Studera vid George Mason University

Den som är hyfsat bevandrad i den österrikiska (eller snarare: austro-libertarianska) skolans sociologi, dvs ”rörelsen”, vet att George Mason University är lite av ett ”centrum” för österrikisk ekonomi. I alla fall den hayekianska grenen, dvs den gren som från Misesinstitutets perspektiv är ”den andra grenen”. Men därmed inte sagt att vi är motståndare eller fiender.

Hur som helst så delar ekonomiforskningsinstitutet Ratio varje år ut ett stipendium till en lovande svensk doktorand. Stipendiet täcker terminsavgift och lite annat för att spendera en termin vid George Mason University, studera österrikisk ekonomi, träffa en massa kända människor, kanske hänga lite på Institute for Humane Studies (som också ligger där), samt i övrigt bo i eller strax utanför Washington DC. Med andra ord: en smått fantastisk möjlighet!

Sista ansökningsdag är 30 november och ansökan skickas direkt till Christian Sandström på christian.sandstrom@ratio.se. Mer information finns här: http://www.ratio.se/sv/media/aktuellt/2012/stipendium-foer-studier-vid-george-mason-university.aspx

(Bilden här intill är från min presentation på ett seminarium anordnat av/på Ratio i augusti  i år.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *