7 reaktioner på ”Döda dom rika!”

 1. På tal om oskyldiga små barn…
  så skrev jag på
  http://www.mises.se/2012/12/18/skapar-banker-pengar-ur-tomma-intet/comment-page-2/#comment-30131
  ungefär så här…
  Lunchrestauranger, närbutiker osv… bör kunna ”skapa” pengar med digitala kodade ”kuponger” (inte vanliga Rikskuponger), som ”delbetalning” till leverantörer och vidare deras leverantörer hela vägen från jord till bord (och varför inte även hyresvärdarna). Närmaste leverantör ”betalar” i sin tur med ”kuponger”(förutom till anställda, sponsring och välgörenhet) sina leverantörer osv… osv… fram till odlarna, slaktarna, fiskarna, jägarna… och deras leverantörer…
  Då det redan finns Bitcoin så finns nästan OpenSourze ”apparna” för ”Luch Coin” där en LunchCoin kanske är 0,x Bitcoin och ”SoupKitchenCoin” är 0,0x Bitcoin. De frivilliga som då varje kväll återvinner (”sophämtar”) överskottet från restauranger och närbutiker får i sin tur betalt i SoupKitchenCoin och levererar till behövande barnfamiljer, hemlösa m.fl…

  Åtminstone i Sverige … vågar i så fall… något riksparti missunna och protestera mot att det finns ”such thing as a (Tax- and Banking-) free lunch”… till alla de fattiga barnfamiljerna… eller?!?

  Det vore kanske värt ett försök att försöka sprida och kanske rexixa den här – hittills ogenomtänkta idén… eller???

 2. Som motpol till denna video kan ni titt på följande video nedan som handlar om hur mycket av USA:s årliga offentliga utgifter som går att betala av om man i princip konfiskerar allt de rika har i USA.

  Videon är på cirka 20 minter där de första 8 minuterna handlar om hur mycket USA:s skuld är i ett förhållande till tid. Från 8 minuter ungefär redovisar hur mycket konfiskering räcket till om för varje grupp man konfiskera från t.ex. Några stora företag, idrottsmän, 500 rikaste företagen, Bill Gates osv.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jboTeS9Okak

  Resultatet blir att det nästan går att betala de offentliga avgifterna för ett år. Nästa år finns det inget att konfiskera längre plus att alla stora företag inte längre finns och alla som jobbade där är arbetslösa.

  Till ovan kan vi lägga att i följande elva stater i USA är det mer folk som går på bidrag än det är folk som har ett arbete:

  Califonia
  Hawaii
  New Mexico
  Illios
  Kentucky
  Ohio
  Mississippi
  Alabama
  South Carolina
  New York
  Maine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *