Frankensteins klimatlaboratorium

Alltså. Är det jag som läser för mycket på internet, eller ökar världens dårskap just nu exponentiellt?

Jag stötte nyligen på en artikel där reportern intervjuar en etikfilosof som beskriver nya möjligheter att rädda världen från den anstormande klimatundergången. Artikeln var så vrickad att jag bara var tvungen att klicka mig fram till själva uppsatsen (html) och läsa mer om hans idéer.

Slutsats: Jag nu är HELT övertygad om att undergången kommer att orsakas av att antalet DÅRAR just nu förökar sig genom delning, och detta är också den matematiska förklaringen till den exponentiellt ökande dårskapen.

Läs hela artikeln av Klaus Bernpaintner

9 reaktioner på ”Frankensteins klimatlaboratorium”

 1. I framtiden kan vi alltså föreställa oss hur ett nerdrogat, och mycket empatiskt, dvärgkollektiv ska assimilera miljörebeller som har dubbla fysiken och drivkraften, eller vänta, staten måste ju undantas genmodifieringen va? 😉

 2. Johannes Konow

  Har förvisso inget emot att minska köttproduktionen då jag är vegetarian, men hans metoder och gubbens idéer alltså.

  Snacka om att skjuta sig själv i foten.

  Koldioxid är naturligt och allt det kol som ligger under jordens yta är naturligt ofarligt kol som varit på jordens yta innan utan problem.

  Att mänskligheten sen kanske bör vara försiktig med hastigheten som kolet återinförs i kolets kretslopp är en annan sak, men jag är övertygad om att marknaden är en bättre moderator än någon av hans dumma förslag.

  Framförallt nu när råoljepriset går upp så stadigt kommer konsumptionen och utsläppstakten av fossilt koldioxid att minska (och kolets kretslopp hinner ikapp).

  Om han nu känner att han prompt måste minska växthuseffekten så får han gärna komma på ett sätt att ta hand om metanisarna som ligger under arktis så att de kan bli nyttig energi snarare än att komma ut i atmosfären där den inte gör någon nytta, utan snarare skada.

  Vilken jävla tomte! 0_o

  Om han verkligen är orolig för jordens undergång är han högst välkommen att hitta på ett sätt att minska jordens befolkning (som inte är genmodifiering i stil med artikeln) utan någon form av 3e världskrig eller massutrotning á la Hitler. Inte för att vi släpper ut koldioxid utan för att vi faktiskt konsumerar 1.4 jordklot just nu och det är ett mycket större problem än lite koldioxid. Jordens utmärkta system kan hantera kol i kretslopp (förutsatt att man inte avverkar mer skog än det växer).

  Framförallt kunde han ju slösa sina resurser på att forska fram hur vi kan utnyttja den enorma energipotential som finns i jordens inre så har problemet med den livsfarliga koldioxiden helt och hållet löst sig självt (för alla ting som kräver energi som inte är transporter av gods för de kan inte gå på batterier såsom bilar kan).

 3. Det är varje härskares dröm att kunna modifiera sitt folk. FN behöver Svininfluensa och klimaförandringar för att kunna stå i centrum.Alla organisationer första fråga är.
  Hur kan vi expandera?
  Hur kan vi stå i centrum?

 4. Angående utmaningen: Jag tror tyvärr jag är skyldig för att betala hans lön, det lär väl vara skattefinansierat.

 5. Hahaha! Ja, dårskap kan vara väldigt underhållande. Jag sitter här och känner mig oxytocinstinn och oerhört empatisk. Hm. När jag tänker efter är jag också hemskt sugen på en vällagad biff…

 6. Anja Olergård

  Åh förlåt, jag är 1,76. Tänkte inte på att jag bidrog till klimatförändringarna med min längd. Men jag har i alla fall inte så mycket testosteron.

 7. Det finns en film som heter Idiocracy, den förespråkar också att dårarna ökar exponetiellt 😉 I just den filmen beror det just på att intelligenta människor skaffar färre barn, och vilka konsekvenser det skulle kunna få. Det är en komedi, men lite läskig ändå…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *