8 reaktioner på ”Calling Ragnar Danneskjöld”

 1. Om tyskarna verkligen kräver sitt guld tillbaka och misstankarna om att all guld inte existerar stämmer, kommer det bli väldigt intressant att se hur de som förvarar guldet tacklar det. Vi vet alla hur Nixons USA tacklade sina problem. Sen så förstår jag som lekman inte varför en stat som Tyskland förvarar guld i andra länder?

 2. Tyskarna är således smarta att plocka ut sitt guld nu.

  Hur mycket tjänar den som sitter på toppen på en pyramid?

  Hur mycket av pensionspengarna är borta när man går i pension?
  Jag antar att allt är borta.

 3. Ok, då förstår jag. Har man varit illa tvungen att gå med på dessa vilkor så finns det inget mer man kan göra, sådant man får svälja vid nederlag. Det råder inga tvivel på varför USA vill agera ”förvarare” av tyskt guld. Men är Tyskland i en position idag där de kan kräva tillbaka sitt guld så självklart ska man göra det, finns inga argument för det motsatta, om inte Tyskland är så svagt att de inte har förmågan att skydda och förvara sitt välstånd och måste be USA att göra det, då kanske det finns en poäng, men det är glasklart vilket alternativ som är det optimala. Men aja det är mycket man inte vet, men skit luktar det på långa vägar. Blir en intressant följetång.

 4. Det var frivilligt på samma sätt som att norska regeringen flyttade till London under andra världskriget. Ska regeringen leva på allmosor eller av sitt eget guld om nationen blir ockuperad.Tråkigt om en rysk-invasion på 2 veckor hadde tömt hela guld reservern som skapades efter andra världskriget.

 5. Sverige har också sitt guld i New York. Jag tycker dock det skulle vara en smart idé att tvinga länder att sprida ut sitt guld. Det blir helt enkelt svårare för dem att föra krig då.

  Å andra sidan ska staten inte ha något guld överhuvud taget Det är folket som ska ha resurserna, eller.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *