8 reaktioner på ”Avskaffa Riksbanken”

 1. Men… borde inte detta ses som en chans, från mises.se:s etablerade skribenter m.fl., att med ytterligare inlägg på Newsmill – med hänvisning till Bylunds artikel – belysa den skada som Riksbankens kontaminering av marknadsarenan ställer till med?

 2. Jag håller med i sak Uno, men Newsmill är nog i och med kommentarsfältens nedstängning ett minne blott som öppen kanal för lite alternativa åsikter.

  De gör givetvis som de själva vill med sin sida, men de ska inte inbilla sig att åsiktscensur och ökad kontroll innebär större uttrycksfrihet, vilket de verkar vilja göra gällande.

 3. @Viktor: Jag såg det. Det är tydligen den senaste debatten på Newsmill – om huruvida slutet på kommentarer är slutet för sajten. Pga detta har min artikel dessvärre begravts.

  @Uno: Så är det givetvis! Ett ypperligt sätt för oss att föra ut idéerna är att skicka artiklar till Newsmill och andra sajter där vi påpekar felaktigheter och förhåller oss till debatter. Givetvis är det en oerhörd möjlighet att skriva ett svar till (eller påpeka brister i) min artikel. Precis som mises.se:s läsare också bör skriva artiklar till exempelvis Newsmill där man kommenterar på de artiklar som publicera[t]s på mises.se!

  @Viktor2: Visst är det ett problem, men det är inte nödvändigtvis slutet. Vi får se vad som händer, men eventuellt får vi lägga mer energi på att skriva artiklar till Second-Opinion.se (men där handlar det mest om att kommentera på felaktigheter/brister i media – även om det också är oerhört viktigt!).

 4. Publicera gärna texten här i sin helhet också, vill helst inte stödja åsiktsfascisterna på Newsmill som valt att stänga kommentarsfälten.

 5. Utmärkt skriven artikel!
  Det räcker inte med att ha rätt, man måste kunna formulera det på ett lättillgängligt sätt också, om man har som ambition att påverka andras insikter. Och det har Per visat mycket goda prov på. Efter den amerikanska och kanadensiska så framstår den svenska Misesinstitutionen som den mest aktiva och lovande i världen, och det mycket tack vare att Per är svenskspråkig. Det sätter på inget sätt andras insatser i skuggan, utan bara ger ytterligare skuldror att stå på.

  (Att han i sak har haft svårt fel om Ron Paul är ju överståndet nu när Ron pensionerats)

  Angående Newsmill så är jag säker på att de mal ned sina egna nyheter nu. Andra bloggare till glädje som fångar upp alla intresserade, och inte sällan ilskna (vilket motiv har man att kommentera om inte en stark känsla?) läsare som vill uttrycka sitt.

  1. Oj, här var det beröm så det räcker och blir över… Tackar. 🙂

   Vad gäller Ron Paul så kan jag rekommendera min artikel i senaste numret av Nyliberalen. Ett ganska långt och illustrativt porträtt av Paul och dennes gärning.

 6. Logiskt Tänkande

  Vore klockrent om något motsvarande till End the Fed i USA påbörjas i Sverige. Av någon anledning verkar svensken ha mycket större förtroende till ränte & sedelutgivningsdiktatorn Riksbanken än i USA, kanske ändras fort när bobubblan spricker om skattepengarna går till att rädda storbanker? Håller åtminstone tummarna för det 🙂

  End the Riksbank!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *