Propagandaministeriet har talat

Senaste nytt från våra fria och oberoende TV (i introt):

Deras metod var stöld, bedrägeri och mord. Sjörövare, kungar och erövrare la grunden för

[…]

Kapitalismen.

Ur arkiven:

Johan Ehrenberg uttalar sig, och säger att alla kriser och bubblor har att göra med att några få har väldigt mycket pengar och lånar ut dem.

Jaha?

Kommentarer överflödiga.

Tipstack Maximillian.

8 reaktioner på ”Propagandaministeriet har talat”

 1. Patrick Sellman

  Sånt här är inte bra att se för mig. Blir helt uppgiven, mest pga att jag känner igen detta resonemang från större delen av min omgivning. Generationer av indoktrinering och jag tycker inte ordet hjärntvätt är felanvänt har gett resultat.

  Lika mycket fattigdomsivrare som stora delar av miljörörelsen.

  Vad är det som gör att dessa annars relativt intelligenta individer inte ser sin egen del och makt i marknaden? Nej marknaden är något annat, abstrakt, ont och stort.

  Att det i själva verket är deras vurmande för staten som är förutsättningen för den korporativism som skapar denna ”råkapitalism”.

 2. Robert Sundström

  Usch, vilken nidbild av marknadssystemet. Jävla propaganda. Ursäktar mina ord. Jag finner inte tillräckligt med ord för att beskriva denna rationella ilska.

  För det första. ”Det egna systemet” som består av statsstyret är inte naturligt. Det finns inte för att det är bäst på något sätt. Det är baserat på ett föregående förtryckarsystem där några få styr, vilket fortfarande är fallet i dagens samhälle. Det är statsstyret som drivs av ignoranta besserwissers som sprider lögner med sina ännu mer ignorant media som tror att de förstår saker. Alla har blivit matade med samma lögner. Många av dem som blir politiker är drivna av social bekräftelse redan sedan ungdomsår. Så föds den till större delen ignoranta ”ärofyllda” politikerklassen.

  Det märks att dessa personer i filmen inte vet vad en transaktion innebär: att finna en situation där två parter vinner.

  Många vanliga människor tror också att pengar är en sak för sig. Nej, det är det inte. Det är en vara, liksom t.ex. olja, en leksak eller mjölk är. Att ett fåtal personer har mer pengar eller andra ”resurser” är irrelevant. De ska inte bli tvingade att ge upp pengarna till Staten för dess ekonomer säger ”de har mycket pengar och det är dåligt för samhället”. Det är inte ekonomin som det är fel på utan den statsstyrda ekonomin som långsamt faller ihop och drar alla med.

  Vanligt folk vet inte hur saker värderas. Visst kan jag hålla med om att vi ska hjälpa varandra, men vi kan inte ovillkorligt leva för varandra, under tvång. Det går emot naturen. Då faller vår förutsättningarna för vår existens. Kommunism fungerade inte just för det att det gick emot vår natur. Man måste få vara en rationalistisk egoist. Vill därför också påpeka att bara för att man är egoistisk är man inte ond. Detta med att egoism vagt framtås som fel är Newspeak.

  Jag vill se ett frivilligt samhälle och det får vi aldrig under någon form av förtryckande organsation som maffian eller Staten.

 3. Upphör helt med allt skapande.
  Packa det som packas kan.
  Förstör resten, så att parasiterna inte kan dra nytta av det.
  Och stick härifrån!
  En brutalt massutrotande socialism-islamism är nära förestående. Frånvaron av både försvar och rättsväsende pekar på att det slutgiltigt införs med en revolutionär kupp utan konkret förvarning, När det väl görs. Tänk dig själv som jude 1938, som t.ex. Mises i Wien. Det finns en anledning till varför det inte längre finns så många optimister kvar i hans släkte, de gick liksom upp i rök…

 4. En riktig intressant propaganda film som ska förklara vad marknaden är för de små oskyldiga barnen. Det skulle vara intressant att se vad som hände om man gjorde en presentation av staten med samma gäng.

  Jag är staten jag tar saker som barn har producerat med våld.

  Glidningarna från nationalekonomen till journalisten är riktigt snyggt gjord.
  Den keyanska nationalekonomen hade uppenbarligen inte en tillräckligt skev syn på bubblor utan här kommer journalisten belär de små barnen vad som skapar bubblor. Det är de rika(onda) som skapar bubblor alltså.
  Att staten sitter och trycker pengar och svämmar över marknaden med billig kredit och manipulerar räntan är alltså inte problemet.

 5. Patrick Sellman

  @Robert Sundström

  Egoism är det samma som att göra det som är bra för en själv. Det inbegriper inte automatiskt att det skall ske på någon annans bekostnad.

  Är det bra för dig att du fullständigt struntar i människorna runt omkring dig? Att göra det är ingen egoistisk handling. Det är antingen någon form av patologiskt beteende eller dumhet. Får tillägga att det går säkert att hitta situationer då det är bra för dig att strunta i alla människor runt omkring dig, en stridssituation t.ex men det går definitivt inte att generalisera om det.

  Snarare är det så att i de flesta sammanhang är det bäst för dig att bry dig om människorna runt omkring dig till ömsesidig nytta.

  Att använda ordet egoism som om det alltid sker på någons bekostnad är skulle jag vilja säga bara en del av den indoktrinering som skett och sker. Tjänar du mycket pengar betyder det automatiskt att du gjort det på någons bekostnad. Inte att du gör och har gjort mycket bra som kommer andra tillgodo i frivilliga transaktioner. Får tillägga att jag inte är så naiv att jag inte förstår att det finns folk som skor sig genom övergrepp mot andra. Inte sällan beskyddade av staten.

  Jag hoppas att människor försöker göra det som är bäst för dem så gott de kan och att de har förmåga att göra det långsiktigt i de flesta sammanhang.

 6. Patrick Sellman

  Man kan ju undra om journalisten ifråga är en av bolånetorskarna som varit med och byggt upp bobubblan med sina onödigt mängder pengar? Spekulerat i att bostadspriserna alltid skall gå upp?

 7. Per-Olof Persson

  Barnen var inte med under tiden 1986-90. Kreditexpansionen ledde till att människor köpte fastigheter för att tjäna på en senare prisuppgång. Priserna på hyresfastigheter steg trots att kostnaderna för att driva verksamheten översteg intäkterna.

 8. http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning/?tab=live&sida=1

  Inressant om hur rädda barnen använder sitt goda renome för driva fram mer socialism i sverige.
  Man ljuger helt sonika när folk har det för bra. Politikerna biter snabbt på betet.Troligen bör man nu ta mera produktionsresultat från folket. 240 000 barn svälter eller kan iallafall inte köpa senaste iphonen.
  Sanningen är inte så viktigt när man sitter på den goda sidan och vill fördela stöldgodset från de som producerar ett produktionsresultat. De som vill behålla sitt produktionsresultat och fördela själva stämplas snabbt som egoister, dvs de onda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *