Kommunism orsakar gigantiska krokodiler

Skjut honom inte, det gör honom bara argare!
Skjut honom inte, det gör honom bara argare!
Möt Gustave.

Gustave är världens största nilkrokodil. Med sina dryga 6 meter i längd och 1 ton i vikt uppskattas Gustave vara mellan 60 och 70 år gammal, och han har under sin livstid lyckats samla på sig den mest imponerande mordresumén någonsin. Han har personligen dödat fler än 300 människor, vilket gör honom till en av historiens värsta massmördare.

Gustave lever i Burundi, Afrika, mer specifikt runt floderna Rusizi och Ruziba, samt den närliggande sjön Tanganyika. Han är välkänd och fruktad i området och har ofta setts döda människor enbart för att se dem dö, utan att ens äta dem. Han brukar döda flera människor samtidigt genom att flytta sig från en människa till en annan efter endast ett bett eller två.

Om du befinner dig simmandes någonstans i Burundi, och en krokodil plötsligen hoppar upp ur vattnet och råkar bita dig itu, hur kan du vara säker på att det är Gustave som ligger bakom? Först och främst eftersom hans mun är större än du, och för det andra från ett ärr han har i ansiktet. Ett ärr som han fick när någon sköt honom i huvudet.

Krokodiler slutar aldrig att växa om de kan få tillräckligt att äta. Det betyder alltså att Gustave, som redan är omöjlig att besegra, bara kommer att bli värre och värre med tiden.

Jösses.

Så vad har egentligen allt detta att göra med libertarianism? Läs den sista sidan av denna artikel i National Geographic. Barr, en vetenskapsman som följer Gustave, gör följande koppling:

”De största krokodilerna jag någonsin har sett har jag hittat i kommunistiska länder och i länder som befinner sig i krig, platser som Kuba, Burma och Kambodja”, berättade Barr för mig. ”De har överlevt eftersom folk har andra saker att oroa sig för. Om Burundi någonsin får fred så lovar jag att någon kommer att döda det där djuret.”

Japp, där har du det. Svart på vitt. Kommunism resulterar alltså inte enbart i fattigdom, svält, brutalitet, massmord, och inte heller räcker det med att det fullkomligt förstör civilisationen. Det resulterar också i enorma jävla krokodiler. Som om det inte redan fanns tillräckligt att oroa sig för…

(Jag förutspår att USA kommer att vara fullkomligt översvämmat av gigantiska krokodiler år 2050.)

[Originalartikel, Daniel Krawisz artikelarkiv]

4 reaktioner på ”Kommunism orsakar gigantiska krokodiler”

  1. Sån här trivia tycker jag är jäkligt kul. Finns en liknande grej som inte är särskilt praxeologisk men rätt rolig och det var Mark Thornton som analyserade konjunkturcykler utifrån när skyskrapor började byggas. Genom att kolla på det år då en kommande rekordbrytande skyskrapa började byggas kunde han spåra högkonjunkturen och den efterföljande kraschen.

  2. Detta är troligen ett bevis på kommunismens ondska.

    I kommunistiska länder och krigande länder så är det praktiskt
    att ha krokodilerna som effektivt kan äta upp ett människolik.

    Krokodilerna är helt enkelt störst där det finns mest mat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *