Fjärde videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Annika Dahlqvist – Staten och maten

Vem minns inte 6-8 skivor bröd om dagen och matpyramiden? Modern forskning tycks allt mer visa på att de statliga kostråden är helt uppåt väggarna och själva orsaken till våra dagars fetmaexplosion. Men den utbredda övervikten föder en hel industri och mycket myndighetsprestige har investerats i rekommendationer om fördelarna med en kolhydratrik kost. Det är inte undra på att den som vågar sticka upp och gå på tvärs emot den officiella sanningen får räkna med lite moteld. Men vem hade kunnat vänta sig regelrätt eldöverfall, svartmålning, förtal, personangrepp och hot? Detta trots att resultaten tycks tala sitt tydliga språk. Hur kommer det sig att staten som påstår sig värna allmänhetens bästa hellre framhärdar i att göra oss förslavade av sjukdom, än att erkänna sina misstag och främja sann hälsa? Annika Dahlqvist som är känd som ”fettdoktorn” berättar. Hur viktig är maten för hälsan? Vad ska vi egentligen äta? Vilka hälsoresultat kan vi vänta oss av en lämpligare kost?

Annika Dahlqvist är läkare, författare, bloggare och föreläsare.nHon har väckt mycket uppmärksamhet genom att förespråka en kost rik på fett och fattig på kolhydrater. Dr Dahlqvist driver den populära bloggen Dr. Annika Dahlqvist LCHF-blogg.

2 reaktioner på ”Fjärde videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Annika Dahlqvist – Staten och maten”

  1. Pingback: Staten och maten

  2. Hej Annika intressant föredrag. Jag har nu börjat testa LCHF.
    Men inte så mycket kött utan mera ägg,fisk och kyckling.
    Jag tror inte att stekt mat är bra i längden utan tror mera på kokt och rå mat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *