Är insiderhandel verkligen ett brott?

(Denna artikel är en repris och publicerades ursprungligen i november 2011)

Raj Rajaratnam (och kanske framförallt några av hans medarbetare) kan mycket väl ha brutit mot avtalsförpliktelser gentemot sina kunder. I den mån detta är sant kan en del av deras verksamhet ha varit olaglig även på en verkligt fri marknad.

I allmänhet är dock ”insiderhandel” inte något brott, eftersom det är omöjligt att definiera begreppet på ett sätt som inte förbjuder legitim, spekulativ efterforskning och handel. I praktiken får staten genom dessa lagar ett mycket trubbigt vapen som kan användas för att jaga efter vilka lönsamma företag som helst.

2 reaktioner på ”Är insiderhandel verkligen ett brott?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *