Statens Twitter-chock!

Sverige är som bekant ett fruktansvärt hippt och modernt land, säkert världens modernaste. Och demokratiskt. Så in i helvete. För att verkligen visa detta har svenska staten därför ett eget Twitter-konto sedan en tid tillbaka. Grädden på moset är dock att kontot varje vecka överlåts till en vanlig invånare som fritt får skriva och kommunicera med omvärlden och visa upp ”sitt Sverige”. Det är ju trots allt invånarna som utgör Sverige och så vidare.

Självfallet har detta koncept nu gått åt pipsvängen. Den här veckan styrs kontot nämligen av en tjej som antingen aldrig har utvecklat normal social kompetens (hon fick säkert aldrig gå i svenskt dagis som liten), eller så är hon Sveriges största troll. Efter att ha mjukstartat med att filosofera över den judiska rasen har hon sedan gått över till att diskutera sina barns avföring, sitt könsorgan, bögar med AIDS samt jordgubbar med urin. Världen över rapporteras det nu om hur den svenska staten lyckades köra sitt eget varumärke i botten över en natt.

Jag anser att staten genast måste reglera sitt Twitter-konto, helst genom att inrätta en ny myndighet. Twitterverket, till exempel.

Vi kan alltså konstatera att allmänningens dilemma även gäller för sociala medier, och vem var väl mest lämpad att bevisa det om inte svenska staten?

10 reaktioner på ”Statens Twitter-chock!”

  1. Det känns dessutom som att det är inte vem som helst som får twittra. Jag anmälde mitt intresse direkt när dom startade, fick bekräftelse på intresseanmälan mottagen och har sedan inte hört något mer. Meh.

  2. Det känns som ännu en sådan där person som kommer bli kändis genom att ”chocka”. Det verkar vara en giltig väg till kändisskap nuförtiden.

  3. Pingback: Fullständigt normalt, I Sverige

  4. Att personer som denna kvinnan twittrar i ”sveriges” namn berör mig inte. Att vi har ett system där människor som henne och alla andra inom några godtyckligt definierade gränser var fjärde år gå och rösta om hur jag ska leva mitt liv är en annan sak.

  5. Tack för dagens garv. Bara en tanke. Innebär inte det här att staten i samband med det här bryter mot lagen om hets mot folkgrupp, i och med att det är de själva som upplåter och ansvarar för kontot där de ”rasistiska” kommentarerna skrivs?

  6. Sonja är helt representativ för det moderna, statligt dagisfostrade, gapiga, ociviliserade, dokusåpa-Sverige. Utmärkt val om man vill ge en rättvisande bild av dagens Sverige, ett land i kulturellt förfall. Och Sonja sätter ju verkligen ”Sverige på kartan”, som det heter.

  7. Absolut i tjej i min smak.

    ”Sometimes I just look at my children and think about the time when they had my vagina round their neck.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *