En doktor som hjälper folk?

Det finns ett skämt gällande doktorstitlar, dock kan jag inte komma ihåg var jag har sett det eller exakt hur det går. Men det är något i den här stilen: ett litet barn förklarar för sin skolklass att hans pappa är doktor… ja, men alltså, ”inte en sån där doktor som hjälper folk” (dvs. en läkare). Det är ett lite småfinurligt påstående, visst, men jag vill bestämt hävda att man inte behöver vara läkare för att hjälpa folk. Även doktorer inom nationalekonomi kan givetvis göra mycket gott för människor och mänskligheten trots att en stor del av den ekonomiska yrkeskåren har ett rykte som är lika dåligt som det är välförtjänt.

Men, det finns så klart klara och tydliga undantag. Det känns därför extra roligt att kunna göra er uppmärksamma på ett nytt sådant tydligt undantag: Per Bylund, Senior Fellow på Ludwig von Mises – institutet i Sverige, disputerade i förrgår och uppbär således doktorstiteln!

Vi här på Mises – institutet i Sverige gratulerar givetvis doktor Bylund, och önskar honom lycka till!

10 reaktioner på ”En doktor som hjälper folk?”

 1. Grattis Per!
  Jag håller ju inte med honom om allt, men han kanske kommer att forska sig fram till min vishet, ehum 😀

  Kul att nån som talar svenska och äter söt inlagd sill på midsommar visar framfötterna för friheten! En numera titulerad krigare för att som sagt förbättra ekonomiyrkets välförtjänt usla anseende. ”Specialization and the Firm”, det tar jag gärna en titt på. Företaget, samarbetet, det känns ju väldigt centralt för praxeologi. Och det känns som att det direkt blir en massivt komplicerad utmaning att försöka förklara hur det går till.

 2. Varma Gratulationer, Per verkligen roligt. Den första snöflingan i en lavin…
  Det får mig att fundera; Är det känt om det finns andra Österrikiskt skolade, Svenska Doktorander i Nationalekonomi?

 3. Grattis Per du skriver mycket bra.
  Du har ju en CivilIngeniörs examen från KTH med.
  Den är naturligtvis grunden och din mest värdefulla titel.
  Mvh
  PerKQ

 4. PerKQ
  Jag hoppas att du har nog vett att skämmas. Här gratulerar vi en av Sveriges främsta fihetskämpar för en oerhörd intellektuell insats. Enfaldigt dravel kan du väl behålla för dig själv – åtminstone på den här tråden.

 5. Per Bylund, Glöm KTH kommentaren jag blandade dig med en annan.

  Så då blir min kommentar:
  Grattis Per du skriver mycket bra.

  Nu blir HQ nöjd med 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *