Nickels är lagligt betalningsmedel

Trist att se att Apple vänt sig ifrån kapitalism till statskramande. Från innovation till patentskydd. Från konsumenter till byråkrater. Från att leda genom att springa fortast till att lägga hinder i konkurrenternas väg. Först förlorar kunderna och konkurrenterna. Långsiktigt kommer Apple själva att förlora. Den som lierar sig med staten får till slut alltid själv kniven i ryggen.

Samsung ska betala en miljard dollar i skadestånd till Apple för patentintrång.

I ett utslag av kreativitet har Samsungs ledning bestämt sig för att betala skadeståndet i fem-cent-mynt. Det blir 20 miljarder femcentare. Nu har 30 lastbilar anlänt till Apples kontor och levererat hela beloppet.

Nickels är legal tender, dvs lagligt betalningsmedel. Apple måste acceptera betalning av skadeståndet i form av legal tender. Det är bara att sätta igång att räkna plåtbitar. Det borde ge Apple-folket gott om tid att tänka över sina synder och den framtida strategin.

5 reaktioner på ”Nickels är lagligt betalningsmedel”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *