Om regeringen på Newsmill

Undertecknad har idag en artikel på Newsmill om regeringens bleka ekonomiska politik: Regeringens bleka budget får inte fart på ekonomin (givetvis har Newsmill satt rubriken). Det är ju ett aktuellt ämne i och med regeringsförklaringen, även om det varit aktuellt under ganska lång tid. Men kul att göra lite reklam både för det svenska Misesinstitutet och Independent Institutes Bob Higgs i den svenska ankdammen!

Till skillnad från den tidigare artikeln om att (äntligen) lägga ned Riksbanken återfinns den här artikeln på Newsmills framsida. Men väldigt långt ned…

Ur artikeln:

Det svenska experimentet har varit förvånansvärt uthålligt, men även goda förutsättningar förgås under en ekonomiskt skadlig politik. Regeringen Reinfeldt bör ta tillfället i akt och agera för rejäla förändringar i den ekonomiska politiken. Ekonomin behöver större förutsättningar och mer spelrum för innovation och tillväxt. Tillväxt kräver nya grepp, framåtanda och entreprenörskap, vilket till syvende og sidst innebär ett tillbakadragande av staten och dess inflytande.

Artikeln finns här: Regeringens bleka budget får inte fart på ekonomin

1 reaktion på ”Om regeringen på Newsmill”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *