länder.

   Har ni sett dagens floskelinlägg av regeringen, ”resultatet” från deras inkompetenta ”Framtidskommission”; Välfärd måste mätas på nya sätt?http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/valfard-maste-matas-pa-nya-satt_8031334.svd
   Undrar om inte Reinfeldt är en fullfjädrad psykopat?

 25. F.ö. är massinvandringen till Sverige extremt MONOkulturell (inte alls MULTIkulturell). Invandringen domineras jättestort av muslimer från Mellanöstern och Nordafrika, den s.k. MENA-regionen. Det är en region som blomstrade under antiken men som sedan över tusen år har likriktats kulturellt genom invasion och ockupation.

  Jag ser liksom inte så många mongoler, brasilianskor, eskimåer och tibetaner på gatorna. Bara huckleklädda kvinnor som inte får prata med eller röra någon. Massinvandringen är kulturellt extemt monton, och enligt min åsikt från den allra tristaste och asocialt inåtvända intoleranta kulturen på hela jordklotet så vitt jag vet.

  1. Mellanöstern och nordafrika är de mest krigshärjade, fattigaste regionerna och med stor befolkningsökning därtill. De ligger ju lite närmare än mongolien, brasilien, grönland och tibet dessutom 🙂

   Jag är själv ganska allergisk till kulturbegreppet, egentligen är det ganska få saker som skiljer folk trots allt 😉

  2. Bra kommentar egensinnig.
   Självklart är massinvandringen av analfabeter från de områdena på jorden med mest mänskliga konflikter ett problem för Sverige på kort sikt

   Det som är positivt är att massinvandingen av analfabeter en gång för alla kommer att knäcka statens försök att stjäla produktionsresultat från produktiva individer.

   De individerna som kommer hatar och föraktar staten och är lojala mot klanen. De är experter på att inte betala skatt och att plocka ut max bidrag från staten.

   Sammantaget är detta positiva egenskaper och de kommer göra mera för liberalismen i Sverige än vad mises klarar av genom att informera.

   1. Så du håller inte med egensinnig om att det är en bemedlad medelklass som flyttar från relativt lugna områden?

    Och då tillhör du inte heller gruppen som tycker att de invandrade är ”valboskap” som älskar staten för alla bidrag och trygghet den ger 🙂

    Om sverige skulle liberaliseras av att ha experter på att inte betalar skatt och plocka ut maximalt med bidrag så skulle offentliga sektorn och politikerna orsakat det för länge sedan 😀

 26. ”Avskaffa staten” tycks vara somligas deus ex machina för alla problem. Ingen stat behöver föra den extrema invandringspolitik som svenska staten gör. Se bara på Finland, som sköter det dåligt, men fortfarande minst en 10-potens bättre än Sverige. Eller ta Australien eller Kanada. Olika stater kan vara mer eller mindre dålig, och Sverige är värst i statsklassen.

  Att alltid/oftast skylla alla problemen (t.ex. snyltarinvandringen) på staten, är inte så långt ifrån snyftvänsterns uppfattning om kriminella: Individen (den kriminelle) har inget/litet eget ansvar, utan det är socioekonomiska förklaringar.

  GLAD PÅSK!

  1. Nej extremt långt ifrån alla problem i vår existens har med staten att göra såklart!

   Staten är bara ett problem så fort någon ser en statlig lösning på ett problem! 🙂

 27. Så Jonas Ek. Om du satt på Titanci (staten) och såg att de styrde skeppet med berott mod mot isberget. Vad hade du valt; övertyga dem att gira styr-/barbord eller inget (eller svamla om att det är statens fel)?

  Jag har inget till övers för dem som tycker att det är bra att Titanic körs på isberget.

  Det sägs/skrivs att Reinfeldt i sina tidiga skrifter vill välfärdsstatens undergång och därför massimporterar utländska snyltare. För mig är det obegripligt att då välja den metod han valt, för gammelsossarna var ju på väg att göra det med färre utlänningar och huvudsakligen svenskar, så han borde väl ha låtit dem köra till dikets ände i så fall?

  I sällsynta fall blir jag konspiratorisk. Följ pengarna istället: Har Reinfeldt & Co ekonomiska intressen (förutom löner och absurda pensionsvillkor de beviljat sig själva) i det hela? Får de pengar från människosmugglingen hit och beviljade PUT, eller är de rent av de som är högsta hönsen i asylsnyltarindustrin? Är vi på väg mot en Kleptokrati?

  Skiten är helt absurd. Riktiga flyktingar kan behöva TUT och sedan återvända hem och i enstaka fall få PUT. Av de som släpps in är >95 % inte flyktingar, men får PUT och fort som f*n svenskt medborgarskap. Varför?

 28. Vad skulle man välja på titanic mellan att göra ingenting, samtala med kaptenen som har förberett att medvetet köra in i ett isberg eller svamla om att det är titanics fel..

  Ja har man de valen kan det ju vara trevligt med en pratstund med kaptenen innan kraschen, det här var ju innan man kunde sms:a iväg en sista hälsning till sina nära och kära 🙁

 29. Tålis:
  Jag tror så här: anledning att politikerna öppnade gränserna på 90 talet var för att svenskarna födde färre barn (av diverse anledningar). Och det hade varit väldigt dåligt för BNP. Tack vare invandringen så hölls lönerna nere och många invandrare konkurrerar om skitjobben. Om vi inte hade haft invandringen så hade staten tvingats till besparingar och omfattande liberaliseringar eftersom skatteintäkterna hade minskat. Även om invandring kostar så har det varit bra för BNP och skatterna och det är det viktigaste för politikerna. Att dom beskrev det som en solidarisk akt var bara en täckmantel. Nu hjälper inte invandring längre så då kom dom på arbetskraftsinvandring och nu det senaste att vi ska jobba till 75. Efter det vet jag inte vad som kvarstår. Allt för att staten ska slippa göra besparingar.

  1. Det fanns inte ens tillräckligt med ”skitjobb” redan då, så den förklaringen köper jag inte!

   1. Mer arbetskraft till förfogande leder till lägre löner och till lägre löner så finns det hur mycket jobb som helst. Och ju fler som arbetar desto större skattebas.

   2. Förresten, jag tycker inte om begreppet ”skitjobb”. De flesta ”skitjobb” behöver utföras och jag skulle aldrig kalla en städare/kassörska för skitjobbare, bara för att det inte krävs mycket för att utföra jobbet. Låg kunskap räcker för att utföra det som behövs.

    De verkliga skitjobben, finns i den ofantliga sektorn; inte minst i riksdagen och i regeringskansliet. Där kan alla talföra idioter få överbetalda jobb…

   3. Nä du har helt rätt om det och jag ber om ursäkt för det uttrycket. Jag har själv haft min beskärda del av ”skitjobb” och tänker själv inte på ordet i negativ bemärkelse. Hoppade själv av gymnasiet så jag är ingen akademiker.

 30. Tja, Jonas Ek du skulle välja att SMS:a?! Tyder på att du är ung, förmodligen en proselyt till den frihetliga rörelsen…

  Själv hade jag valt det fjärde alternativet (det jag inte skrev ut) om inte det självklara (gira) anammats: Kastat mig på rodret och styrt undan…

  1. Jaha så det fanns mer alternativ, finns det flera titanics och en värld utanför båten också?

   1. Självklart JE! Titanic var bara en liknelse. Klart det finns fler alternativ, de begränsas bara av vår förmåga att se de handlingsalternativ som man/vi kan se/finna.

    Om den liknelsen var bra eller dålig får andra bedöma. Försökte bara med den för att du skulle försöka förstå…

   2. Det var en värdelös liknelse, vad närmare bestämt ville du få mig att förstå förutom att du personligen skulle använda våld för att ta makten över staten?

   3. Det är ett svar jag/man i sämsta fall kunde få Bekänner att jag misslyckades!

    ”I rest my case” i ditt fall!

   4. Synd att du ger upp, fanns säkert andra som också ville höra fortsättningen på ditt resonemang!

 31. Dpn gick det inte att svara på, så jag skriver här då:

  Vår gräsmatta är ca 2000 m2 och behöver klippas varannan dag juni-aug, resten sköter vi själva. Vi står för självåkande stor (dubbla klippaggregat) gräsklippare, men inte med bensin. Vad är ditt anbud för att sköta gräsmattan, med antagande att du bor nära?

  Angående att det finns det hur mycket jobb som helst….

  Visst, men köpare och säljare måste komma överens. Tror någon att hantverkare A och B, som bytt tjänster betalt rånarskatt? Själv gissar jag på högst 2 % idioter…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *