Hur den egyptiska revolutionen till slut kommer förrådas

(Denna artikel är en repris och publicerades ursprungligen i februari 2011. Läsaren får själv avgöra i vad mån artikeln var en god förutsägelse av utvecklingen i Egypten.)

Det finns inget vackrare, i denna mörka och cyniska värld, än att se ett folk som gör gemensam sak och reser sig mot ett kvävande och rovlystet politiskt system och säger till sina mordiska “ledare” att dra åt fanders och lämna landet. Det är ännu mer inspirerande när motivet enbart är hopp om frihet och välstånd, och när deltagarna tar till protester istället för automatkarbiner. Det är på förhand givet att de ledare som står i vägen när en så mäktig gräsrotsrörelse rusar mot frihet kommer att tvingas abdikera och springa för livet. När detta inträffar kommer det segrande och fria folket fylla gatorna och landsbygden med glada och revolutionära sånger. De kommer att ha vunnit kampen för frihet.

Sanningen är dessvärre den att jobbet med att driva skitstövlarna ut ur stan på sin höjd bara är halva kampen, eftersom det alltid finns gott om skitstövlar i flyglarna som väntar på att förråda revolutionen och själva ta överta makten. Faktum är att risken är stor att de nya skitstövlarna redan har knutit mäktiga kontaker med militären och polisen samt gjort tysta överenskommelser med främmande regeringar för att återinsätta en nedtonad form av det gamla systemet, redan innan den tidigare skitstöveln ens är utslängd. De kommer att ta tronen och åter förslava folket, kanske något mindre betungande än tidigare, men icke desto mindre förslava dem.

Läs hela artikeln, av Mark R. Crovelli

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD

4 reaktioner på ”Hur den egyptiska revolutionen till slut kommer förrådas”

 1. Det största problemet med egyptien är att foket frivilligt väljer dogmatisk och kollektiviska ledare. Det kan man inte hindra. Folk kan frivilligt sälja ut sinn frihet om de inte har den rätta insikten.

  Demokratin är inte bättre än majoritetens kollektiva kunskap om välstånd.

 2. Ja, PerKQ gud va synd att man inte kan hindra det… Juste, en släng protestantisk kristendom som du sa så är saken biff! 🙂

  Demokrati är inte en bra idé oavsett den ”kollektiva kunskapen om välstånd”, man kan inte polera en bajskorv som Dregen så klokt sa.

 3. Jonas det är korrekt att Egyptien hadde plomstrat som nation om de hadde varit en majoirtet protestanter där.

  Om demokrati är en dålig ide så är du för diktatur för det existerar inte något annat i världen. Man kan säga att demokrati är ett sätt att begränsa diktaturen.

  Du kan fortsätta att polera anarkismen så får vi se vad som är kärnan i den ideologin.

  Mvh
  Per

 4. Vad skönt att du klargjorde det 🙂

  Jag delar inte din världsuppfattning men jag är aldrig för röveri, oavsett om det inom rövarbandet bestäms demokratiskt eller ej.

  Nej du ska polera din rövare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *