Eritrianer i exil får betala ”tvångsmässig skatt”

Jag fick det här inlägget utav en av våra läsare:
”Såg du Rapport den 24/2? Det var ett riktigt humoristiskt inslag där man beskrev hur Eritreaner i Sverige var tvungna att betala 2% i skatt på sin inkomst till Eritreanska staten. En folkpartist intervjuades och var upprörd över hur hemskt det var med ”tvångsmässiga skatter”. Man kan ju inte annat än hålla med… Han har inte tänkt på att vi svenskar också är utsatta för det?”

Fredrik Malm jämför Eritreanska staten med att det är som att ett kriminellt MC-gäng eller maffian kommer att knackar på din dörr och ska ha pengar. Fredrik Malm har rätt, han har förstått det hela. Det enda som behövs rättas till är en liten detalj, detta gäller såklart alla stater inte bara den Eritreanska.

Inslaget finns att se här och börjar ca 12:25 in.

12 reaktioner på ”Eritrianer i exil får betala ”tvångsmässig skatt””

 1. Robert Sundström

  Den roligaste ursäkten som jag har blivit bemött med i en diskussion om skatter.

  ”Vill du inte betala skatt, ha då ingen inkomst.” *suck*

 2. Men, denna skatt är ju faktiskt ”frivillig” som jag förstår av inslaget. Ska man ha eritreanska ambassadens tjänster så måste man betala den tvåprocentiga skatten. Väljer man att inte utnyttja den svenska statens tjänster så kommer man bli MÖRDAD om man gör kvalificerat motstånd.

  Hur många gånger behöver man för övrigt översätta sina betyg och beställa personbevis? När man väl har nyttjat tjänsterna så kan de ju strunta i det.

 3. Permalänk: http://youtu.be/C7iCUqJellw

  Borde egentligen ligga hos usern/kanalen sovjetisk television (SVT) på youtube, men kan inte kontakta denne då jag inte finner den. Någon som vet?

  @Nils Dacke: Kollade på agendainslaget om detta och där sas det att de hotat med att släkt i eritrea kan råka illla.

 4. Brad. Jag tittade också på Agenda. Ja, de påstod att de blivit hotade ja. Men med tanke på att de stackars ”kulturberikarna” till och med hade försökt få fram bevis genom att utrusta en av de sina med en dold kamera så borde de ju kunnat frambringa bevis för sådana hot om våld. Det visade filmmaterialet från ambassaden säger egentligen ingenting mer än att de vill att han ska ha betalat skatten för att få personbeviset (eller vad det nu var han skulle ha), sedan klipps det snabbt av.

  Kan knappast vara en konst att få fram dessa bevis om det nu är så att de hotas med våld. Dessa hot måste ju rimligtvis antas genomföras via telefon eller brev eftersom jag finner det högst osannolikt att de skickar ut hotare som knackar på dörren och framför dem muntligen. Det luktar skit lång väg om denna story. Det handlar om att Eritrea inte är en ”bra” stat i svenska statens ögon, och att det ALLTID är synd om icke-vita invandrare.

 5. Man kanske borde utrusta sig själv med dold kamera (fast man får förstås använda den helt öppet om man vill, eller bara kopiera en broschyr) och besöka en handläggare på Skatteverket med frågor om hur man måste betala skatt i Sverige när man bor utomlands. Sensation! Vilket scoop…

 6. Hur funkar det när man som svensk bor i utlandet då? Ärlig fråga för jag har ingen aning.

 7. Nils Dacke
  Det har nånting att göra med Jordklotets fart runt Solen. Den är ungefär 100 000 km/timmen. 4320 och 8640 timmar är perioder som har speciell betydelse för de som vistas på platser.

  Skattebyråkraten vet dock inte mycket mer än det du påstår när du fyller i dennes blanketter, så det där med vem var och hur mycket när, det kan man flexa litegrann.

  http://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteinkomst/internationellt/arbetautomlands.4.2e56d4ba1202f95012080008352.html

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *