Staten ut ur riket!

I en artikel på SvD Näringsliv ”avslöjas” att den amerikanska federala staten hanterade occupy-demonstranterna som vore de terrorister. Typ. Och anti-terrorism-myndigheter var involverade i gripandena. Förhoppningsvis är det få läsare av den här bloggen som är särdeles förvånade över att polisstatens befogenheter inte ligger i träda utan faktiskt används.

Än mer upplysande är att Department of FatherHomeland Security också hade regelbunden kontakt med storbankerna och försåg dem med information om demonstranterna. Detta är helt enkelt crony capitalism unmasked, den korporativa eller fascistiska staten osminkad.

Dessvärre kommer occupyfolket, som intuitivt har rätt om en hel del av problemen men allt som oftast går helt fel om lösningarna, dra slutsatsen att man ska ge samma stat mer makt så att den… öh… kan bekämpa… öh… den fascistiska staten. Det är något som inte står riktigt rätt till, men om man är förblindad av hatet mot pengar och välstånd (samtidigt som man blir förbannad på att polisingripandet gjorde att den nya iPhonen gick sönder) så ser man väl inte riktigt klart.

Staten och kapitalet sitter i samma båt. Den ena har våldsmakten och bävar inte inför att använda den. Den andra tjänar storkovan på de privilegier som den förra skapat – och använder en del av pengarna till att hålla politiska makthavare på gott humör. Man kan hata den ena mer än den andra på ett personligt plan, men att hävda att våldsmakten egentligen inte har med saken att göra är lite väl blåögt – om inte rent korkat.

Hur som helst har vi nu svart på vitt att vi lever i en fascistisk era. Ingen överraskning direkt…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *