9 reaktioner på ”Tredje videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Hans Palmstierna – Staten och pensionerna”

 1. Vi tackar Klaus allra hjärtligast för möjligheten att få stå och hålla låda en stund, jag hoppas folk lyckas deskiffrera budskapet trots att jag var alldeles särdeles nervös i början.

 2. Bra och intressant!
  Jag undrar hur stor den sammanlagda ”bufferten” av pensionsförvaltarnas nu existerande innehav är i relation till de årliga utbetalningarna. Och det vore intressant att se hur stor del av den buffertens värde som utgörs av papper om utlovade framtida betalningar (obligationer, derivat) som har uppstått i enorm omfattning senaste årtiondena, snarare än riktiga tillgångar som aktier och råvaror.

  Man har en motpartsrisk till fondförvaltarna, som i sin tur har en motpartsrisk till den som ska betala enligt de obligationer och derivat som fondförvaltaren köpt, som t.ex. Lehman Brothers och grekiska staten.

 3. Jag är lite förvånad över att du länkar till sajten ”radda-sverige”. De ger inget bra intryck på mig vid första påseendet.

 4. http://www.radda-sverige.nu/ länkar ofta till oss och det är egentligen vem som helst välkommen att göra. I detta fall har de till och med bett om tillstånd, i övrigt har jag inget problem med siten och känner åtminstone till två som står bakom även om jag inte har läst allt. Men ja Sverige behövs räddas nu.

 5. Det var artiklar om frimureri och nytt världskrig som gjorde mig skeptisk i första intrycket, att det var ännu en sån där konspirationssajt där det tros på all domedagsalarmism. Men till typ 90% verkar det ju mycket bra artiklar. Den har fått ett bokmärke.

 6. Patrick Sellman

  @Egensinnig

  Det finns över 11000 artiklar i den bloggen och det är mycket högt i tak. Du kommer garanterat hitta inlägg som får dig att gå i taket 🙂 Bara att sortera själv. 10-20 inlägg om dagen. ”Jag visar och du dömer” är den paroll bloggens ägare använder.

  Rädda-Sveriges ägare är Lena Holfve http://sv.wikipedia.org/wiki/Lena_Holfve

  Vad gäller ”Domedagsalarmism” så är det klart för bloggens skribenter och de flesta läsarna att vi går mot en längre kämpig period. Hur illa det blir återstår att se.

  För min del så skulle det förvåna mig mycket om inte skatter höjs och det skriks efter interventioner från staterna som gör att det blir en långvarig och mycket besvärlig period.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *