Breitbart om Bob

Tro det eller ej, men för ett par dagar sedan skrev Breitbart om det som kommit att kallas Krugman Debate. Det senare är en i ett par år pågående kampanj att få den så storordade före detta ekonomen (tillika nobelpristagaren) Paul Krugman att träda ned från tronen och diskutera sakfrågorna. Krugman har vid flera tillfällen nämnt och avfärdat österrikisk ekonomi i sin krönika i New York Times, men alltid på felaktiga premisser. Och han har alltid undvikit en direkt debatt med ”österrikare”.

Eftersom Krugman fortsätter att kommentera på österrikisk ekonomi startade Institutets Bob Murphy initiativet att försöka få Krugman att debattera genom att med hjälp av The Point lova tusentals dollar till ett soppkök i New York. Med andra ord: om Krugman bara ägnar en timme åt att diskutera konjunkturcykelteori med Murphy så får New Yorks fattiga en massa mer mat. Hur kan man, som uttalad välfärdsstatsförespråkare och pseudosocialist, tacka nej till något sådant?

Krugman kan. Han har helt och hållet ignorerat detta och låtsas som att det regnar (manna från skyn, får man förmoda – vilket skulle passa en välfärdsstatsförespråkare). Samtidigt har han uppenbarligen inga problem att debattera både med Ron Paul på TV och med helt okända professorer i utlandet. Helt uppenbart undviker Krugman just debatten med Murphy. Är det för att han inte vågar ta sig an en verklig och ”inhemsk” ekonom?

I dagsläget är det nästan $80 000 som samlats ihop via The Point (givetvis har undertecknad också ”pledgeat”) och som kommer att skänkas till New Yorks soppkök om Krugman accepterar. Och med artikeln i Breitbart kanske övrig media också hakar på. Hur länge kan Krugman låtsas att Murphy inte finns?

Breitbart: Paul Krugman Refuses To Debate Austrian Economist For Charity

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *